Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Rozhodně větší. Přečti si něco o malých botách a kladívkových prstech. On si stěžovat nebude, protože si tam ty prsty nějak nacpe.
Ano, to jsou malé boty a hodně, přesahuje mu už palecek. Ani mu úplně nesedí na šířku
říká se kupovat boty s nadměrkem 1,5 - 0,5 cm, pro zdatnější chodce může být víc. Já vždy kupuju o 0.5 - 0.7 cm větší, protože ve větších botách nemůže malá dobře chodit. Zajedeme do obchodu, kde mají boty pro děti a koutek a nechám ji vyzkoušet několik bot a projít.
Na tohle je třeba dát pozor, protože malé děti skrčí prsty a chodí. Ale není to dobře pro vývoj tý nožičky, potřebuje prostor. Odkud jste? Že bych doporucila obchod?
Obecně jsem si oblíbila little shoes, mají dětský koutek, pěkný výběr a prodavačky vždycky změří nožičku a poradí. Naopak objednat z netu se nám neosvědčuje. Je potřeba vyzkoušet nejenom velikost, ale i jak botky sedí, každý mají různý tvar chodidla, třeba úzkou patu, větší nárt nebo naopak úzký a tak.
Ať vyberete ![]()
Pokud chceš měřit nožku na vložce, tak musí dítě stát rovně. Paleček u malých dětí jsem lehce nadzvedala a nechala volně položit. Já bych koupila větší, tak ať je místo i při chůzi z kopce. Taky ale záleží jak vložka kopíruje místo v botě…
Ano, tohle jsou malé a pro tohle dítě už dávno nevhodné boty - čas koupit větší byl už dávno.
Díky holky, hned dneska zajedeme do obuvi a necháme si tam poradit. Já si opravdu dřív nevšimla, že by byly malé, protože chodil fakt v pohodě a žádné známky nejevil. Boty jsme kupovali před měsícem. Po měsíci jsem se to rozhodla překontrolovat… No a vidíte samy. Nožka mu teď nějak rychle vyrostla, musela jsem i vytřídit fusekle.
@Asta135 to se stane. My takhle měnili backorky za 800
dej i pozor na ty prodavačky, někdy nevědí. I nám jednou radila jak malá super chodí, ale už to byly nekolikate naše boty a capkala jako kachna. Sama uznala, když jsem ji nechala projít v jiných botách, že krásně chodí. Takže určitě zkusit toho víc a dávat pozor na ten nadmerek a. Ať sedí kolem kotníků a tak ![]()
@Liška32 píše: VíceŠtve mě to, cejtím se, jak kdybych ho zanedbávala 🙈 🙈 určitě hned dneska vyměníme a půjdeme je koupit v sandálech, sandálky mu jsou dobře 😆 😆 😆
Hned po zodpovězení smažu. Je čas koupit větší? Malý chodí v pohodě, nijak nedává najevo, že by ho boty tlačily. Ale nožka už je cca stejná jak ta vložka.