Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Snad všechny mléka se míchají stejně, na 30ml vody- 1 odměrka mléka ![]()
Ahojky,
jestli se nemýlím tak na 90 ml vody jsou 3 zarovnané odměrky. Špatnou dávku určitě nenamícháš, na tom obale je to hezky rozepsané. Já se tím vždycky řídila
Ted už dělám 210 ml ![]()
ahojda já si vždycky nalila 90 ml. vlažné vody do toho hodila 3 zarovnané odměrky (zarovnává se ostřím čistého příboráku) zavřela, protřepala , ještě jednou pro jistotu (kor třeba po ránu nebo v noci) vyzkoušela teplotu a krmila
neboj nedá se na tom nic zkazit alespoň myslím ![]()
Taky mame Nutrilon,ale u kazdeho mlicka je to stejne,30ml vody na jednu odmerku mlicka.Nutrilon ktery mame my(rakousky)ma takovy roh,o ktery se odmerka zarovnava,takze nepotrebujes ani ten priborak
myslim ze to ma i ten cesky
takze na 90ml vody 3 odmerky,poradne protrepat akrmit ![]()
no ten HA zarovnavaci růžek nevim z jakeho nepochopitelneho duvodu nemá. Ale ja to vždycky zarovnˇavam o tu hranu. U-z mám vyzkoušené, že když ho udržiš trošku v teple zustane dobry až do rána cca 12h. Když jsem ho nechala jen tak na stole rozdělil se jakoby na dvě složky. Dávam ho do peřiny ![]()
ty jo,to bych si asi nelajzla,dat mlicko po 12 hodinach
ja vylejvam po hodine,kdyz ho nedopije ![]()
veverik píše:
proč? Když chuťově je dobre a neohřivane
nic ve zlym
jen mi 12 hodin prijde hrozne dlouho pro UM…ale tot jen muj nazor,kdyz vam chutna tak je to samo ok ![]()
SussiK píše:veverik píše:nic ve zlym
proč? Když chuťově je dobre a neohřivanejen mi 12 hodin prijde hrozne dlouho pro UM…ale tot jen muj nazor,kdyz vam chutna tak je to samo ok
ne ja jsem to nevzala ve zlem. Jen mne zajimal Tvuj nazor, rada si přečtu jiny nazor.
Náhodou jsem narazila na tuto diskuzi - taky užíváme Nutrilon, ale už 2 HA, tak se chci jen připojit k názoru, že bych taky nedávala po 12 hodinách. Myslím, že to i někde psali, že po 2 hod. se začínají množit v mléce bakterie. Proto já vždy to co nedojí, tak automaticky vylejvám, i když je to čtvrtka flašky.
Taky pijeme nutrilonek HA ted už dvojku a od doby,co malá pije nutrilon tak jsem vždycky mlíčko vylila,když něco zbylo.I když mi to přišlo škoda.Ted už se teda nestává,že by malá nechávala zbytky,všechno poctivě vypije
Jinak dávkování je u všech stejný 1 rovná odměrka=30 ml vody a pozor,at ho nedáš do příliš horké vody,musí být teplota akorát,jinak by se ti taky mohlo zgcnout a hlavně se tím ničí vitamíny,které jsou v mlíčku.
Sice nemáme Nutrilon HA, ale Bebu HA a radila jsem se i s mudr o tom mléce a řekla, že pokud ho máme v lednici tak do těch 12 hodin by se nemělo nic dít..takže nevím, ale nepřijde mi nic špatného, malé jsem to taky tak několikrát udělala a nic se nestalo
malá je naprosto v pohodě…Nedělám to teda často, většinou připravuju čerstvé a když něco málo zbyde tak to vyleju, jakože 10-20 ml a nebo to malá dojede do hodky plus mínus.
Ahoj, dneska začínám s příkrmem a i když je návod na plechovce sem z něho trochu zmatená, mám strach abych nenamíchala špatnou dávku. Prosím o radu maminky které také připravují Nutrilon 1 HA, jak namíchat mlíko na 90ml. Moc děkuji