Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky, kamarádka měla možnost objednat botky s výraznou slevou, tak jsem je vzala, ale sekla jsem se s velikostí a nadměrek je poměrně velký
. Boty však nemám jak vratit a ráda bych, aby je syn nosil. Z dětství si pamatuji zmenšovací vložky do bot, ale ted jsem je nějak na internetu nemohla najít. Mate nějaký tip? Četla jsem i o gelových vycpávkách paty, mate zkušenost? Někde jsem četla i o druhých vložkách vystřižených podle těch v botách, ale to se nijak nezmenší ne? Akorát to bude vyšší, nebo se pletu? Prosím nepište mi, ať koupím další boty, už tak jsme na zimu kupovali troje 🙈. Děkuji za tipy.
@VeraPec1 s jakoukoliv vložkou mu nebudou správně sedět na noze a budou mu deformovat nohu. Pokud jsou o dvě čísla větší, schovej je na příští zimu a doufej, že mu ještě budou
Jak velký má nadměrek?
Vložky ti tenhle problém nevyřeší. Boty bych buď zkusila prodat, nebo bych je schovala na příští zimu doufajíc, že z nich nevyroste.
@VeraPec1 píše: Více
Zkus si dát boty asi o 3,5cm delší… to bude v poměru dítě a ty cca odpovídat… jak se ti bude chodit? I když by tam byla vložka.. budeš zakopávat, je to tak na deformaci nohy… Já boty dceři vybírám fakt přesně aby měla přesně sednoucí obuv.. délka, šířka, nárt, pata… na zimu má nadměrek 1cm.
Zimní boty mohou mohou mit nadmerek 1,5cm.. počítá se s tlustou ponožkou..1,8 je už docela dost
To snad ne, to bych dítěti nikdy neudělala, aby muselo nosit nevyhovující boty a ničit si nohy… nám teď pětiletá holčička vyrostla za 3 týdny z bot za 1700kč, ale objednala jsem ji stejné v jiném barevném provedení o číslo větší a ještě má Demar Mammut na vystřídání…