Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky. Co jste pořizovaly 1,5 letým dětem na lítačku na zahradu k bazénu, na písek nebo ke koupališti? Váhám jestli jí nechat sandály nebo koupit boty co si zvládne sama vyzout a nazout, napadly mě ale jen pantofle nebo crocsy (ty budou asi lepší). Potřebuju čistě něco max. do 300Kč
V tomhle věku měly děti sandálky nebo běhaly bosky. Pantofle ani crocsy mi nepřijdou vhodné.
Ani jedno. Běhali bosky nebo v sandalech, případně v capackach, usila jsem látkový, na místa, kde nechci, ať ničí sandale, ale ani ať běhají bosky. Určitě se nějaký letní capáčky dají i koupit, případně boty do vody (látková bota s gumovou podrážkou, ne ty celogumovy).
Dcera ma kroksy ale fakt jen k tomu bazénu. Když chce běhat po zahradě tak dostane sandály u tchýně běhá i bosky ale u mých rodičů jedine v botách…maji včely
Mokrý nohy v crocsech kloužou. Po tom, co si moje dcera vytkoukla zuby, nosí jen sandály se savou stélkou.
Ani jedno mi nepřijde vhodný. Měli jsme sandále, straší ponožky nebo bosa. Tenhle rok to budeme dělat stejně. Napadli mě balerínky, Jarmilky, ponozkoboty. Boty do vody. Nebyly by tyhle lepší. V umělých to bude klouzat
Děkuju holky, já dceru právě bosky běhat nechat nemůžu. U nás dost poletujou včely (kvůli ovocným stromům, ale jsem ráda že je tam máme). U tchýně je zase hned u zahrady větší betonová plocha a zámková dlažba podel domu, takže bych riskovala že si dcera popálí nohy. Plus tam teda máme pitbulku a radši bych ty poklady co ne vždycky hned najdem omývala z nějakých bot než dceři z nohou
. Zkusím se podívat na nějaké botky do vody, případně nevíte jak by to mohlo vypadat v létě s koženými capáčky když se dcerce víc potí nožičky?
Mě třeba boty do vody, jako se vozi třeba do Chorvatska, přijdou jako dobrý nápad. Nemusí je sundávat.
Můžete ji koupit v Decathlonu cvičky, mají dobrý tvar špičky a slabou ohebnou podrážku…případně mají gumové pantofle s páskem za patu
Ani jedno, buď naboso a nebo takové penove sandály, ale držely pevne na noze (ze měly pásky i za patu apod).
Pěnové sandálky, když se namočily, nic se nestalo.
Hlavně ať ty boty pořádně na noze drží, nějaké nazouvaky pro takhle malé dítě jsou dobré na úraz či vyraženi zubů.
Croksy mame na doma, jinak venku lita v sandalkach, hlavne ne otevrenou špičku