Kdy učit dítě na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
9.1.12 15:26

Dost se tu bavíte o BKM-co to je?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
9.1.12 15:28
kobliha1 píše:
Dost se tu bavíte o BKM-co to je?? :nevim:

bezplenková metodda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
9.1.12 15:29

já teď zkousím nočník s malou, ale je to na nic :zed: . První mi kadila do nočníku od 8 měsíců - šlo to krásně předvídat, ve stejný čas , čůrala tam asi od ročku vědomě. Malá mi nočník bojkotuje, křičí na něm a nechce se ani posadit, takže schovávám a počkám ještě tak měsíc a pak znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.1.12 15:29

dětem byl rok a na nočník zkusím nejdřív za půl roku, nebo rovnou na wc.
Starší syn chodil rovnou na záchod - ve 2 letech. Na nočníku být nechtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
9.1.12 15:33

my mame 9 mesicu a od vcerejska 1 denne na nocnik posazuju.vim ze rano pravidelne kaka, takze jak vidim ze zacne tlacit, tak ho tam posadim.nejdriv ho to moc nebavilo a porad mi chtel z tama utyct, ale supsla jsem pred nej krabici s hrackama a s kazdou jsme si chvili pohrali a najednou uz tam bylo nakadeny a nacurany :) ale pujdem na to postupne, at se mu to nezprotiví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
9.1.12 15:38
mersii píše:
my mame 9 mesicu a od vcerejska 1 denne na nocnik posazuju.vim ze rano pravidelne kaka, takze jak vidim ze zacne tlacit, tak ho tam posadim.nejdriv ho to moc nebavilo a porad mi chtel z tama utyct, ale supsla jsem pred nej krabici s hrackama a s kazdou jsme si chvili pohrali a najednou uz tam bylo nakadeny a nacurany :) ale pujdem na to postupne, at se mu to nezprotiví..

takhle nějak to fungovalo u 1, 2 bojkotuje i hračky, prostě není na nočník ještě vyzrálá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
9.1.12 15:38

No já nevím, ale naši rodiče to tak dělali a šlo to. Známa taky začala, jak jí holčička seděla a v roce byla bez plínek i v noci. Uznávám, že to je hodně šikovný dítě. Ale nemyslím, že by nepochopilo, co se po něm chce … já teda začnu, jak bude sedět, když se bude vztekat, zkusím to za týden znova … jak ona zmíněná známá a fungovalo jí to u ubou dcer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
9.1.12 15:41

Malé bylo 10m,když sem jí poprve posadila na nočník. Baví jí to a už jsou i úspšchy.Zatím to je jen formou hry,do ničeho jí nenutím.Sama se posadí od 6,5měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
9.1.12 15:47

Ahoj já posazuji od 6 měsíce a to ještě sama neseděla(přidržovala jsem ji tam). Teď v 8,5 měsících sedí sama.
Nočníku se nebojí, minimálně se tam vyčůrá. Vím, že každé ráno se budí s tlačením bobku, takže hned ráno je vždycky kakání do nočníku. Myslím, že je super, že si na to zvyká, i když mě ještě neupozorní a nejde to 100% vychytat. Ale často když Ti mimčo tlačí, tak to poznáš..
Naši rodiče nás taky posazovali na nočník co nejdřív…
Hraje si tam, vykládá, já sedím u ní a vždycky když se vykaká, tak jí pochválím, ukážu to a říkám EE, šikovná, EE :D.. no jak magor, ale snad to zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
9.1.12 15:48

Nám doktorka říkala, že až je dítě schopné udělat úkrok do strany nebo někde se dokonce píše vyjít schod, tak už zvládne i nočník. Sama však říkala, že pokud nebude chtít, tak do roku a půl to nemáme řešit. My začali na konci 9 měsíce a malá se na něm v pohodě vyčůrá i vykaká. Teď v 11 měsící si sice stále neřekne, když potřebuje čůrat nebo kakat, takže je to vysloveně na nás kdy jí vysadíme, ale má už naučené rituály. Navíc pokud se po vyčůrání nechce zvedat, tak víme, že bude ještě kakat a chce mít na to klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.12 15:53

No malá kadí většinou po obědě,tak to taky zkusím a uvidíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.1.12 16:05

Syn si sednul v 11m, v roce seděl už dost jistě, ale na nočníku teda ne, řval a snažil se dostat pryč. Někdy ve 14m se tam poprvé vyčural, od té doby věděl, co se po něm chce, odkládala jsem ho na nočník při přebalování, on si vždycky cvrknul, když se naučil chodit, nosil si nočník sám, když potřeboval, ale ne pravidelně, někdy čural do plíny, jindy si nosil nočníček, v 1,5roce měl tak dvě „nehody“ denně, pak se to zase zlomilo a čural jen do plín. Nějak jsem to nehrotila, odplínkoval se kolem 2.roku, je narozený v dubnu a pamatuju si, že v březnu jsme šli poprvé ven bez plíny.
Já bych dítě na nočník klidně posadila, jakmile si sedne, obzvlášť pokud poznáš, že bude třeba kakat, posadila bych ho třeba po probuzení, po jídle, ale nečekala bych, že si bude říkat samo, zkrátka mu ukázat, že to jde i jinam než do plíny, opravdické odplínování bych časovala někam mezi 1,5 až 2roky podle toho, jak se bude nočník dítěti zamlouvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
9.1.12 16:07

Ahoj. Určitě to začni zkoušet, tím nic nezkazíš :palec: . Každé dítě je jiné a na něco jiného šikovné a třeba zrovna tvému prckovi půjde chození na nočník. Já jsem to taky s malou zkusila, když začala sedět a nestačila jsem se divit úspěchům. V 7. měsíci jsme prvně zkusili, za týden už byly suché pleny, na 8 měsících se naučila znak pro nočník, od 10. měsíce si začala tímto způsobem sama říkat a je bez plen. Teď na roce a něco už jsem ji přestala dávat pleny i na noc, protože už od 11 měsíce má sucho i když se ráno vzbudí. Takže zkuste a uvidíš, třeba budeš mít štěstí na šikovné dítko :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.1.12 16:07
teresna píše:
Ahoj já posazuji od 6 měsíce a to ještě sama neseděla(přidržovala jsem ji tam). Teď v 8,5 měsících sedí sama.
Nočníku se nebojí, minimálně se tam vyčůrá. Vím, že každé ráno se budí s tlačením bobku, takže hned ráno je vždycky kakání do nočníku. Myslím, že je super, že si na to zvyká, i když mě ještě neupozorní a nejde to 100% vychytat. Ale často když Ti mimčo tlačí, tak to poznáš..
Naši rodiče nás taky posazovali na nočník co nejdřív…
Hraje si tam, vykládá, já sedím u ní a vždycky když se vykaká, tak jí pochválím, ukážu to a říkám EE, šikovná, EE :D.. no jak magor, ale snad to zabere…

No já myslím, že už to zabralo, podle mě je v tomto věku hlavně příjemné, že vím, že dítě strávilo míň času v počurané plínce nebo s rozmázlým bobkem po prdelce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
9.1.12 16:08
kobliha1 píše:
No malá kadí většinou po obědě,tak to taky zkusím a uvidíme :think:

Malé je 13 měsíců, už 14 dní zkoušíme, bohužel teď kaká dost nepravidelně, takže se to vychytává blbě, Ona kadí obden a pak třeba třikrát během dne.Je nedonošená, tak s tím nechci spěchat, ale chci, aby věděla, co je nočník, sedíme třeba 10 minut, já ji hladím a povídám si, čteme si knížku nebo tak, když se začne zvedat a nenechá se znova posadit, tak jí sundám… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí