Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky malý má rok a měsíc, váží necelých 11 kilo, chtěla bych se zeptat, na dávkování Panadol -jahoda…a nebo Nurofen -jahoda…jak často a kolik toho mám dát? Mám to kombinovat??Dala jsem mu prozatím jen Panadol 7ml, píšou, že další po 6 hodinách…jak byl menší doktorka předepsala Panadol 3×5,5ml…
Nurofen 3×3ml…vůbec se v těch dávkách nevyznám
kolik byste dali vy a čeho? děkuji
No tak prozatím jsem teda dala ten Panadol a to jsem na krabičce vyčetla 7ml, co 6 hodin…tak to teda budu dělat jak píšou…vůbec nechápu, jak na to doktorka, předtím přišla, že mi napsala takové dávkování
no už je to dost dlouho co měl kdysi horečku…jinak teď jsem naměřila 39,2…
@Darinka7777 zkus pak treba i nurofen mezi tím me osobne zabírá líp a nebo čípky ![]()
Muzes stridat lek Panadol a Nurofen co 3 hodiny, jak ti psala doktorka. Panadol obsahuje paracetamol a Nurofen je ibuprofen - tzn.ze kazdy ten lek ma jiný ucinek a tim se dite „nepredavkuje“ stejnou latkou…
@Darinka7777
dávkuj podle návodu. A ještě dávej chladné obklady na tepny, případně vlažnou koupel, která postupně chladne. Teda v případě, že dítěti je horko, pokud má mramorové končetiny a je má zimnici, je třeba naopak zahřát.
Také jsou výborné octové ponožky-lžíce octa na litr vody-cca, namočit ponožky v roztoku, natáhnout, přes ně suché a měnit co 20 minut
Hodně štěstí ![]()
Jenže já nevím, jak to kombinovat
…u Panadolu píšou po 6 hodinách…a mezi tím mámdám ještě Nurofen, jenže já nevím kolik, ať zas to nepřeženu ![]()
@Darinka7777 S takhle velkou teplotou bych to střídala po 3 hodinách
@Darinka7777
pokud jde teplota dolů tak nic kombinovat ani nemusíš..
To jen, kdyby teploty neklesaly, ba i stoupaly
Ty dávky mi psala, ale kdysi, jak byl menší, teď by asi potřeboval dávky větší, ale já nevím kolik ml…:(
Nurofen je v tabulce na krabičce poddávkovaný, musíš si maximální dávku přepočítat dle příbaláku, Panadol je v tomto OK. Můžeš střídat Panadol/Nurofen po třech hodinách. Pokud jeden z přípravků nezabere, můžeš druhý podat i dříve. Můžeš zkusit koupel o teplotě o cca půl stupně nižší, než je aktuální u dítěte a postupně připouštět studenou vodu. Chladný zábal na zápěstí, kotníky, případně třísla.