DepoProvera - ano nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
338
18.4.04 05:34

Depo-Provera-ano nebo ne???

Ahoj holky,
před rokem, po skončení 6-tinedělí mi můj gynekolog navrhnul injekční hormonální antikoncepci Depo-provera. Tehdy jsem ji odmítka, ale nyní nad ní uvažuji. Jen přemýšlím, jestli to není nějaký moc veliký sajrajt, když vydrží jedna injekce působit 3 měsíce? Máte s touto antikoncepcí zkušenosti?
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
18.4.04 19:18

Ahoj Lolo, já už tady jednou o Depo-Proveře psala, přesně jak píšeš můj gynekolog mi jí po šestinedělí nabídnul, jakožto kojící matce. Já jsem si jí nechala píchnout, první tři měsíce mi „sedla“ dobře, když jsem si jí nechala píchnout znovu květnu, začala jsem asi po měsíci slabě krvácet a krvácela jsem prakticky do září (stále slabě jako první, nebo poslední dny cyklu), než mi můj doktor napsal hormonání antikoncepci v tabletách, abychom to „přetloukli“ a cyklus se upravil. Tím jsem začala normálně pravidelně menstruovat, i když jsem ještě dobrě půl roku kojila 1× denně. Je pravda, že mě můj gynekolog upozornil na to, že jsou dvě možnosti. Buď depo-provera „sedne“ a nebo ne a musí se s ní člověk rozloučit. Já osobně bych už do ní nešla. I přes to, že mi minulé léto gynekolog předepsal nějaké hormonální spray, stejně to nestačilo a krvácela jsem a krvácela. čau katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
19.4.04 10:28

Ahoj,mě teda doktor řekl,že při kojení se může jen exluton,ostatní antikoncepce až po ukončení kojení,tak se teda divím,že ti to napsal hned,ale zkušenosti s tím nemám,takže neporadím.Ahoj Zizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
19.4.04 20:05

Depo-provera je na stejné bázi jako Exkluton, proto mi jí napsal hned. čau katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.5.04 23:44

Ja nevim, ale ve svém okolí neznám nikoho komu by tato antikoncepce sedla. Znám tři holky, které krvácely skoro tři měsíce, hodně přibraly…a celkově se necítily dobře. Možná mám ale jenom smůlu na kamarádky se špatnou zkušeností a tobě by to vyhovovalo, kdo ví.
Já sama beru hormonální antikoncepci v tabletách, takovou tu, co se dá brát při kojení. Nežiju v Čechách, tak název asi bude jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.5.04 13:57

Ahoj, taky jsem ji měla,ale nesedla mi.Dost jsem začala přibírat a zhoršila se mi pleť (pupínky) což jsem nikdy předtím neměla.Po druhé aplikaci jsem dokonce začala krvácet,slabě ale pořád.Vy:,–(ila jsem ji a začala užívat normálně exluton a teď kdy už nekojím mám Jeanine.Jsem spokojená pleŤ je v pořádku a váha šla dolů, ze svého okolí neznám nikoho kdo by byl s proverou spokojený, snad to budeš ty,držím palce…Simona

• Citovat
  • Upravit
595
21.5.04 15:12

Ahoj Lolo,
tato forma antikoncepce mi byla také nabídnuta, ale naštěstí mě gynekoložka od ní zárověň odradila. Moje sousedka jí dostala byla jí vlastně k ničemu, protože celé 3 měsíce krvácela. Žádnou jinou změnu myslím nepozorovala. Já mám teď podkožní Implanon, ale nevím jestli se může při kojení. Prý ano, ale nemám to ověřené. Je to pohodlné na tři roky. Jen mám nepravidelnou menstruaci, ale to jsem měla ještě před tím než jsem začala kdysi užívat Cilest.
 Ariana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
22.5.04 09:58

Ahoj,
já jsem si jí taky nechala píchnout po šestinedělí a jsem s ní maximálně spokojená. Teď mě čeká třetí dávka. Nemám vůbec menstruaci, což mi naprosto vyhovuje. Asi na každého působí jinak, ale to je stejné i u jakékoli jiné antikoncepce. Podle toho co mi říkal doktor, tak není úplně vhodná pro holky, co chtějí brzo otěhotnět, protože srovnání cyklu trvá i rok.
Natálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.5.04 06:34

Holky, děkuji vám za názory.
Já jsem si ji nakonec nechala píchnout, ale už vím že jsem to neměla dělat. Hlásím se do řady těch, kterým nesedla. Hned pár dní po aplikaci jsem začala docela dost špinit, a špiním dosud. Váha mi stoupla o 2kg, a to jím jako obvykle, dokonce bych řekla že mám o hodně více pohybu než v zimě. A cítím se tak nějak divně. Na další dávku už nepůjdu. Vracíme se s manželem ke kondomu, a až přestanu kojit tak asi zkusím nějaké HA tabletky.
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.5.04 10:07

Re: Depo-Provera-ano nebo ne???

Ahoj,take jsem dostala Depo-proveru a take krvacim,plet se mi strasne zhorsila. Uz si ji urcite nenecham pichnout.

• Citovat
  • Upravit
246
23.9.05 12:36

Já ji brala před otěhotněním cca 1,5 roku, naprosto bez problémů. Dokonce i avizované problémy s otěhotněním - (uvádějí až 1,5 roku po vysazení ) jsem neměla, během půl roku jsem byla „v tom“ :-). Z mého okolí ale vím o negativní působení stejně jako o naprosté spokojenosti jako u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.05 01:52

:roll: no tak ja ji beru uz pres tri roky a je to fakt pohoda, hlavne kdyz clovek nemenstruuje. Znam dalsi tri, sportovkyne, co taky nemaji problemy. Ja bych se jen rada zeptala tech, co ji vy:,–(ily a otehotnely, jak dlouho jim to trvalo…rok v pohode, ale v pribalovem letaku jsou az 3…mate nekdo takovou zkusennost? Dik

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.11.05 20:01

depo proveru beru dva roky, gynekolog mi ji napsal v době, kdy už jsem měla děti relativně velký (8 a 10 let), proto, že při tabletách mě strašně bolela hlava. Od té doby mám pokoj, hlava mě nebolí a vůbec nemenstruuju. Jediný co, tak jsem za ty dva roky přibrala 15 kilo. Ale při mé výšce 175 cm, se to ztratí :-)

• Citovat
  • Upravit
85
9.1.06 01:08

Depo Provera

Mě ji napsala doktorka v porodnici s tím, že si ji mám nechat píchnout od mé gynekoložky po 6nedělí. Moje dr. mi ji ale nepíchla ze 2 důvodů - 1. jak říkáte, někomu nesedne, 3 měsíce má pak vymalováno a nikdo to z vás nedostane – 2. - a to je podle mě daleko vážnější, prý odvápňuje - a to nemůžeme při kojení potřebovat a po kojení také ne. Osobně bych si to píchnout nenechala, beru teď Cerazette.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.9.08 00:07

Já jsem brala pepo-proveru 5 let byla jsem spokojená měsíčky jsem vůbec neměla ani žádné problémy akorát jsem přibrala 5 kilo ale stálo mi to za to protože jsem nemusela myslet na prášky ani na nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí