Kaše na noc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25142
16.2.14 13:16

@MarieOVMUC U první kaše na časté noční buzení zabrala u mladší ne… zkus to a uvidíe. Nemléčnou jednodruhovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
16.2.14 13:22
@MartinKa36 píše:
Neřeš to, respektuj jeho potřebu spánku a uprav si podle něj program třeba vyřaž v noci do tesca a ono se to srovná.
:roll: :roll: :roll: to je „rada“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
16.2.14 13:24

@MarieOVMUC Nám kaše na noc nijak k lepšímu spánku nepomohly :nevim: Sice se na jídlo nebudí, ale budí se velmi často kvůli zubům - rostou stoličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
16.2.14 13:28

Určitě se domluvte s doktorem na zavedení kaše k večeři. My to měli s prvním úplně stejně - vždycky spal dost málo, období růstových spurtů přežíval skoro nonstop u prsa, ale v 5 měsících už to fakt nešlo. Po dohodě s pediatrem jsme začali dávat kaše k večeři a dopol. svačině, téměř zároveň jsme zavedli zeleninu k obědu a byl klid, v noci i přes den začal spát mnohem líp. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
16.2.14 13:34

@Hvězdinka No, pokud se dítě budí v noci kvůli bolesti rostoucích zubů, tak je asi potřeba mu od té bolesti nějak ulevit, ne? 8o Nám doktor jasně řekl, že máme na noc dávat nízké dávky Nurofenu (zkusit dát jen poloviční než odpovídá podle tabulky), ať se dítě vyspí a my konec konců taky. Fungovalo to, spal až do rána. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25142
16.2.14 14:04
@Hvězdinka píše: :roll: :roll: :roll: to je „rada“

To teda… ono respektovat dítě, ano, ale v určitém věku to musí mít nějaké meze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
16.2.14 14:08

@doubledecker
To je těžké s tím nurofenem, tohle už trvá tak měsíc, jako vyspime se, ale špatně, já jsem pak protivna, maly pretazeny a odnáší to akorat ta dvouletá bublinka naše. Dcera neměla spurty, o zubech jsem se dověděla, až byly vidět, teploty nikdy snad neměla… Spinkala od pěti mesicu sice semnou, ale budila se jen jednou, nazokla se a apinkala dál. Teď už ma svůj pokojicek, spinka tam s tatínkem, konečné se přestává i v noci budit… :-) ale klucina nespí, pak je protivný, chce se jen nosit, tak ječí, bez slz se vzteka až je rudy, protože nemuzu celý den věnovat jen jemu… Takže takle vše dohromady a já si přeju at už je léto a budem celý den na zahradě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
16.2.14 14:21
@MarieOVMUC Jasně, s tím Nurofenem to bylo myšleno jako záchrana, když je jasné, že ty zuby opravdu aktuálně rostou a je to otázka pár dnů. Byla to reakce na toto:
@Hvězdinka píše:
@MarieOVMUC Nám kaše na noc nijak k lepšímu spánku nepomohly :nevim: Sice se na jídlo nebudí, ale budí se velmi často kvůli zubům - rostou stoličky.
Ale o jeden přízpěvek výš píšu, že na dlouhodobou krizi kolem 5. měsíce nám opravdu pomohla kaše.
@doubledecker píše:
Určitě se domluvte s doktorem na zavedení kaše k večeři. My to měli s prvním úplně stejně - vždycky spal dost málo, období růstových spurtů přežíval skoro nonstop u prsa, ale v 5 měsících už to fakt nešlo. Po dohodě s pediatrem jsme začali dávat kaše k večeři a dopol. svačině, téměř zároveň jsme zavedli zeleninu k obědu a byl klid, v noci i přes den začal spát mnohem líp. :palec:

Jinak každopádně držím pěsti, ať to společně zvládnete, než se situace zase utřepe. Je mi jasný, že nevyspání a k tomu starší dítko je vražedná kombinace - znám to sama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
16.2.14 14:23

@MarieOVMUC Jo a na léto a běhání venku po zahradě se taky moc těším, navlíkání dětí do oteplováků a vymýšlení programů na doma už mě občas dohání k šílenství. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
16.2.14 14:50

Já jí dávám na noc kaši a spíme až do rána jsou vijímky kdy to nezabére :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
16.2.14 16:06

Já jsem zkusila dát rýžovou, ale tu Elenka nechtela vůbec… tak jsem počkala a nekdy kolem 6-7 měsíce dala od nestlé ovocnou, sušenkovou… to ji chutna moc a spí celou noc… Ted tim i nahrazuju jednu dávku UM protoze UM do male uz 2 mesice nedostanu :-(…Jen ráno 150, odpol jogurt a to je už uspech… za mě kaše ano! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
16.2.14 16:20

Já jsem taky pro kaši :lol: hlavně, že pak pěkně chrupou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
16.2.14 16:22

Jo jo atˇuž je pěkně a můžem být celé dny na zahradě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
16.2.14 17:16

No, tak jsem malému zkusila dát první kaši od nestlé… ksichty a všechno vyplivoval, po asi desate vyplivnuté lžičce jsem to vzdala:DD tohle neznám, dcera v 5,5 měsíci poprvé dostala mrkev s bramborem a snědla to jedním tahem a on je fifra. Asi má ještě čas a dneska třikrát dost kakal, takž hladem to asi opravdu nebude. Zuby zuby zuby zuby… dostal kapičku nurofenu a nafasovala babička:DDDD vyjimečně a snad poprvé ho má a já jsem úspěšně pohádaná s manželem a sedím u emimina a kdybych nekojila, tak si snad i něco naleju:DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
16.2.14 17:49

@MarieOVMUC a zkousela jsi dat gel na dasnicka? Já u zubu davam trochu nurofenu pokud je to moc silene… a mazeme mundisal gelem… vetsinou to zabere. Máme jich uz 8. Zacaly rust v prosinci kdy mala mela 8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí