Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dcera má 15 měsíců a pije jen z té flaštičky od nuku, co tu někdo dával…teda to je jistota, že se opravdu pořádně napije.
jinak hrneček ani ťuk a cokoliv jinýho taky ne…tak snad se to někdy naučí ![]()
pak má ještě takový to pítko s vytahovací hubičkou, používaj to i dospělí, bývá na energy drincích, nebo sport. lahvích. tak to taky zvládne…
s brčkem si neví rady.
jizvíková píše:Terez85 píše:dvojcata piji taky z lahve, vzdyt o nic nejde… hrnek umi, ale poliji podlahu a sebe a brachy
Já mám zase opačný „problém“ … Je nám 15 měsíců a lahvička je náš „poklad“, malý jí musí mít neustále po ruce, vypije tedy přes den tak 2-3 lahvičky po 150 ml… Ale chtěla bych už přejít pomalu na „učící“ hrnečky apod, ale to bez úspěchu (jakmile to nemá „dudel“, tak to zahodí…)Přitom dudlíka jako takového nemáme od narození, ten odmítal… Takže já se zase bojím, aby nám ta lahvička nezůstala až do puberty…
Snad se to ale srovná… I u Tebe… Kamarádka, když přecházela z kojení na lahev, tak jí malá taky odmítala pít, bojovali dlouho, ale nakonec jí pořídila takový ten „učící hrneček“ s tvrdou „násoskou“, vyndala zevnitř ten „systém proti vytékání“ (ježiš já se vyjadřuju
) a po troškách vždy dávala napít… To se jim uchytilo a dělají to tak dodnes (cca od 5 měsíců, teď je jim 8 měs) …
No je fakt, že z klasického hrnku občas dávám, baví ho to a „dá“ si rád, ale opravdu je to pak všude…
No vždyť říkám, že do toho určitě jednoho dne dojdem a myslím, že přeskočíme asi „učící“ hrnečky a pojedeme rovnou z normálního… ![]()
tak děkuji za rady. snad se k tomu dopracujeme.
po lžičkách do ní to množství až litr (co si představuje má Dr. ) nedostanu. už ji to pak nebaví.
Ahojky, byli jsme na tom podobně a opravdu nám pomohla láhev s brčkem z DM drogerie, stojí kolem 70,–
..
Neboj, to se srovná. Nabízej pití často, ony se ty usrknutí za den nasčítají. Dceři se třeba hrozně líbí, když může pít, co já, tak jí dávám napít vody z mé sklenice.
Jinak všechny ty pítka u nás byly na nic a nakonec se nám osvědčila tato kombinace - vršek od vody Rájec (taková ta sedmička) na tělo malé dobré vody (trojka, prodává se s příchutí). Málá láhev se jí dobře drží a z té Rájec savičky se jí dobře pije. Savička má v sobě ale blánu, takže neteče (teda ne moc).