Kdy učit dítě na nočník?

75
9.1.12 14:59

kdy učit dítě na nočník??

Ahoj :mavam: ,s dovolením se přidám.Mám 7.měsíční holčičku,už sama sedí a tak se chci zeptat kdy je ideální čas učit ji na nočník?Jedna známá mi říkala,že nejlepší je to hned jak dítě samo sedí,ale nějak se mi to nezdá,přece je ještě malá na to,aby pochopila co se od ní chce,nebo ne??Jak jste to dělali vy?
A ještě se chci zeptat kdy začali vaše dětičky lézt,my sedíme,ale lezení pořád nic :roll:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
9.1.12 15:02

tak 7 mesicni ti na nocnik nepujde :) neumi ovladat sverace, proste cura a kadi, kdyz to na ni prijde. lezt zacal syn v 8 mesicich a kluci v 7 mesicich

nocnikovani ucime prave ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.1.12 15:04

Ještě je brzo, v tomhle věku hlavně ani dítě netuší co po něm chceš, pokud ti na nočníku vydrží, bude to jen pasivní záležitost.

já jsem zkusila ji vysadit po roce - hroznej řev, po pár měsích jsem zkusila znovu na pikosekundu posadit, aby se nebála…teď v 15 měsících tam něco udělá, ale ještě jí to nespíná, neví že kadí nebo čůrá, tak to beru jen tak, že si prostě zvykne na to, že je na tyhle záležitosti taky nočník a až jí to sepne, bude sama chtít.

není kam spěchat.

lézt začala až v 10 měsích…to je tak hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.12 15:05

Já si hned říkala,že je to divný :think: A kolik je vám teď když se učíte na nočník?A jde to?Možná blbý otázky,ale mám první děcko,tak ještě nemám zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.12 15:06

Takže s tím lezením je to ok?A jak začali?Prostě jednou lezli nebo jste je nějak motivovali??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.1.12 15:07

Jizvikova, kdyby dítě neovládalo svěrače, vytéká to z něj průběžně a nic nedokáže zadržet :roll: Svěrače rozhodně dítě ovládá už od narození (vědomě dokáže pustit, viz děti praktikující BKM), ale nedokáže předvídat, že se mu už chce hodně a že má dojít na nočník, maximálně dá signál (BKM)… Ale je to fakt individuální, Klárka v 7 měs. chápala, na co nočník je a kadila jen do něj, v roce a půl si už sama bez asistence došla. Ondrovi jsou teď skoro dva roky, chápe to asi taky, ale absolutně odmítá spolupracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.1.12 15:07
kobliha1 píše:
Já si hned říkala,že je to divný :think: A kolik je vám teď když se učíte na nočník?A jde to?Možná blbý otázky,ale mám první děcko,tak ještě nemám zkušenosti :)

dvojcatum dva roky :) koukni dole na metriky. zkousim to zhruba od roka, ale to curali tak, ze to bylo po malinkych davkach, ale neustale, takze nerealne, proste detem trva, nez se nauci udrzet curani a pustit, kdyz je potreba, nepoznaji, ze uz to bude, ted mi to hlasi, kdyz uz maji nacurano, coz je pozde, takze se nestiha posazovat na nocnik… mrkni na dalsi diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.1.12 15:08
ivuska.h píše:
Jizvikova, kdyby dítě neovládalo svěrače, vytéká to z něj průběžně a nic nedokáže zadržet :roll: Svěrače rozhodně dítě ovládá už od narození (vědomě dokáže pustit, viz děti praktikující BKM), ale nedokáže předvídat, že se mu už chce hodně a že má dojít na nočník, maximálně dá signál (BKM)… Ale je to fakt individuální, Klárka v 7 měs. chápala, na co nočník je a kadila jen do něj, v roce a půl si už sama bez asistence došla. Ondrovi jsou teď skoro dva roky, chápe to asi taky, ale absolutně odmítá spolupracovat…

jasne, blbe napsane, nedokaze predvidat. ja zkousela i bezplenkovou, ale s dvema to neslo vychytat, bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.1.12 15:09
kobliha1 píše:
Já si hned říkala,že je to divný :think: A kolik je vám teď když se učíte na nočník?A jde to?Možná blbý otázky,ale mám první děcko,tak ještě nemám zkušenosti :)

Podle mě to divné není… Pokud ti například kadí vždy ráno po probuzení, je škoda nechat ji to dělat do plíny, když by ti byla ochotna posedět na nočníku… Aspoň si zvykne tam pobývat a vykonávat potřebu, časem pochopí, na co nočník je a začne ho sama vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
kobliha1 píše:
Takže s tím lezením je to ok?A jak začali?Prostě jednou lezli nebo jste je nějak motivovali??

lezt zacnou sami, klid, nech tomu cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202

mě se ptala doktorka jestli dáváme na nočník když měla malá tuším 9 měsíců…občas to zkoušíme…posadím ji tam jí to nevadí a někdy se vyčůrá někdy ne…když se jí to povede tak jí pochválíme a pohladíme ale stejně z toho nemá rozum že něco do toho nočníku udělala.
A lézt začala až koncem 9 měsíce…nejdřív začala stoupat a chtěla chodit za ručičky a pak se naučila lézt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.1.12 15:10
jizvíková píše:
ivuska.h píše:
jasne, blbe napsane, nedokaze predvidat. ja zkousela i bezplenkovou, ale s dvema to neslo vychytat, bohuzel

Já jsem na BKM moc líná :)) Ale Julču teď při každém přebalení podržím chvíli nad umyvadlem a většinou se vykadí :nevim: Stejně tak dnes v noci, začla se kroutit a brečet, dala jsem ji nad umyvadlo, pořádně se vyprděla a byl klid :lol: Takže asi nějak to funguje, s předchozíma děckama jsem to ani nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.1.12 15:14

Ja souhlasim s Ivuskou, mne dcera chodila od cca 11m na nocnik kakat.. (ted ji bude 15m) ted mi to bojkotuje, ale uz jsme zvladli i treba dva tri dny bez plen, ale ja nemam zatim dost trpelivosti a ani zatim neni duvod, ale rozhodne umi cilene zadrzet moc, treba venku skoro necura apod.

Takze je to hodne individualni.

• Citovat
  • Upravit
7811
9.1.12 15:15

tak to jsem asi pozadu :( malej ma 11 měsícu a vubec nevím kdy ho tam začít davat připada mě že nemá z toho rozum vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
9.1.12 15:23

no, my bohužel začneme zkoušet kadit do nočníku až později. než si vůbec zvykneme na samotné kadění. takže počítám že až tak za tři čtyři měsíce… teď nám je deset měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky