Zase ty dětské boty

21.11.24 14:46

Zase ty dětské boty

Ahoj všem, zajímalo by mě, jaké boty vybíráte pro své děti? 😊 Potrpíte si na barefoot, nebo vám stačí, že jsou zdravotně nezávadné a dobře padnou? Hlavně teď na zimu – hledám něco, co udrží nožky v teple, je nepromokavé a zároveň přispívá ke správnému vývoji chodidla. Máte nějaké oblíbené značky nebo tipy, kde vybírat? A jaký máte názor na barefoot versus klasickou obuv? Díky moc za zkušenosti! 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
21.11.24 14:56

Dcera má boty značky hlavně DD step, protetika, frodo apod… proste boty, které jí “nezničí” a neumačkávají nohu.
Sice adidasky vypadaji “luxusně”, ale zdravá noha je pro mě přednější.

Navíc dělají krásné, zateplené zimní boty a dcera má vždy nohy c teple a nepromoknou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.24 15:07

Má zimní Barefoot a k tomu Demar Mammut sněhule, ty používá na zimu pro děti i kamarádka fyzio, u kterých celá rodina nosí Barefoot :mavam: dcera si zkoušela Barefoot i klasiku a chtěla Barefoot, má 5let…na sportování měla i tenisky, ale snažím se vybírat širší, lehké a bez velkeého podpadku…

• Citovat
  • Upravit
4027
21.11.24 16:23

Barefooty jsem kupovala batolatum a malým skolkackum. Když děti vyrostly (6+), začala jsem kupovat decathlon a keeny, protože barefooty nevydržely ani jednu sezónu a navíc do nich teklo. Malé děti toho asi nenechodi tolik, tak to šlo, ale pak už ne. Na skautske výpravy a podobné akce si to už vůbec neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
21.11.24 17:14

Klasickou botu, která drží a sedí na noze.
Ideálně kožená, tkaničky, aby to sedělo na noze.
Módu Barefoot jsem nepochopila. Chodit v zimě v botách s nic podrážkou, tak mi umrznou nohy.
Klasické sněhule do sněhu, břečky.
Pak kožené kotníkové zateplené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
21.11.24 18:18
@Menton píše: Více

Ale ne, neumrznou, sama jsem zimní barefooty měla a zima v nich nebyla. Jenže ušla jsem v nich polovinu toho, co normálně, na nějaké popochazeni zajímavý, ale na velké výšlapy to není.

Do těch mých teda neteklo, ale zase staly 4k, v akci. Do těch dětských prostě teklo, nemůžu si pomoct, a navíc se rozpadly do pár měsíců. Staly kolem 1300,víc za boty na čtyři měsíce nejsem ochotná dát. Možná by do těch dětských za 2500 neteklo, ale to nejsem ochotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
21.11.24 18:35

@Platanka chodím hodně pěšky, takže pohodlná bota, co mi vydrží pár let je základ. Teď jsem z těžkým srdcem vyhazovala cca 15 let staré kozačky se slzou v oku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.24 19:01

@Menton to není móda, ale aby bota dobře seděla na noze, což úzké boty na platformě zdravou chůzí opravdu nazajistí…já z toho mám tak akorát křivé prsty a dcera když dostane vybrat, vybere si Barefoot a zima ji není :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3089
21.11.24 19:35

První syn má úzkou nohu a tedy nosí klasiku. Boty kupujeme v Sportisimo, Deichmannovi,…
Druhý syn (8 let) má širokou nohu, takže bohužel Barefoot. On je navíc strašný ničitel, takže mu boty vydrží jednu sezonu a můžu je vyhodit do popelnice :cert: Značky Pegres, Ddstep, Protetika, 3F, Koel,… vystřídal jich hodně. A dcera (3 roky) má také široké nohy a Barefoot nosí většinou Ddstep. Ty má teď třetí podzimní, zimní měla minulý rok také Ddstep a letos budu kupovat taky tuhle značku. Nikdy neprotekly a to je vůbec nešetří, furt lítá v mokré trávě a drží,…
V létě měli oba kluci sandále Reima a i první syn si chrochtal, jak jsou měkkoučké. I miluje Skinners ponožkoboty. :palec:
Já sama bych je také ráda vyzkoušela, ale cenově mi to přijde mimo, takže zůstávám u klasiky a manžela to vůbec neláká, tak alespoň za nás ušetříme :lol:
Pokud klasická obuv nedělá zle a sedí, tak proti ní nic nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
21.11.24 20:15
@Anonymní píše: Více

Mám třeba úzkou nohu, pohodlné boty v klasické obuvi najdu. Jiné než kožené nenosim.
Bota musí sedět na noze, být pohodlná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.12.24 15:02

Ahoj, pro děti vybírám boty, které podporují správný vývoj nožky, takže jsem se rozhodla pro barefoot obuv. Jsou lehké, pružné a umožňují nožkám přirozený pohyb, což mi přijde velmi důležité, zejména pro děti. Na zimu se mi osvědčily nepromokavé barefoot boty, které zároveň udrží nohy v teple. Když jsme hledali kvalitní obuv, narazili jsme na shop dětské obuvi Žirafa, který má skvělé barefoot modely a široký výběr pro děti všech věkových kategorií. Ty jsi už boty vybrala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
17.12.24 16:14

My kupujeme převážně barefoot a spíše celoroční. Máme BF boty skrze širokou nožku a vyšší nárt, vždy vše přeměříme a objednáme přes rajdetskychboticek. Máme tam pozitivní zkušenost že vše vypadá tak, jak na e-shopu a zároveň mi to ušetří čas a nervy v obchoďáku. :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
17.12.24 18:43

Sama teď nosím výhradně BF, dokonce se mi na nich fakt roztáhly chodidla a už nedám lodičky ani sandálky na podpatku. Vidím v nich smysl. U mladšího jsem BF držela do minulé zimy. Letos v lednu mu bude 5.
I tak měl sem tam něco neBF hlavně skechers, protože svítí. Tenhle rok chce vše se Spidermanem, tak má nějakou no name značku z MODIVO asi za 900 KČ, ale v pohodě, zdají se odolnější než Frodda. A starší syn bude mít v létě 9 let a ten BF nenosí, protože dle něj jsou hnusné. A on nebude nosit boty pro klauny. Takže tak no, děti si to vyřešily stejně po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12905
17.12.24 21:42
@Svozilka07 píše: Více

Fakt nenápadný :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
17.12.24 21:48

@Menton ono nejde o to podrážku primárně jde o to že barefoot ti netlačí prsty k sobě a pro me osobně je to obrovsky rozdíl s manželem jsme tři roky zpátky začali chodit v barefoot a nic jiného už na nohu nedám když jsem si v létě vzala obyčejné tenisky co jsem nosila dřív bolela me z nich noha :nevim: takže si nemyslím ze jde o módu ale prave o pohodlí a pokud ňje někomu dobre kdyz ma nohu svázanou proc ne 😊

Jinak malému 2 roky klasika ddstepy protetiky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková