Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
mám na vás dotaz a doufám že mi napíšete svůj názor.Jaké očkování jste dávali,nebo budete dávat ve třech měsících,to klasické,které platí pojišťovna,nebo si připlatíte za to „lepší“ ,které stojí asi 1700Kč.
Předem dík za váš názor.Verča+Ondrášek
Ahoj Vero,
my sme dali to klasicke… a malej mel po nem jenom tplotu 38, jinak nic, snad jen to, ze pak spal 11 hodin v kuse
myslim si, ze to telicko ma co delat s protilatkama 4 nemoci, a se 6 nemocemi je to horsi, ne?
Navic u injekci brecel jen chvilku
A 1700 je taky polozka.....
Katka
Ahojky,
my měli Infanrix hexa…6.ti kombinace.Byli jsme bez reakce…teda akorát byl ten den protivnější ale jinak ok.Určitě pokud máš na to penízky a nezadlužíš se,tak doporučuju.
Jinak teda přežili byste i normální,jako spousta jiných miminek,my bychom to taky přežili,ale penízky od rodiny padly na toto.
Gabule
Ahoj,
my máme taky tu šetrnou, nebrečela ani při vpichu, ptom měla tepltou 37,5 a víc spala, jinak byla jako sluníčko. Určitě jí dopodučuji - jinak k těm protilátkám, v této vakcíně jsou usmrcené kmeny oproti té obyčejné, proto je tak málo alergických reakcí.
Radka
Ahoj
My jsme už po druhém očkování. První očkování jsme dostali ve čtyřech měsících a zvolili jsme tu šetrnější, byla zrovna akce 2+1zdarma a jedna náš stála 1.500,– Kč - je to Infanrix hexa. Malý na ni reagoval v prvním případě zvýšenou teplotou a nožičku mě nateklou a bolela ho a chladili jsme jí. Po druhém očkování měl teplotu vyšší, nožička ho zase bolela. Jo a v obou případech na tu vakcínu reagoval jinou stoličkou.
Oluška a Martínek
ahoj, tak my sme dali šetrné - 2× síce tú pozastavenú Hexavakcínu, ale tretí krát už infarix hexa.
Nie je pravda, že keď je tam 6 nemocí, tak je to pre dieťatko náročnejšie ako tá klasicná 4-kombinácia. Pretože ako písala Radulka, tak sú tam mŕtve kmene, a preto pri kalsickej vakcíne je tam 1000 neviem čoho
, ale v tej šetrnej je toho len 300
, a to je lepšie… ![]()
no a aj ušetríš nejaké tie pichania…
Lucka pri vpichu plakala, potom sme je dali preventívne Panadol Baby sirup, a bola v pohode, len viac spala…
Ahojky..ja jsem Terezce zaplatila ockovani..je lepsi a setrnejsi…Stalo me 1500kc… 2+1 zdarma…jsem z Chomutova…koukam ze ty ceny jsou rozdilne…Mala nemela ani teplotku,prijem…proste nic…Moje kamaradka dala male ockovani,ktere hradi pojistovna…a jeji mala mela teploty 38C,prujem,nechut k jidlu a tak…byla jsem rada,ze jsem si zaplatila to setrnejsi ockovani,protoze u nas to bylo bez problemu a v pohode…Pri dalsim mimcu,bych to udelala zas…ale ono to kazde dite snasi jinak…
..
Ahoj,
my jsme měli tu klasickou a bylo to bez problémů. Po prvním očkování mi akorát lépe spala, teď po těch dalších už ani to. Prostě reakce není u nás žádná (ani větší únava, teploty, zvracení, horší nálada). Takže jsme neudělali chybu. Znám ale taky miminka, která byla očkována tou šetrnou vakcínou a i potom měla nepříznivou reakci (horečky a zvracení). Neumím si představit, co by pak s nimi udělalo to obyčejné očkování. Je to určitě strašně individuální. Nám dětská dr. řekla, že pokud by po prvním očkování malá špatně reagovala, tak ještě lze pokračovat v té šetrnější. ty 3000 Kč (2× 1530) jsme využili na plavání, takže stejně jsme to investovali do malé.
Míša
Ahoj,
my jsme taky připlatili
![]()
Pavlík měl v obou případech zvýšenou teplotu, při prvním očkování byl hodně spavý a v obou případech děsně protivný
![]()
Když vidím, že má reakce i na tuto „šetrnější“ verzi, jsem moc ráda, že jsme do toho investovali…
Ahoj holky,
u nás je to teď aktuální: před 2 dny měl Tom (7,5 měsíce) 2 očkování obyčejnou vakcínou. První dítě žádné reakce nemělo, Tom při 1 dávce taky ne, no a teď po té druhé má už druhou noc 39°C horečku, přes den 38°C je z toho celý zesláblý i k prsu ho musím nutit. V noci nepil 8 hodin, měla jsem strach z dehydratace, při každé snaze přiložit k prsu řval. Až nad ránem si mi podařilo ho nakojit, prsa už byla tak plná,že stačilo ho nechat chvíli s pootevřenou pusinkou u bradavky, mlíko samo kapalo a Tomík se přisál ![]()
Volala jsem doktorce jak dlouho to tak může trvat a řekla jsem si o diazepam, oni mě ani neupozornili na možné křeče, to mi až kamarádka radila, že se dává. Doktorka se mě ptala, jestli po tak silné reakci neuvažuju, že bych si tu 3 dávku zaplatila šetřivou, tak jsem se musela sama zeptat
, protože jsem tady v jedné debatě vyčetla,že při velkých horečkách je možno tu šetřivou vakcínu předepsat!!! Tak to připustila, že se na to podívá, jestli je to v našem případě možno.
To jsem naše zkušenosti, už aby to bylo za náma
Hela+ Tom (7,5m)
Ahoj,
my v úterý doočkovali Infanrixem hexa a jsem ráda, že se nám investice vyplatila. Po první injekci měla malá nejvyšší teplotku 37,2, po druhé injekci to samé, teď v úterý vůbec nic. Jinak byla úplně normální, vpichy neobrečela, myslím, že ani celkem nezaregistrovala. Chytli jsme akci 2+1 zdarma a tak nás očkování stálo „pouze“ 1590 + 1750…
Já nelituji peněz, jak psala tuším Radka, je to vícekombinace, ale s usmrcenými kmeny, proto šetrnější a snesitelnější..
Poraď se s doktorkou, prober pro i proti a pokud můžeš investovat, tak to udělej.
Mirka
Ahoj já jsem tahy zakoupila tu šetrnější vaxínu Infanrix Hib a a jsem ráda, žejsem tak učinila, protože jsme úplně bez reakce.Takže vřele doporučuji.
ahoj holky
prosim vas mohly byste mi nekdo vysvetlit, jak se presne ruzne typy vakcin jmenuji ? Bydlime z vahranici a chci se tu pozeptat, jake jine vakciny nabizeji, s prvnim ditetem jsme dostali tu Hexavakcinu, a pro malyho bych chtela neco jinyho. Ale msuim rict, ze mala zadne reakce nemela, az na to tusim treti ockovani mela teplotu 39C jednu noc.
Dekuju Sona