Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
zacinam resit zimni boty pro skolkove dite. Ma cenu kupovat i snehule? Ma nekdo pro dite jen jedny kvalitni zimni boty, ktere nosi i do snehu? Pripadne mate tip na nejake (normalni az uzsi noha, dominantni palec)? Nebydlime zrovna v horach a sníh byl vloni asi dva nebo tri tydny.
Vzdy jsem kupovala superfity ty vysoke a meli je od listopadu do dubna a jeste byly pekne. K tomu jsem koupila jedny levny v Lidlu kdyby teda jo se promacely at je neco pro prezuti
Zdravím, akorát to zrovna řešíme a přišla jsem k závěru, že nejlepší bude mít boty dvoje. Jedny klasické zimní + sněhule.
Z důvodu, ze klasické zimní nejsou dělané pro dlouhý pobyt ve sněhu. A sněhule zase není vhodné nosit celou zimu, protože nezafixuji přesně kotník. (V rychlosti řečeno.)
Sněhule budeme pořizovat nejspíš tyto - Zimní sněhule Jan and Jul.
A k nim Barefoot dětské zimní boty Baby Bare. ![]()
@tini Se Superfity mam taky dobrou zkusenost. Chtela bych je koupit zase, tak uvidime, jaky bude vyber. Jedny nahradni zimni bity zatim mam, ale je mozne, ze ji v pulce zimy uz budou male.
Ano, žádné sněhule nemá. Minulou zimu byl u nás sníh 1 týden někdy v listopadu. Celou zimu OK v zimních botech - Superfity. Od března v celoročkách, protože bylo teplo venku.
Já tedy snad neměla problém ani, že by někdy protekly.
Dceram kupuju jedny kvalitni boty, kazdorocne vysoke primigi s goretexem, nikdy nepotekky a mely je i na horach ![]()
Dcera měla v loni froddo autumn tex…jsou super trošku kotničkové a s membránou, odnosila je i v zimě.. jak bylo do -4 tak stačili, když nebyla hromada sněhu tedy. Pak měla ještě zimní froddo s membránou ty jsou vyšší a měla jak jak byl sníh, i na sánkování a bylo to dostačujíci.
Kupovala jsem ještě na doporučení demmar sněhule, jako fajn ale asi bychom se obešli bez nic a stačii by ty zimní frodda. A
A stejně vynosila hlavně ty podzimní. V lednu bylo 10 stupnu letos.
@KarolNedy sněhule za 1500 mazec
, já to nechám jako vloni ty podzimní s membránou byli skvělé boty a vynosila to mnohem více jak zimní boty, ty zimy jsou bídné. A to jsme v horách.
Zimních bot mám pro děti několik, i ty sněhule. Chci, aby si boty mohly střídat. Trochu se mi ekluje představa, že nosí půl roku jedny boty. Přece jen se nohy potí a boty potřebují kvalitně vyvětrat a vyschnout.
@tini píše: Více
a nic k tomu na zimu? Jen jedny zimní boty? U nás bylo letos v lednu 10stupnu. Právě že mnohem více vynosila ty nižší kotníkové vyteplené jen lehkou látkou a s membránou.
@Janli píše: Více
njn tak dcera jedny zimní, jedny ty podzimní a ty demmary asi taky… noo ale i tak jsem na 4500Kč… více ji nekoupím ![]()
@KKK85 Zrovna i vámi zmiňované Frodda nejsou nejlevnější záležitost. Je samozřejmě důležité brát i okolnosti jako kde člověk bydlí a jaké jsou tam zimy + jak tráví čas venku. Dvoje boty se hodí stejně i z důvodu, kdyby se první boty promočily, tak ať je dítko může vyměnit za suché. ![]()
@Janli A jak často ty sněhuláka nosí? Nebo do jakých podmínek?
Loňskou zimu u nás byl sníh týden. A mrazy pak byly někdy v únoru pokud si pamatuji. Kdy jindy by užil sněhule netuším.
Jinak s počtem více bot OK.
V březnu už bylo teplo na zimní boty a letos teď ještě nosí kecky.
@Janli zalezi taky na veku. Mam male dite, kteremu roste noha co pul roku. To bych se nedoplatila. Takze premyslim, ze ty snehule bych pak koupila nejake levnejsi.
Pro syna budu pořizovat zimní barefoot superfit a snehule Affenzahn. Pokud bude nad 5stupnu, tak celorocky.