Kupovat i sněhule?

4158
17.10.24 12:48

Kupovat i sněhule?

Ahoj,
zacinam resit zimni boty pro skolkove dite. Ma cenu kupovat i snehule? Ma nekdo pro dite jen jedny kvalitni zimni boty, ktere nosi i do snehu? Pripadne mate tip na nejake (normalni az uzsi noha, dominantni palec)? Nebydlime zrovna v horach a sníh byl vloni asi dva nebo tri tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4161
17.10.24 12:55

Vzdy jsem kupovala superfity ty vysoke a meli je od listopadu do dubna a jeste byly pekne. K tomu jsem koupila jedny levny v Lidlu kdyby teda jo se promacely at je neco pro prezuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
17.10.24 12:59

Zdravím, akorát to zrovna řešíme a přišla jsem k závěru, že nejlepší bude mít boty dvoje. Jedny klasické zimní + sněhule.
Z důvodu, ze klasické zimní nejsou dělané pro dlouhý pobyt ve sněhu. A sněhule zase není vhodné nosit celou zimu, protože nezafixuji přesně kotník. (V rychlosti řečeno.)
Sněhule budeme pořizovat nejspíš tyto - Zimní sněhule Jan and Jul.
A k nim Barefoot dětské zimní boty Baby Bare. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4158
17.10.24 13:00

@tini Se Superfity mam taky dobrou zkusenost. Chtela bych je koupit zase, tak uvidime, jaky bude vyber. Jedny nahradni zimni bity zatim mam, ale je mozne, ze ji v pulce zimy uz budou male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
17.10.24 13:02

Ano, žádné sněhule nemá. Minulou zimu byl u nás sníh 1 týden někdy v listopadu. Celou zimu OK v zimních botech - Superfity. Od března v celoročkách, protože bylo teplo venku.
Já tedy snad neměla problém ani, že by někdy protekly.

• Citovat
  • Upravit
17.10.24 13:07

Dceram kupuju jedny kvalitni boty, kazdorocne vysoke primigi s goretexem, nikdy nepotekky a mely je i na horach :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7700
17.10.24 13:15

Dcera měla v loni froddo autumn tex…jsou super trošku kotničkové a s membránou, odnosila je i v zimě.. jak bylo do -4 tak stačili, když nebyla hromada sněhu tedy. Pak měla ještě zimní froddo s membránou ty jsou vyšší a měla jak jak byl sníh, i na sánkování a bylo to dostačujíci.
Kupovala jsem ještě na doporučení demmar sněhule, jako fajn ale asi bychom se obešli bez nic a stačii by ty zimní frodda. A
A stejně vynosila hlavně ty podzimní. V lednu bylo 10 stupnu letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7700
17.10.24 13:17

@KarolNedy sněhule za 1500 mazec :D, já to nechám jako vloni ty podzimní s membránou byli skvělé boty a vynosila to mnohem více jak zimní boty, ty zimy jsou bídné. A to jsme v horách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
17.10.24 13:18

Zimních bot mám pro děti několik, i ty sněhule. Chci, aby si boty mohly střídat. Trochu se mi ekluje představa, že nosí půl roku jedny boty. Přece jen se nohy potí a boty potřebují kvalitně vyvětrat a vyschnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7700
17.10.24 13:18
@tini píše: Více

a nic k tomu na zimu? Jen jedny zimní boty? U nás bylo letos v lednu 10stupnu. Právě že mnohem více vynosila ty nižší kotníkové vyteplené jen lehkou látkou a s membránou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7700
17.10.24 13:20
@Janli píše: Více

njn tak dcera jedny zimní, jedny ty podzimní a ty demmary asi taky… noo ale i tak jsem na 4500Kč… více ji nekoupím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
17.10.24 13:26

@KKK85 Zrovna i vámi zmiňované Frodda nejsou nejlevnější záležitost. Je samozřejmě důležité brát i okolnosti jako kde člověk bydlí a jaké jsou tam zimy + jak tráví čas venku. Dvoje boty se hodí stejně i z důvodu, kdyby se první boty promočily, tak ať je dítko může vyměnit za suché. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
17.10.24 13:46

@Janli A jak často ty sněhuláka nosí? Nebo do jakých podmínek?

Loňskou zimu u nás byl sníh týden. A mrazy pak byly někdy v únoru pokud si pamatuji. Kdy jindy by užil sněhule netuším.
Jinak s počtem více bot OK.
V březnu už bylo teplo na zimní boty a letos teď ještě nosí kecky.

• Citovat
  • Upravit
4158
17.10.24 14:14

@Janli zalezi taky na veku. Mam male dite, kteremu roste noha co pul roku. To bych se nedoplatila. Takze premyslim, ze ty snehule bych pak koupila nejake levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
17.10.24 14:19

Pro syna budu pořizovat zimní barefoot superfit a snehule Affenzahn. Pokud bude nad 5stupnu, tak celorocky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková