Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, vím že už tady nějaké takové diskuze jsou ale už jsou starší tak prosím poraďte nebo se podělte o svou zkušenost
Včera jsem byla 38+5 celý den nic a navečer jsem se zohla v kuchyni a hrozně mé zabolelo v podbřišku, tak jsem si říkala že jsem malou nějak skřípla a šla jsem do vany tam jsem nemohla vubec sedět taky to tak bolelo, vylezla jsem, lehla jsem k tv a zase strašná bolest to jsem úplně vyletěla a musela to prodýchávat. Šla jsem si dat ještě jednu vanu a tam mi teda moc nepomohla ale ani ne že by to zesílila. No a potom jsem měla bolesti celou noc až do rána ale už byli menší daly se prodýchat a pomohlo mi když jsem si masírovala kříže. Vubec jsem nevěděla zda budit partnera že jedem jelikož bolesti jsem měla jaksi pravidelně-nepravidelně napřed po 20 min, potom po 10 min, pak po 6-5 min a to tak 5× po sobě potom to zase bylo po 8 min pak zase po 5 min tak 4× po sobě( doufám že to píšu srozumitelně
) a až ráno to polevilo tak jsem trochu pospala a teď mám slabší bolest tak jednou za pul hodky. Hlenová zátka mi odešla už před 14 dni ale to byl jen prusvitný hlen teď mi odchází dohněda. Malá se celou noc vrtěla v bříšku a sem tam mi asi tvrdne(nevím já to zatím asi nepoznala jaké to je tvrdnutí břícha tak se omlouvám). A předevčírem jsem byla na kontrole v porodce a tam mi doktor řekl že jsem krásně připravená že to muže být každým dnem. Co myslíte? byli to poslíčci? já jen jestli jsme neměli jet, jestli jsem něco nezanedbala ![]()
Tak ono každým dnem může být klidně až v termínu, pokud jsi prvorodička tak mě bylo řečeno, že když nejsou kontrakce aspoň půl hodiny spíš hodinu opravdu pravidelně (ideálně co 10 minut) tak že to nemá cenu jezdit, ale já jsem posera, takže bych jela na kontrolu dřív. Radši ať mě pošlou domů, že to nic není, než nedej bože porodit cestou (brát trochu s nadsázkou prosím) ![]()
Sla bych se nechat zkontrolovat…ja takhle jela s divnymi slabymi nepravidelnymi kontrakcemi a minimalnim unikem tekutiny teda a maly byl druhy den na svete ![]()
@Kristusa24 Ja bych do porodnice nespechala, zalezi na tobe. Pro klid duse se tam muzes zastavit. Ale podle popisu si to uz mimi pripravuje
Hodne stesti, at je vse v pohode a mate krasny zazitek.