Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Chtěla bych poprosit zkušenější o rady ohledně barefoot značek pro děti. Znám jen proflakle Froddo a Jonap. Ve filtru různých e-shopu si je si e mohu najít (nebo na internetu) ale rada bych osvědčené nebo jsem přišla s nějakým typem barefoot (dle mě) a pani prodavačka mě vyvedla z omylu, že to nejsou barefoot, ale kompromis atd.
Tak vám budu moc vděčná, pokud napíšete další barefoot oblibene značky, pokud budou cenově lépe než dvě výše zmiňované, budu moc rada. Už koukám po nějakých celoročních, gumacich a zimních, tak ať nejsem zmatená jak lesní včela. Moc vám dekuji ![]()
Tak by chtelo spis napsat, jakou ma i dite nohu. Ne kazda bota bude sedet, je to dost individualni.
Dcera nosí boty Fare, barefoot řadu. Syn je ale nosit nemůže, protože má širokou nožičku a vysoký nárt a jediné boty, které mu sedí, jsou Beda barefoot. Fare prostě takové boty nemá. Takže bude třeba to v prodejně zkusit, no. Obecně vyšší nárt je problém. Tímto se přidávám a kdyby někdo měl zkušenost s barefoot botami na vysoký nárt i batolete, budu ráda🙂.
Beda, Fare bare, Koels4kids, Bundgaard, Lurchi, baby bare, AYLLA kECK kIDS, Be lenka, protetika, dd step.(některé zmíněné značky, dělají klasickou obuv i bare, tak na to bacha) Nejlepší je ale jít do obchodu, kde vám nohu změří a určí jaká značka a velikost je nejvhodnější pro tvar dané nohy.
@l.marek85 to ano, ale v barefoot prodejne obuvi nebo na eshopu s barefoot botama predpokladam klasika nebude. A u nich na eshopu to je hezky rozdeleny ![]()
To není o značkách, ale o konkrétní noze..
Když se půjdeš poradit a nějaké základy si o tom počteš, vyjde Ti poměrně úzký výběr.
Doporučuju webovky V pavučině, tam mají super recenze a porovnání různých druhů a typů bot pro různé nohy. Bohužel BF jsou dražší, chce to hlídat slevy.
@Eva2610 Syn má vysoký nárt, široké chodidlo, patu i kotník a sedí mu Crave Cupertino tenisky a pak DD step boty ![]()
Mrkni na insta profil Mylerie.cz. Paní má zkušebnu, e-shop a na insta klidně poradí, přidává hezká videa, kde ukazuje značky, modely obuvi a přímo řekne pro jakou nožku je bota vhodná.
Syn má “obyc nohu”. Standardní šířku i výšku nártu. Tak mi to tedy bylo řečeno ve specializované prodejně s barefoot (labotka, na internetu velmi dobre recenze). Ale zrovna byl začínající chodec, když jsme kupovali sandalky a jedine vhodné byly DD step kompromis. Tak mě zajímá, jaké značky by mu mohli sedět teď na celoročky a barefoot. Případně i gumaky (využívali vaše děti 17m hodně?) a později sněhule.
Záleží i jak staré máte dítko a jakou má nohu - podle toho je pak ideální volit značku a typ té boty. Já kupuji dlouhodobě přes rajdetskychboticek.cz - je tam velký výběr, fajn ceny a můžete si vše v klidu načíst, přeměřit a podle toho vybírat. Mají i kamennou prodejnu tuším. ![]()
@radkakocorkouva1 Já taky kupuji odsud, i sobě i dětem, mají velký výběr z barefoot obuvi. ![]()