Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
tak konečně se nám syn začíná pouštět nábytku a dělá první krůčky sám. Tak začínám řešit 1. boticky na ven.
Máte nějaké rady? Je to první dítě, má 15m, tak budu ráda za vaše tipy a zkušenosti.
Předem díky
Zajděte si do specializované prodejny, ať synovi změří nožky. Hodně se dnes doporučují barefoot boty, tak si otom pozjišťujte, ať víte, co chcete ![]()
Já jsem barefooťák, ale i kdybys náhodou nechtěla jít touhle cestou, tak rozhodně dostatečně široké a měkké…v běžné konfekci se ale hledají blbě.
Já jdu cestou barefoot u obou dětí a s obema jsem byla kvůli první botkam ve specializované prodejně. Dceři bez problémů sedí bory Fare, synovi ani omylem. Má širokou nohu a vysoký nárt a obuje jenom boty Beda a D.D.step a to jenom asi dva modely.
Já byla ve specializované prodejně, když dcera začala chodit. Nebyla to barefoot speciálka a i tam mi řekli, že nejlepší pro úplně začínající chodce jsou capáčky.
Bylo jaro/začátek léta, tak to tak nějake ještě šlo ale zajímalo by mě co doporučí na toto období, když to chce dítě zkoušet i venku.
My jsme pak jinak začínali kompromisníma botama - barefoot moc neseděl skrz úzkou a nožku na tu mini kategorii.
Měli jsme celoročky superfit flexy jako první skutečné boty a spokojenost veliká - mají pevný opatek (takže to není bf), ale prostor pro prstíky (malá měla užší nohu tedy) a flexibilní podrážku. Taky dobrá výdrž. Kupovala jsem je, než z toho modelu dcera vyrostla.
Pak jsme přešli na affenzahn.
@Veronika9870 i na zimu se vyrábí capáčkové botky, například froddo má zimní první botičky, ale i u jiných výrobců najdete. Nejužší bf boty pro malinké děti jsou Ricosta, taky jsme měli, než jsme přešli na affenzahn. Třetí syn má úplně jinou nohu a nosí Beda. Takové dva extrémy ![]()
@BarSu píše: Více
Já obešla asi 3 prodejny vč barefoot a tady tu značku neměli tehdy skladem a normálně nás ze 2 prodejen tehdy s omluvou poslali domů s nepořízenou, že pro nás fakt nic padnoucího nemají.
Tak ale teď už mám trošku lepší přehled, tak snad s druhým co se má teprv narodit to bude lepší. Dcera má/měla dlouhou úzkou nohu, teď to může být něco úplně jiného s klukemy
Fakt ty první boty jsou pro prvomatku věda ![]()