Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, na 6měsíční prohlídce jsme měli 7 kilo, za 14dnů nepřibral ani gram, pořád kojím, baští kaši a v poledne plnou dávku zeleninky.poslední dobou mě přijde hrozně hubenej, žádný faldíky, mám strach aby mě doktorka v 8měsících neřekla, že je podviživenej, když nepřibírá
při narození měl 3500g, pak krásně nabíral a teď už nenabírá vůbec, v 6,5měsících má 7kilo, kolik mají vaše děti?
je hrozně pohyblivej, celej den se plazí po bytě sem tam už od 4.měsíce, začíná lezt po kolínkáchprostě se celý den nezastaví, spí minimálně, jak to udělat aby něco málo nabral?
Majda se narodila 3kg, v půlroce něco přes 6kg, v roce 7,3kg
![]()
Jestli je jinak OK, nestresovala bych - nevyrostl hodně za tu dobu, co nepřibral?
Klid, můj syn měl v roce necelých 8kg
. Taky asi od půl roku do 11m nabíral tak 150-200g za měsíc. Nevím čím to bylo, jedl dobře, ani se moc nehýbal.
Je možné, že třeba roste do délky, nebo je to tím, že se začal pohybovat, tak spotřebuje víc energie. Pokud jí dobře, vypadá normálně, nemá průjmy, tak bych to neřešila, však on zas začne přibírat.
U nás dr. udělala krevní testy, nezjistila nic. Já jsem byla v roce také malá. Od 12m do 13m přibral najednou asi 450g, i když zrovna moc nejedl.
A nezačali jste přikrmovat nedávno? A k obědu má jen zeleninu, nebo i maso? Některé děti prý při zařazování příkrmů dokonce něco shodí, protože samotná zelenina má málo kalorií (oproti mléku)
Jinak moje malá měla před 3 týdny v 6 měsících asi 6,2kg, ale ona se narodila jako dvoukilová, takže pro nás je to velký úspěch ![]()
na pohled je hubenej, hubený ručičky a nožičký, dřív měl faldy, podle měření vyrostl za měsíc o 4cm, předtím vždy jen 2cm, ale to měření to je takový pochybný, záleží jak natáhne nožičky při měření
fakt byl baculatý a teď to stagnuje
Já to řeším taky, my jsme teda nedonošení (1430g a 40cm) hodně přibíral a na půl roce měl 7150g doposud dobré, ale v 7.m 7400g v 8.m 7500g a ted v 9m. 7500g. Nevím už prostě tak nepřibírá, já vím, že nabral hodně 6kg za 9.měsíců. Ale poslední dobou jsme nemocní a co nabere to zhubne. Moc mě to trápí, cítím jeho žebra. ![]()
Příspěvek upraven 09.01.12 v 20:21
zeleninu baští tři týdny, sní plnou dávku, maso zatím dávám dvakrát týdně a teď už bude mít třikrát,postupně to navyšuji
mrkni na můj podpisek, syn taky přestal přibírat, ale dr neprudil tak jsem kojo dál a jak přišly příkrmy zlepšilo se to !!! některé děti jsou menší a třeba víc roste do délky ![]()
Tak to by mohlo být ono, počkala bych ještě nějakou dobu, až to ještě navýšíte a uvidíš…jinak oni opravdu začnou po tom půl roce většinou přibírat mnohem míň a pokud vyrostl o 4cm
, jak píšeš, tak to je opravdu hodně. Asi většinu energie potřeboval na růst dlouhých kostí
V pubertě ty kluci taky rostou do výšky a jsou nějakou dobu hrozně hubení…
goldenka píše:
zeleninu baští tři týdny, sní plnou dávku, maso zatím dávám dvakrát týdně a teď už bude mít třikrát,postupně to navyšuji
Příspěvek upraven 09.01.12 v 21:49
goldenka píše:
ahoj, na 6měsíční prohlídce jsme měli 7 kilo, za 14dnů nepřibral ani gram, pořád kojím, baští kaši a v poledne plnou dávku zeleninky.poslední dobou mě přijde hrozně hubenej, žádný faldíky, mám strach aby mě doktorka v 8měsících neřekla, že je podviživenej, když nepřibírápři narození měl 3500g, pak krásně nabíral a teď už nenabírá vůbec, v 6,5měsících má 7kilo, kolik mají vaše děti?
je hrozně pohyblivej, celej den se plazí po bytě sem tam už od 4.měsíce, začíná lezt po kolínkáchprostě se celý den nezastaví, spí minimálně, jak to udělat aby něco málo nabral?
Klidek, moje dcera měla v 6m 7kg, v 8m 8kg:-) oni uz pak tolik ne¨pribiraji, vic se hybou. pockej az zacne chodit:-D to uz pribirat tuplem nebude
neboj,je to normální,protože už to není jen to ležící miminko,už má pohyb,tak ta váha tak nahoru nejde,mi jsme měli porodní váhu 4180g a v 6-ti měsících 8720g a 70cm,ted nám bude 7 měsíců a už taky tak nepřibíráme
neboj,že by trpěl hlady,jen se začal hýbat a nekyne ![]()
Taky přestala po zavedení příkrmů přibírat. Navíc do toho odpadlo i noční mlíko. Víc pohybu. A trochu i zhubla.
Začala přibírat, když jsem jí změnila rozložení jídel přes den. Protože ráno nechtěla mlíko, tak měla ovoce a mlíko k svačině. Pak masozeleninu. K odp. svačině mlíko. A nejvíc pomohlo zavedení večerní kaše. Ale tu už ti krásně jí. No a hlavně dodržovat rozestupy mezi jídly minimálně 3 hodiny. Začala víc jíst. Když měla jídlo za kratší dobu, vzala si jen trochu a stačilo jí to, protože ještě neměla takový hlad.
Ale jestli ti nějak drasticky nehubne, tak bych to neřešila. I když jsem tehdy taky byla na nervy.
Jo a kolem šestého měsíce je růstový spurt, tak možná proto teď nepřibíral. Nezdá se ti podle oblečení, že v poslední době vyrostl?
Ahojky muj tomik taky nepribira pribral od 6 do7mesice 120g oni pak kynou pomaleji má jen 7kg coz mi pridjde mááálo ![]()