Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak mi ta moje malá potvůrka vůbec, ale vůbec nechce dudlík.
První holčička ho měla a celkem často jsem blahořečila vynálezce tohoto šetřítka nervů a energie. Celkem snadno jsme se ho nakonec i zbavily. Takže jsem prostě počítala s tím, že ho budu používat i u druhého mimi a to jsem se teda přepočítala.
Nechci to lámat přes koleno, když to nejde, tak to nejde … jen mě napadlo … čím třeba se uklidňují vaše děti, kterým se dudlík nezamlouvá?
To jsem teda zvědavá;-)
Jestli myslíš,třeba před usnutím,tak hlazením palcem,nad nosíkem.
Ahojda, naší bude rok, dudel jsme taky trpělivě zkoušeli, několik druhů, materiálů a ani za boha nevzala na milost…
Když byla malá, holt pořád brečela
, nebyla k uklidnění vůbec ničím, spinkala děsně málo, v noci tak 3 hodiny po tom, co se ubrečela, ať jsme dělali co jsme dělali… hrůza! ![]()
Dnes zabírá hlazení po tvářičce, nosánku, zádíčkách… k tomu jí hraje usínáček
někdy uspání trvá 10 minut, jindy půl hodiny… ale oproti hodinám řevu ve dne v noci je to balzám ![]()
Tak hodně zdaru přeju ![]()
Koukám, že holčička je ještě malinká, v tomhle věku syn dudlík taky odmítal. Nechtěl ho, neuměl ho dudlat, vyzkoušeli jsme jich několik a stejně to plival ven. Dudlík vzal až někdy mezi třetím a čtvrtým měsícem. Zpočátku ho míval na uklidnění, teď s ním chodí spinkat. Když byl malinký, tak mu na uklidnění stačilo muchlovat látkovou plenu. Nějaký extra dudlavec z něj taky není. Je možné, že dcerka nebude chtít dudlík vůbec nebo ho vezme zkrátka až později.
Boball, jojo, šimrání na čele a nad nosánkem zabírá skvěle .. když už je pěkně načatá … což obnáší třeba hodinu pochodování a pohupování ![]()
bořková píše:
Ahojda, naší bude rok, dudel jsme taky trpělivě zkoušeli, několik druhů, materiálů a ani za boha nevzala na milost…Když byla malá, holt pořád brečela
, nebyla k uklidnění vůbec ničím, spinkala děsně málo, v noci tak 3 hodiny po tom, co se ubrečela, ať jsme dělali co jsme dělali… hrůza!
Tak hodně zdaru přejuněkdy uspání trvá 10 minut, jindy půl hodiny… ale oproti hodinám řevu ve dne v noci je to balzám
UF, tak takhle to zatím nemáme, ale přesně toho se obávám. Prostě pevný nervy, já vim.
To řešim hlavně kvůli tomu, že ty holčičky mam dvě a když pořád uklidňuju mrňavou, je málo času na starší:(
Moth píše:bořková píše:UF, tak takhle to zatím nemáme, ale přesně toho se obávám. Prostě pevný nervy, já vim.
Ahojda, naší bude rok, dudel jsme taky trpělivě zkoušeli, několik druhů, materiálů a ani za boha nevzala na milost…Když byla malá, holt pořád brečela
, nebyla k uklidnění vůbec ničím, spinkala děsně málo, v noci tak 3 hodiny po tom, co se ubrečela, ať jsme dělali co jsme dělali… hrůza!
Tak hodně zdaru přejuněkdy uspání trvá 10 minut, jindy půl hodiny… ale oproti hodinám řevu ve dne v noci je to balzám
To řešim hlavně kvůli tomu, že ty holčičky mam dvě a když pořád uklidňuju mrňavou, je málo času na starší:(
no, tak tomu úplně rozumím… my doma začínáme mluvit o druhém mimču, ale při představě, že by i druhé bylo jako to první, se mi vrací moje žaludeční neuróza ![]()
Určitě zkoušejte, hodněkrát jsem slyšela, že mimi vzalo na milost dudlík až později, jak tu někdo psal…
Tak hodně štěstí, ať si malá brzo najde něco, co jí uklidní ![]()
Ojoj,hodina je dost,nám to zabere za pár minut.Ale, já malýho u toho nenosím,položím ho do postýlky a přejíždím mu chvilku palcem na kořenu nosu,a za chvíli vidím jak se zavírají očička.Jo a pořádně ho zabalím do peřiny,na usínání to má rád,pak se stejně odkope,protože je už větší,ale zabíralo to i když byl úplně malinkej.Tak držím palce ![]()
gabi.design píše:
Koukám, že holčička je ještě malinká, v tomhle věku syn dudlík taky odmítal. Nechtěl ho, neuměl ho dudlat, vyzkoušeli jsme jich několik a stejně to plival ven. Dudlík vzal až někdy mezi třetím a čtvrtým měsícem. Zpočátku ho míval na uklidnění, teď s ním chodí spinkat. Když byl malinký, tak mu na uklidnění stačilo muchlovat látkovou plenu. Nějaký extra dudlavec z něj taky není. Je možné, že dcerka nebude chtít dudlík vůbec nebo ho vezme zkrátka až později.
Gabi, jojo, je to mrňousek … budu dál zkoušet … mam tu taky parádní sadu všech tvarů, velikostí a materiálů:D
Pepánek vzal na milost obyčejnou kytičku za 24 korun.
Těmi ostatními dudásky opovrhuje:-)
jojo, máme a tu právě taky Baru vzala jako jedinou, tak jsem si myslela, že zabere i na Anetku a prd:)
Ahojky, také mám stejný problém, malý dudlík nechce (je mu měsíc) a jak bych byla ráda, aby se uklidňoval raději dudlíkem, ne u prsa nebo houpáním či hlazením. Dcera, když byla mimi, tak si dudlík vzala v pohodě, jen si pocumlala, když usnula, vyplivla ho a jinak ho nepotřebovala, prostě ideál. Jen malý se dudlíkem neuklidní, to by ho snad
radši „sežral“, jak ho zuřivě dudlá a pak hned vyplivne a oči jako talíře a nic...........
. No každé dítko je holt jiné, tak uvidíme, třeba přijde chuť později.
boball píše:
Jestli myslíš,třeba před usnutím,tak hlazením palcem,nad nosíkem.
jé přesně takhle já uspávám a zavírají se mu očka samy
dlaň na hlavičku a palec ke kořeni nosu a moc se mu to zamlouvá…očka zavře tak za minutku dvě, pak dám pusu na čelíčko a odcházím - a zatím to funguje ![]()