Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Jsem už delší dobu objednaná dnes na masáž 😊
Mohu jít v 1.trimestru těhotenství na masáž? 😊
Předem děkuji za odpověď 😊
Na těhotenskou určitě. Rozhodně říct masérce! Dělá se jinak, na boku a některé body se nedělají
Chodila jsem na normální masáže, dokud jsem byla schopná ležet na břiše. Nicméně masérka o těhotenství věděla od začátku.
Určitě na to upozorni předem, můžeš na tehotenskou, normalni bych si odpustila, muze to způsobit potrat.
Na těhotenske masáže je potřeba speciální kurz. Ne každý masér ho má. A masírovat záda v leže na boku je poněkud riskantní. Zádové svaly nejsou uvolněné takže hrozí zablokování. Na masáže těhotných jsou takové jakoby klekačky a masér sedí nebo stojí za ní.
@Lily281995 píše:
Dobrý den,
Jsem už delší dobu objednaná dnes na masáž 😊
Mohu jít v 1.trimestru těhotenství na masáž? 😊
Předem děkuji za odpověď 😊
Zavolala bych přímo masérce. Plno masérů, kteří se zabývají pouze těhotenskou masáží, tak jí v 1.trimestru nedoporučují, a aplikují jí až od ukončeného 1.trimestru.
@Atisia píše:
Na těhotenskou určitě. Rozhodně říct masérce! Dělá se jinak, na boku a některé body se nedělají
Tehotenska na boku se děla až když překáží břicho - já až někdy okolo 6m. Jinak jsem chodila na fyzio, která masirovala i těhotné a normálně na břiše. @Lily281995 Spis jde o určitě reflexní body. Masaz klidně na břiše, ale myslím, ze na ploskach a pak nějak opatrně krční pater. Tam jsou nějaké body spouštějíci kontrakce. Vzhledem k tomu jak jsi daleko by ti to nemělo nic udělat, nebezpečné je to až později, ale za me zbytecne to pokouset. Dala bych maserce vědět ze slušnosti předem jestli je to Ok nebo ani nemám chodit. Akorát bych to teda řešila driv a ne ten samy den. O těhotenství nevíš od rána ![]()
@hospodki píše:
Tehotenska na boku se děla až když překáží břicho - já až někdy okolo 6m. Jinak jsem chodila na fyzio, která masirovala i těhotné a normálně na břiše. @Lily281995 Spis jde o určitě reflexní body. Masaz klidně na břiše, ale myslím, ze na ploskach a pak nějak opatrně krční pater. Tam jsou nějaké body spouštějíci kontrakce. Vzhledem k tomu jak jsi daleko by ti to nemělo nic udělat, nebezpečné je to až později, ale za me zbytecne to pokouset. Dala bych maserce vědět ze slušnosti předem jestli je to Ok nebo ani nemám chodit. Akorát bych to teda řešila driv a ne ten samy den. O těhotenství nevíš od rána
Myslím, že u achilovky, v kříži… jde o ty body no.
@Atisia píše:
Myslím, že u achilovky, v kříži… jde o ty body no.
Přesně. Není to masáž jako taková.
Klasickou masáž vleže naboku udělat fakt nelze.
@Lily281995 Jak už tady radili, určitě prověřit předem.
Já měla koupené masáže ještě za Vánoce/narozeniny, ale vyslala jsem přítele, protože jsem věděla, že masáže pro těhotné nedělají (byly to klasické thajské masáže).
Jedna masérka mi dokonce řekla, že sice masíruje těhotné, ale troufá si a masíruje jen ty zákaznice, které již k ní chodí (tzn. už je trochu zná), novou těhotnou příchozí zákaznici by odmítla.
Musí opravdu vědět, co dělají… případně na to mít ideálně kurz.
@hospodki
Ja dostala včera poukázku na masáž od mamky k svátku 😊 ta ještě neví že jsem tehotna 😊
Proto jsem to nemohla dříve řešit 😊
Děkuji všem za rady 😊 Maserce jsem volala a sama říkala ze si na to netroufá 😊 říkala ze mam zavolat až příští rok po porodu 😊
Mě v 1 trimestru odmítli, ale mohla jsem pak masáže ve 2 trimestru. I když jenom na stoličce a jenom horní část zad.