Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dala jsem malé od pondělka na noc kaši, nejdřív tu ve skleničce, pak krabicovou rýžovou, ale Terezka se mi budila snad po hodině, tak jsem jí včera nedala nic jen nakojila s spala do dvou, není ta kaše na noc moc těžká? Co dáváte mimo kaše na noc? Prosím o radu.
Děkuji Markéta + Terezka 8,5m
Zkus dát kaši odpoledne, něco jako časnou večeři a před spatním dosytit mlíkem. Některým dětem kaše na noc nevyhovuje.
My ji nedáváme doteď na noc hlavně kvůli tomu, že je to zbytečně tučné a kalorické a my doma rozhodně vychrtlinku nemáme. Mno a když se v noci hlady nebudí, tak proč do ní rvát kaši?
My doteď na noc dáváme mléko. Malá jí naposled kolem páté - většinou ovoce, občas jogurt, výjimečně kaši. Pak v 7 mlíko a jde spát. Další mlíko dostane až kolem 6 ráno, kdy vstává. O dvě hodiny pozněji normální snídaně… atd..
E.
Ahoj.
Kaše dělaná podle normálního návodu se obvykle jí lžičkou, takže je dost hustá a pro některé děti asi těžce stravitelná. My dáváme kaši z láhve, a proto ji dělám řidší. Radim pije v 19:30 a v současné době vydrží do rána 6-6:30, kdy má mléko.
Beruška
Ahojky, tak nám se kaše vůbec neosvědčila. Kubíček ji zhltnul 200ml (pěkně husté - na lžičku) a nejpozději ve 2 byl hladem vzhůru.
Přibližně do roka jsem to vydržela a teď sní v 18:00 krajíc chleba s něčím, v 19:00 si dá mlíčko a spinká celou noc.
Radka a Kubíček
JA bych chtela jen napsat ze kase sama o sobe neni tucna ani neni premrstene kaloricka..............to co ji dela tucnou a kalorickou je prave mliko se kterym se to micha. Po ryzi prece jeste nikdo neztloust. Ovesne vlocky jsou o neco vic kalorictejsi nez ryze ale jak uz jsem psala pro deti jsou velmi vhodne rozhodne lepsi nez kus rohliku nebo chleba.
Takze pokud das diteti na noc v 16 mesicich JEN mliko misto kase tak mu tim nijakou sluzbu neprokazes...............leda ze by tu kasi nemelo rado coz se muze stat.
Neco jineho je to v 8 mesicich ..........to je jeste travici soustava ve vyvoji takze dite tu kasi nemusi prijmout.....a navic potrebuje daleko vic mlika nez deti po roce…takze pokud ji nechce zustala bych u toho mlika zatim.
Myšáku, já dělám službu hlavně svému pocitu, že jsme zvládli potřebný denní přísun mléka.
Rýži apod. baští přes den, tak to nemusí mít na noc + kaše jak instantní tak doma dělané se většinou i trochu sladí, ne? Takže myslím, že kalorie získané z mlíka jsou přece jen lepší než ty z přislazované kaše..
Tuk dítko potřebuje, už si nepamatuji kolik procent za den by z celkové stravy tuk měl dělat.. mně šlo spíš o to, nedávat jí na noc kalorickou bombu z těch špatných kalorií ![]()
Toliko dovysvětlení, proč my stále upřednostňujeme mléko před kaší na noc ![]()
E.
Zdravím všechny. Poraďte mi prosím, jak s tím mým malým. Ma skoro 5 mesicu. Vůbec nechce spát. Maximálně jeden větší spánek denně. Uspat ho večer to je tragédie, hodinu u prsa a než opravdu vytuhne další pulhodka, to už většinou vytuhnu taky a spi se mnou. V noci se probudí i 10× a chce být u prsa, musi se nalít jako zok, aby usnul, aza cchvíli zas… Napadlo me mu dat na noc kaši, jedí to nebude lepší? Jinak je zdravý, veselý, vysmaty, upovidany, roznoseny a plně kojeny
co poradite?
Náš malej chtěl kaši až když jsem mu ji dělala z normálního mlíka. přijde mi, že spí dost málo přes den, možná je pak v noci přetaženej a nemůže spinkat ![]()
Neřeš to, respektuj jeho potřebu spánku a uprav si podle něj program třeba vyřaž v noci do tesca a ono se to srovná.
Ahojky, naše malá má za týden 6 měsíců, od té doby, co jí dávám kaši na večeři - jí v 17.00, tak mi v 18-19.00 usne a spí celou noc, maximálně se probudí na podání dudliku:-))) já si kaše nemůžu vynachválit. Dávám i na oběd zeleninu:-)
Ahojky já dávám kaše dodnes( 15 měs) a měla by se dávat hodinu před spaním…sice se mi v noci budí, ale u nás je jedno čím jí nacpu
kaše si chválím
@MartinKa36 jo a te dvouleté rostande vedle v pokojiku mám říct co? Sorry, holka, ale brácha v noci nespí, nebude nikdo…? To jsou vždy rady s prominutím jak pod na me z boku.
@kaja7 @Luciii25 díky za naději, holky, dnes to vyzkouším a uvidíme. V úterý jde na druhou Hexu, tak se i poradím s dr ohledně nějakého doplnění k mm. Ještě mu asi rostou i zuby a já už mám někdy chuť se utopit ![]()
![]()