Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem maminkám a tatínkům,
dnes jsme měli 1. společné koupání a naší holčičce jsem zrejmě nějak podráždila rozkrok, slabounce krvací a jsem z toho nesvá.
Řešili byste spíš urgentně (pohotovost atd.) nebo máme počkat na 1. návštěvu dětského lékaře - objeví se u nás zítra.
Předem moc děkuji za info.
K.
já bych asi té dětské doktorce zavolala a poptala se co a jak ![]()
Spíš půjde o tzv. pseudomenstruaci, která se u holčiček může objevit např. díky hormonům v mateřském mléce nebo hormonům kterým byla vystavena v děloze. Po pár dnech by to mělo samo přejít. Takže bych neplašila a jen se zítra zmínila před pediatrou.
Příspěvek upraven 11.06.18 v 13:59
A jsi si jistá, že jsi jí při koupání opravdu ublížila? Je vidět nějaká ranka nebo škrábanec?
Ono to s koupáním totiž vůbec nemusí mít spojitost. Novorozené holčičky mohou slabě krvácet z rodidel, díky hormonům od matky. To je úplně normální a časem to odezní.
@Patkla někdy může dojít i k takové menstruaci vlivem tvých hormonů, našla jsem ti článek
není to ono? podle tvého popisu bych tipla že jo.
http://www.porodnice.cz/…gynekologa-1
@Patkla to je nejspis z tvojich hormonu-je to celkem bezne. Pokud nema viditelne zraneni neresila bych to akutne. Pokud name zarudnuti oplachnmout vlaznou vodou, hodne vetrat, pouzit mast na opruzeniny.
Jak jsi jí ho podráždila? Zavolala bych dětské doktorce a poradila se s ní. Jinak miminko stačí omývat jemně i holou vodou a třeba žínkou, není třeba nějak šíleně drbat na intimních místech. Pokud ale stále krvácí a není to jen ze škrábance, tak bych to určitě řešila. ![]()
@Patkla bude to nejspíš tak, jak pisou holky…neboj, také mě to u dcerky vyděsilo. Mela takovy tažný hlenovy vytok a později s příměsí krve. Nemá i trochu zdurela prsíčka? To je také z tech hormonů.