Recept: Dort alá špička

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Dort s příchutí likérové špičky.

Postup

Postup na korpus:

1. žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu.
2. postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
3. když je to hodně husté, že to sotva utáhnou metly, přidám trochu vody nebo oleje nebo obojího.
4. nakonec zamíchat ručně sníh z bílků.
5. pečeme na 180-200 stupňů.

Krém těžká Paříž:

1. 2 smetany ke šlehání svařte s čokoládou na vaření (top je Lidl) nebo kakaem v poměru 2:1.
2. Po vychladnutí zašlehejte jedno máslo. Když máslo nedáte, tak je to pařížská šlehačka.

Krém alá špička:

1. Zlatý klas uvařte s kondenzovaným mlékem, na 1/2 l mléka 2 Klasy. Můžete dát i vanilkový pudink, ale Klas je hustší.
2. Přidejte cukr, rumovou tresť, trochu másla a vyšlehejte.

Autor: Samina007

Ingredience

Korpus:

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice či krystal
  • 5 vajec
  • 1/2 skleničky (cca 1 dcl) vody
  • 1/2 skleničky oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilk. cukr

Krém PAŘÍŽ:

  • 2 smetany ke šlehání
  • čokoláda na vaření
  • 1 máslo

Krém alá špička:

  • 1 kondenzované mléko
  • 2 Zlaté klasy
  • cukr
  • trochu másla
  • rum nebo rumová tresť

Chutnalo vám? Okomentujte recept Dort alá špička

Váš příspěvek