Stačí tenhle nadměrek u přezuvek?

Anonymní
14.8.24 07:42

Staci tenhle nadmerek u prezuvek?

Ahoj, staci tenhle nadmerek u prezuvek? Mám dvojcata. Dcera dle měřidla (plus 1.5cm) ma jednu nohu 17.7cm, druha noha 17.5 cm. Reálně tedy 16.2 cm a 16 cm bez nadmerku.
Vložka má zhruba 17.3 cm.
Další velikost bot ma stelku 18.2 cm. :think:
Na fotce jsou obě nohy.
Je to tak dostatečný?
Druhá dcera ma nohu asi o 2-3mm menší. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30952
14.8.24 07:46

A tobě, když se na to podíváš, to přijde jako ok? Dle mého jsou jí ty boty tak o 0,75 cm úzké. A není náhodou to měřidlo plus 12? Tedy že by měla nohu 16,5? Já bych takovéto přezůvky nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.24 07:50
@Cuddy píše: Více

Ono se to zdá z fotky, boty ji jsou na šířku v pohodě, prostor tam ma. Proto se nechci uplne ridit tou vlozkou. A máš pravdu, je to měřidlo plus 12. Zatím právě druhé koupené nemám.

• Citovat
  • Upravit
30952
14.8.24 07:55

Tak nechces se rítit vložkou a my se jí řídit máme :mrgreen: Přijde mně, že u palce nemá ani prostor na pohyb, natož na růst. Změřitlem změřís nejdelší část boty, která ale dle vložky není u palce. Zkus změřit délku boty k palci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.24 07:59
@Cuddy píše: Více

Jde mi právě především o délku. Na šířku ma v botě místo. :think: Ona mi jednu nohu o kousek větší než druhou. V jedné botě ma za parou místo na prst, v druhé je to těsnější. Jenze o velikost větší si myslím že už to bude zase moc velké. Tenhle typ bot ji byl loni vybrán ve specializované prodejně.

• Citovat
  • Upravit
115
14.8.24 08:05

Boty jsou malé. Nejdůležitější je místo nad nejdelším prstem, v tomto případě palcem. Je jedno, že ve špičce uprostřed je místa dost. Bota má i špatný tvar, ale i tak jsou malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.24 08:08
@bibi3344 píše: Více

Díky. Tenhle typ nám poradili ve specializované prodejne :roll:

• Citovat
  • Upravit
11818
14.8.24 08:26
@Anonymní píše: Více

No to si ale psala že jí to tam vybrali loni..teď už ji nemusí vyhovovat. Evidentně jsou pro ni úzké a u palce krátké. potřebuje jiný tvar boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8729
14.8.24 08:58

Boty jsou úzké i krátké, celkově úplně nevhodné. Já mám děti ploutvonozce a vybrat papuce i boty je očistec. Toto bych jim na nohu nedala, vždyť ji to i musí tlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
14.8.24 08:59

Jedna vec je delka vlozky, kde to muze vypadat, ze moc mista mit nebude. Druha ale, jak to „vypada“ na pohmat.
Mam zkusenost, ze pak v realu je mista vic, nez je videt na vlozce.
A na sirku se neda spolehnout skrze vlozku. Zase-prohmatat pak realne v backore. Ale pises, ze na sirku misto ma.
Muzu potvrdit, ze vlozka sirkove kolikrat neodpovida. Vyrobci udelaji „univerzalni“,malicek muze presahovat, ale pritom misto do sirky je pak v bote ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
14.8.24 09:00
@Midaku píše: Více

Nemusi…i kdyz to tak podle vlozky muze vypadat.
Ale ne vzdy odpovida vlozka bote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.24 09:05
@Midaku píše: Více

Právě že říká že ji to netlačí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.24 09:06
@marcellia píše: Více

Na šířku je to opravdu ok.. :think:

• Citovat
  • Upravit
4053
14.8.24 09:13

Tak a jsme doma. Tohle je presne prototyp backor, kde vlozka nesouhlasi s tim, kolik je ve skutecnosti v bote mista.
Tyhle backory prodavam v praci, znacek mame hodne, ale tyhle Fare jsou presne tak, ze je snad i lepsi stelku nevytahovat a staci jen prohmatat.
A taky by nemely padat z paty, jsou sirsi i v pate, takze ne kazdemu sedi.
Pokud necitis, ze by mela malicek natlaceny po stranach, tak by to melo byt v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6436
14.8.24 09:18

Nové boty bych koupila větší, my teď docházíme jarní kecky a tam je nadměrek takový. Už jsou „na knop“. Loni jsem takhle koupila bačkorky a v půlce roku jsme měnili za větší velikost. Aspoň toho půl cm - 7mm, za mě. Podle toho, jak chodí. My bereme 0.5 cm, malá hodně zakopává a ve větších by se přerazila. Ony takhle botky můžou tlačit na prsty shora, když je maličký nadměrek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková