Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,mám píchnutý dvě dávky depo-provery a další už jsem si píchnout nenechala.Můj problém spočívá v tom že jsem absolutně ztratila chuť na sex
.taky jsem za poslední půlrok co to svinstvo mám v těle přibrala už 7 kg a váha jde bohužel pořád nahoru a nejde to nijak zastavit.Jen se chci zeptat jestli máte někdo podobný zkušenosti a taky bych ráda věděla za jak dlouho od vysazení se asi vrátí MS.
No mě se MS nedostavila ani za 1,5 roku od vysazení, ale otěhotněla jsem i přes chybějící MS
Já sama Depo-proveru beru uz rok a pul a jsem celkem spokojená když sem ji pichla poprve tak sem slabe krvacela kdyz podruhe spinila jsem asi mesic v kuse zacinala sem byt zoufala a nastvana ale pak to preslo a od ty doby uz zase jen obcas zaspinim trva to tak tri dny a je to zhruba jednou za ty tri mesice nekdy vubec akorad pri vpichu se mi vzdy v tu chvili zamota hlava a mam cerno pred ocima trva to posledni dve pichnuti asi se budu muset zeptat cim to je..
Ahojky všem, depoprovera je hrozný šunt, brala jsem ji rok, trochu se mi zamotal život a já chtěla otěhotnět s novým manželem. Nejen že, mám velké problémy srovnat cyklus, ale lékař mi dává hormony, které mi velice mění nálady a přibírá se z nich, totálně rozhodí metabolismus, přestala jsem je brát a ted beru Gynex a je to super, už mám menstruaci jen jednou a ne díky Depoproveře třikrát. Akorát miminko nepřichází a už to bude rok. A za další, pokud nemáte menstruaci, tak se přirozeně nečistíte a pak můžete mít veliké problémy. Budte opatrné.
Prosím chci se ještě zeptat, já mám velké problémy s hormonální antikoncepcí, výkyvy nálad, celkově mi není z ní dobře. Z okolí vím, že to začíná mít hodně žen. Akorát nevím, co tedy budu časem brát. Asi jedině si nechat přepálit vejcovody. Jsem z toho rozhozená, protože nemůžu si doma udělat mateřskou školku.
Co berete Vy? Nebo jaká antikoncepce Vám nedělá žádné potíže a je vůbec takováááá???
Ahojky holky já měla problém že jsem začínala krvácet při antikoncepci v tabletkách i o 14dnů dřív a pak mi menstruace dokonce úplně vypadla.Nechala jsem si teda taky píchnou tu injekci depo provera a zatím dobrý, ale je to teprv 10 den od aplikace, tak jsem zvědavá.můj gynekolog mě upozornil na možná rizika a tkaké řekl, že je docela možné, že budu ve dnech kdy bych měla mít normální menstruaci slabě špinit.No uvidíme, zatím to jde hladce…píchl mi ji 3 den menstruace a hned 2 dny na to jako když utne.Fakt jsme každá jiná.Dám pak reference třeba až půjdu na další dávku, teda pokud půjdu.
Ahojky, já jsem sepo píchnutí taky málem složila, bylo mi špatně a dělalo se mi mdlo, a i proto jsem s ní skončila. Ted se Depo-provera jmenuje Sanya, nebo jak a píchá se do břicha. To je fakt hnus, velice nepříjemný.
![]()
za mě - nikdy.je humus,špiníš nejen v době kdxy by měla být ms,ale naprosto nečekaně a hlavně hodně často.po aplikaci druhé bylo víc dní kdy jsem krvácela nebo špinila,než těch „čistých“.fujfuj. j o a to nemluvím o tom,jak jsme přibrala na váze.
@Ivča 33 píše:
Ahojky, já jsem sepo píchnutí taky málem složila, bylo mi špatně a dělalo se mi mdlo, a i proto jsem s ní skončila. Ted se Depo-provera jmenuje Sanya, nebo jak a píchá se do břicha. To je fakt hnus, velice nepříjemný.![]()
Tak Depoprovera je pořád Depoprovera, aspoň jsem ji tak dostala na recept a koupila taky. Já ji dostala před 3 měsíci, protože kojím a nechtěla jsem ji, protože ji měla i mamka a teta a byly spokojené. Dostala jsem první dávku a špinila jsem s přestávkami asi 3 týdny, ale sestra mě na to upozorňovala, že budu špinit, než si tělo zvykne. Ale další dávku už ksem nechtěla, jednak kvůli toho, že za chvíli se budem pokoušet o další mimi a po DP trvá dlouho než budeš moct otěhotnět a taky jsem chtěla něco zhubnout a při ní to prý není možné ![]()
Mě bylo řečeno, že se už jmenuje Sanya a že ji vyrábí jiná firma a bylo to i na receptu. Takže asi záleží taky na gynekologovi, třeba ten můj změnil dodavatele. Když jsem měla Depo-proveru, tak ji píchali do zadečku a Sanyu do břicha.
Kamarádka po změně z Depo-provery na Sanyu také měla potíže, tak jako já. Cysty na vaječnících, bolesti podbřišku,......Každá z nás to snáší jinak
at se to jmenuje jak chce,pořád je ten hormon stejnej a dělá v těle to samé - tj.BORDEL.
Taky přidám svoji zkušenost … Depoproveru jsem si nechala píchnout 2× na doporučení mé švagrové, která byla spokojená. Bohužel však po druhé aplikaci se mi z toho svinstva tělo zbláznilo. Přestala sem mít chuť na sex
, krvácim již 2 měsíce vkuse
, za posledních 14 dní jsem měla už 2 opary na rtu a další 3 pásové, které jsou fakt dost nepříjemné. Obličej se mi zasypal Míliemi a akné. Dr. mi řekl že se tělo zbavilo látky, která upravuje cyklus včetně vitamínů důležitých pro tělo a napsal Kanavit + vitamín C + B… pokud to do 14 dnů nepřejde dá mi ještě nějaký lék, a když to prý také nepřejde tak budu mít asi smůlu a krvácet budu pořád
. Na otázku jestli si dělá srandu mi odpověděl že ne
… Tak mám docela vítr, protože to zatím nezabírá a Kanavit sem už skoro vybrala. Já Depoproveru nedoporučuju.
Dobry večer mám rok a čtvrt depoproveru,a až ted mi telo začalo blbnout.tak nevím jetly ji mám radši vysadit,začala sem hodne špinit snad každej druhej měsíc,jdou ze me male kusky krve,tak jestly ji mám vysadit a radši se přídodne vyčistit