V kolika stupních koupete mimča?

9.1.12 08:24

V kolika st. vodě koupete mimča?

zdravím maminy :mavam:
moc by mě zajímalo, jestli připouštíte teplejší vodu, když víte, že se bude mimčo ráchat dlouho? ve vaně stráví s taťkou třeba 20 min a voda má většinou 39 st. nemůže to miminku nějak uškodit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
softvelvet
9.1.12 08:29

Podle mě nemůže, my mu taky dáváme teplejší a on si řekne, když se mu teplota nelíbí ;)

• Citovat
  • Upravit
17359
9.1.12 08:53

he, tak my nasho asi tyrame, davame mu 33-34 stupnovu vodu. ale na druhu stranu je vo vani sam a len okolo 10 minut :nevim:
ale suhlasim s nazorom, ze keby mu bolo horuco, ci zima, takby sa dieta ozvalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.1.12 08:55

nemám na vodu teploměr, zkouším rukou. pokud by se koupal dlouho, tak bych asi vodu po nějaké době zkontrolovala a případně přidala teplou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
9.1.12 08:57

My napouštíme vodu tak kolem 38-39 stupňů a malému se ve vodě líbí. Když se mi zdá studená, připouštím teplou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.1.12 09:05

Oboum dětem jsem jako miminkům dávala vodu malinko teplejší než 37°C, obzvlášť Mája je typická ženská a čím teplejší, tím lepší :pankac: Teď mám baterii nastavenou tak na 34°C a prskaj, že je to horký :roll: Teplou nedopouštím, to bych je z vany nedostala už vůbec.
A jestli teplá voda škodí miminkům, nevím. Každopádně v termálech jsem všude viděla vyvěšené cedulky, že lidé s nemocným srdcem a miminka nemají zůstávat ve vodě dýl než - a teď nevím tu dobu, bylo to kolem čtvrt hodiny (10 nebo 20 minut :nevim: ).
V tvém případě bych se nebála. Předpokládám, že voda ve vaně nemá po celé koupání konstantní teplotu a dítě v ní není celou dobu po krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50149
9.1.12 09:11

Dřív jsem to měřila na těch 37 stupnů. Tak zhruba od roka se mi kluk koupe ve velké vaně a teplotu vody zkouším jenom rukou. Když se tam cachtá déle, tak to má kolikrát i studenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.1.12 09:34

Koupeme na 37 stupňů. Od té doby, co se syn koupe ve velké vaně, tak se tam ráchá delší dobu než ve vaničce a ta voda samozřejmě chladne. Nedopouštíme, hodně teplá nebo horká voda mu nedělá dobře a řve, při chladnější je spokojený - asi to má po tátovi. Já na sebe ve sprše liju div ne vařící a přítelova je pro mě ledárna. :mrgreen: Myslím, že kdyby dítě nebylo spokojené, tak se ozve - jak už tady zaznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.1.12 09:44
soldi píše:
he, tak my nasho asi tyrame, davame mu 33-34 stupnovu vodu. ale na druhu stranu je vo vani sam a len okolo 10 minut :nevim:
ale suhlasim s nazorom, ze keby mu bolo horuco, ci zima, takby sa dieta ozvalo :D

Soldi, my kvuli plavani davali i 32… a zatim teda zije ;)

• Citovat
  • Upravit
1477
9.1.12 09:48

náš Vašík je teplomil, vodu mu napouštíme kolem 37-40°C a behem koupání musíme dopouštět teplou a udržovat těch 38 a víc jinak se mu tam nelíbí… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
9.1.12 10:13

36-38 podla teplomera na vanicke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
9.1.12 10:24

Já se snažím dávat takovou vlažnou, aby se otužoval. Ale neměřím. Sama miluju horkou, ale syna chci spíš zvykat na chladnější, myslím, že je to zdravější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.1.12 10:26

my koupeme takl od 40 výš, má radši teplejší a hodně vody, poznala jsem to podle toho když sem dávala předpisových 37 stupňů a málo vody tak pokaždý řval jak tur, a teď se tak rád cáchá!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
9.1.12 11:08

můj honzík taky radši teplejší, zkoušeli sme postupně přidávat, páč pořád řval a klepal se zimou a teď jsme na 39-40 a je spokojenej jak želva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.1.12 12:14
Anielkha píše:
soldi píše:
ale suhlasim s nazorom, ze keby mu bolo horuco, ci zima, takby sa dieta ozvalo :D
Soldi, my kvuli plavani davali i 32… a zatim teda zije ;)

Taky. Střáídám, někdy 30, jindy teplou, neměřim. Teplou nedopouštím ani jednomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí