Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,má se nechávat novorozeně spát dokud se samo nevzbudí hlady nebo se má budit po 3 hodinách,jak to nakázala doktorka…On pak špatně usíná,když ho budím
Pokud špatně prospívá, nebo má zbytkovou žloutenku, usíná při kojení atd - pak je třeba budit!
mně říkala laktační poradkyně, že v šestinedělí to chce v noci budit po 5 hodinách, aby se pořádně nastartovala laktace a pak už nechávat spát, jak se mu chce… doktorka mi říkala, že ať nechávám spát…
já teda po těch pěti hodinách, někdy šesti, budila…
kdybych měla další dítě, tak už bych nebudila ![]()
ale tak on každý odborník má na to svůj názor, asi je to ve finále na tobě, jak se rozhodneš ![]()
asi Ti tu každá poradí něco jiného…já jsem přes den budila po 3h (maximálně jsem nechala 4h, když třeba předtím špatně usínal nebo tak) a v noci nechávala spinkat jak chtěl. Nevím zda to bylo tím, ale (doktorka mi to vysvětlila tak) protože byl najedený ze dne, tak mi od začátku krásně spal v noci, od vykoupání do první pauzy 6h, postupně se to i prodlužovalo
nebudila jsem ráda, je Ti to líto a člověk sám z vlastní zkušenosti ví, jak je nepříjemné, když ho někdo vzbudí, ale u některých miminek zas nefunguje ještě dobře to probouzení z hladu a prázdné bříško taky na kvalitě spánku nepřidává
Naštěstí u nás buzení nebylo moc často třeba, malý byl od začátku na flašce (na mém odsátém mléku), takže si ten režim utvořil poměrně brzo.
Budila bych maximálně, kdyby dítě výrazně neprospívalo, pokud prospívá, tak nechat spát a užívat si to ![]()
já jsem měla budit, protože malá byla maličká a měla žloutenku. Ale jak dosáhla 4 kg, tak jsem ji už nebudila.
tak to ja jsem budila. pres den max ty 3 hodiny, dokud se nezacal budit sam a v noci max 4 hodiny.malo pribiral a hodne blinkal,takze mozna proto..od 2 mesicu jak si sam rekl,v noci spal uz kolem tech 5-7 hodin
Nebudila bych, jen kdyby neprospívala…pokud se jedná o noc. Přes den bych po 4. hodinách přibudila.
co bych za to dala ![]()
My sa budíme každé tri alebo štyri hodiny cez deň, naposledy papáme okolo polnoci a potom spinkáme až do pol piatej, piatej. Na budúci týždeň nám končí šestonedelie, tak ju cez noc nechávam spať ako chce ona, zdá sa mi, že je pre ňu lepšie, keď sa prihlási, ako keby som ju mala rušiť zo spánku…
Rozhodně nebudit, to bylo jen v porodnici, aby se zjistilo, zda prospívá…
V noci bych nebudila, pokud by nebyl problém s přibýráním. Přes den tak po těch 3 - 4h probudit.
Pokud kojíš, tak bych v noci po 6h odstříkala, pokud by tak dlouho vydrželo mimi spát. Aby jsi si povzbudila laktaci. Tam je noc hodně důležitá.
Jak uz tu bylo napsano nekolikrat - nechat spat. A ja k tomu pridam - spat taky a co nejvice ![]()