První příkrm - prosím poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1666
16.11.05 13:54

První příkrm - prosím poraďte

Ahojky,
takže zase pár stupidních poznámek.
Jak jste vařili první mrkvičku. V normální vodě nebo kojovodě. Ředíli jste jí něčím po rozmixování. Nám doktorka řekla rovnou s bramborem. Začínal jste tak někdo? Jo a jaké množství na poprvé.

Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
16.11.05 14:15

ahoj
my začali taky mrkvičkou a bramborem. Vařila jsem ji normálně jen na vodě, pak přidala brambory. Po rozmixování uvidíš jestli je to moc hustý nebo ne. Kdyžtam maličko zředit převařenou vodou. A množství? Tak akorát :lol: na začátek asi jen na ochutnání. Já teda měla štěstí, že malej (11 měs) hned od začátku příkrmů baštil všechno a je to takovej vděčnej strávník do teďka. Ale mrkev s bramborem má asi nejradši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
16.11.05 14:32

Ahoj marci.
Varila by som v kojovode, ale existuje aj hotovy prikrm mrkev+brambor myslim od Hippu, kym sa Matej rozpapa, mozes zacat tym.My zacneme cistou mrkvou, brambor pridam po par dnoch, potom masko. Ale dr. mi povedala, ze mozem zacat rovno s polievkou mrkev+brambor+petrzel+masko+trosku olivoveho oleja…takze je to asi na kazdom ako si vyberie. Podla najnovsich trendov sa ma zacinat jednym druhom. Prve dni(tyzdne) dokojovat, potom uz netreba.Ovocne prikrmy zavadzat po mesiaci od zeleninovych, posupne jednodruhoove, vzdy 3-4dni, aby sa zachytila pripadna alergia.Ak mas nejake otazky este, tak nadhod v dennicku, ja som tiez este neskusena, ale nejako si poradime, ze? :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
16.11.05 15:26

marci, i Hami má kombinaci mrkev+brambor, je toho ve skleničce 150g. Matýsek může jen doporučit. :-) My jsme tedy začínali čistou mrkví, ale teď už jí i kombinace s kuřecím masem nebo třeba rýžovou polévku s mrkví. Všechno mu jede, jen po samotné brokolici měl břichabol, tak už mu ji samotnou nedávám…
Zatím sní k obědu tu skleničku.

Hanka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
16.11.05 15:34

tak my sme začínali tiež samotnou mrkvičkou, varila som v kojovode a nepridávala som nič na rozriedenie, len kvapku olivového oleja /koli vitamínom rozpustným v tukoch/.
Prvý deň som dala malej len 3 lyžičky, aby som jej moc nezaťažila bruško, ale ona by spapala asi všetko. Ale uvariť som toho musela aj tak viac, aby sa mi to dalo rozmixovať :wink: :D
na 6. deň som pridala brambor. Raz som skúsila skleničku HIPP mrkev+brambor, ale to malej vobec nechutilo… na uvarené otvára veľkú pusinku, a tu nič… musela som jej dať pár lyžičiek na silu, ale potom som to vzdala, lebo ju po každej lyžičke striasalo chudinku… :?
zatiaľ ešte dokojujem, ale zajtra vyskúšam čajík na zapitie a bez dokojenia /teraz dávame príkrmy 9 dní/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.05 15:47

voda

:lol:
pro deti do jednoho roku by se mela pouzivat jen voda kojenecka,jak na vareni tak na piti ..
Az od jednoho roku se muze zacit s vodou z kohoutku.Nez varit ve vode je lepsi zeleninu varit v pare,udrzi si vice vitaminu a min.latek.

• Citovat
  • Upravit
1242
16.11.05 16:32

Ahoj,

my ochutnali první mrkvičku právě dnes. Měla úspěch a malá snědla skoro celou skleničku „první lžičky“ od Hami. Ptala jsem se dr. kolik na poprvé a říkala, že při tom množství zavařené od Hami, nemusím omezovat (o to míň se dokojí) a že třeba budu ráda, že vezme alespoň jednu lžičku…

Od půl roku se může podle mě používat k vaření voda z kohoutku a nic se nezkazí… Na UM je to asi něco jiného, ale tady se voda převaří…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
17.11.05 15:18

Díky všem, tak jsme prubli samotnou a setkala se z uspěchem. Ještě máme na zítra a pak přidám brambor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
17.11.05 17:58

Ahoj

My teprve budeme s příkrmem začínat, ale doktorka, taky říkala, že kdyby bylo na ní, tak by dala první mrkev s brambůrkem, ale řekla, že to je na mě, že můžu dát nejdřív mrkvičku a pak přidat brambor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí