Co jedí vaše děti v 7 měsících?

75
9.1.12 16:09

co jedí Vaše děti v 7 měsících???

Holky co papají Vaše dětičky?Nám je 7 měsíců,nekojím,malá pije Nutrilon,k obědu masozeleninové příkrmy,svačinky má přesnídávky,jogurt nebo kaši..Od kdy začít s lepkem??Rohlíky atd.?Někde jsem četla,že se má dávat rohlík tak od těch 7.měs.,ale malá nemá ještě ani jeden zub,tak nevím…občas jí dám malinkatej kousek banánu a úplně se dáví,tak si neumím představit dát jí kousek rohlíku nebo ty dětské sušenky.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50174
9.1.12 16:14

Náš syn měl rohlík až tak v 9 měsících, předtím jedl zhruba to samé, co dáváš ty. Jinak do té přesnídávky a jogurtu jsem mu občas rozlámala piškoty. Taky jsem kupovala ty kukuřičné křupky, to může dítě žužlat, i když nemá zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.1.12 16:16

Syn bude mít sedm měsíců za pár dní. Kromě mléka (to má na snídani, na dopolední svačinu, v noci a před spaním) má na oběd masozeleninu s přílohou, na odpolední svačinu ovoce a na večeři kaši. Občas mu do ruky strčím kukuřičnou křupku. Od narození jsme na UM, přikrmovat jsme začali ve 4 měsících. Rohlíky ani jogurty mu zatím nedávám, lepek jsme začali zavádět těsně před šestým měsícem (podle nějakých nových tabulek se prý lepek zavádí mezi 5 a 6 měsícem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.1.12 16:17
kobliha1 píše:
Holky co papají Vaše dětičky?Nám je 7 měsíců,nekojím,malá pije Nutrilon,k obědu masozeleninové příkrmy,svačinky má přesnídávky,jogurt nebo kaši..Od kdy začít s lepkem??Rohlíky atd.?Někde jsem četla,že se má dávat rohlík tak od těch 7.měs.,ale malá nemá ještě ani jeden zub,tak nevím…občas jí dám malinkatej kousek banánu a úplně se dáví,tak si neumím představit dát jí kousek rohlíku nebo ty dětské sušenky.. :roll:

nám je stejně kojím zuby taky nemáme
raději bych to s tím rohlikem nepokoušela :nevim:
hlavně jíme maso se zeleninou a ovoce

Příspěvek upraven 09.01.12 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
9.1.12 16:18

lepek už klidně pár týdnů může, teď se doporučuje zavést mezi 4.-7. měsícem, optimum okolo 5.-6m…nejjednodušší je to asi formou přesnídávky, já dávala z Rossmanna Babydream ovocnou se sušenkama, nebo Babydream dělá „boloňské špagety“, když pak najedeš na kaše, tak všechny co nejsou rýžové, ale obilné, tak s lepkem jsou, tak možná ho dávno dáváš, ani o tom nevíš :)

jinak u nás klasika: k snídani pije mlíko, ke svačině má ovoce (nastrouhané jablko, hrušku, syrovou mrkev, vidličkou rozmatlaný banán a celé je to obalené přesnídávkou, kde je ještě třeba švestka, broskev…nebo taky jen jablečnobanánová nebo ta se sušenkama, jak mi co padne pod ruku), k obědu masozeleninový příkrm nebo zeleninový se žloutkem (cca. 2× týdně), odpolední svačina zas mlíko, večeře mlíko, do kterého dám 1 lžíci nemléčné kaše od Nestlé (Lipová nebo Švestková), vypije to z flašky, je to vlastně jen sytivější ochucené mlíčko), v noci už mi mlíko ani nepije, jen vodu na žízeň, ale pokud by chtěl jíst, tak dostane zas mlíko.

jinak rohlík, banán v kuse, sušenky…zatím nedávám, nepřijde mi to bezpečné, dokud dítě nesedí ;) , ale je to jistě věc názoru. Zuby navíc můj malý ještě taky nemá, ale to je asi to nejmenší, oni si to žužlají těma dásničkama a ještě jim to dělá právě dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.12 16:22
elanaa píše:
lepek už klidně pár týdnů může, teď se doporučuje zavést mezi 4.-7. měsícem, optimum okolo 5.-6m…nejjednodušší je to asi formou přesnídávky, já dávala z Rossmanna Babydream ovocnou se sušenkama, nebo Babydream dělá „boloňské špagety“, když pak najedeš na kaše, tak všechny co nejsou rýžové, ale obilné, tak s lepkem jsou, tak možná ho dávno dáváš, ani o tom nevíš :)

jinak u nás klasika: k snídani pije mlíko, ke svačině má ovoce (nastrouhané jablko, hrušku, syrovou mrkev, vidličkou rozmatlaný banán a celé je to obalené přesnídávkou, kde je ještě třeba švestka, broskev…nebo taky jen jablečnobanánová nebo ta se sušenkama, jak mi co padne pod ruku), k obědu masozeleninový příkrm nebo zeleninový se žloutkem (cca. 2× týdně), odpolední svačina zas mlíko, večeře mlíko, do kterého dám 1 lžíci nemléčné kaše od Nestlé (Lipová nebo Švestková), vypije to z flašky, je to vlastně jen sytivější ochucené mlíčko), v noci už mi mlíko ani nepije, jen vodu na žízeň, ale pokud by chtěl jíst, tak dostane zas mlíko.

jinak rohlík, banán v kuse, sušenky…zatím nedávám, nepřijde mi to bezpečné, dokud dítě nesedí ;) , ale je to jistě věc názoru. Zuby navíc můj malý ještě taky nemá, ale to je asi to nejmenší, oni si to žužlají těma dásničkama a ještě jim to dělá právě dobře.

No tak to už ten lepek teda dávám,protože máme ty přesnídávky s piškotama nebo i ty kaše :D Ještě,že jsem takhle nezaperlila u doktorky :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.12 16:22
GAZOLDA píše:
kobliha1 píše:
Holky co papají Vaše dětičky?Nám je 7 měsíců,nekojím,malá pije Nutrilon,k obědu masozeleninové příkrmy,svačinky má přesnídávky,jogurt nebo kaši..Od kdy začít s lepkem??Rohlíky atd.?Někde jsem četla,že se má dávat rohlík tak od těch 7.měs.,ale malá nemá ještě ani jeden zub,tak nevím…občas jí dám malinkatej kousek banánu a úplně se dáví,tak si neumím představit dát jí kousek rohlíku nebo ty dětské sušenky.. :roll:

nám je stejně kojím zuby taky nemáme
raději bych to s tím rohlikem nepokoušela :nevim:
hlavně jíme maso se zeleninou a ovoce

Příspěvek upraven 09.01.12 v 16:19

a dáváš ty křupky nebo co to tu holky píšou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.1.12 16:23

my musíme zatím taky vše mixovat, tak dětské sušenky jen rozmixované a to stejné i banán, ale ten už jen mačkáme. Ale lepek bych už asi zavedla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.1.12 16:25

Mometálně mlíko, ovoce nastrouhané na kaši, masozel mixovaný, kaši. Zkoušela jsem dát kukuřičnou křupku, ale nevěděl co s tím. Na rohlík děti zuby nepotřebují, první syn dostal rohlík v 8m a poradil si :mrgreen:
U druhého jsem nějak opatrnější. Zkusila jsem pár lžiček bílého jogurtu, ale měl pak jakousi srajdu, tak ho zatím odkládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
9.1.12 16:25

K obědu zeleninku, k svačině ovocnou skleničku, k večeři kaši. Mezitím Nutrilon, na zapití jídla převařenou vodu. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.1.12 16:26

My křupinky taky dáváme, ale jen tak na zabavení,nebo jako akutka když nemáme po ruce jídlo. Ale u prvního bych too nedala to až ted u druhýho. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.1.12 16:26

Syn zuby taky ještě nemá a křupky dostává. Sušenky jsem mu ještě nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.12 16:30
gabi.design píše:

A ty křupky jakou značku??Nebo jsou všechny stejný? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
9.1.12 16:31

Náš zuby taky ještě nemá, křupky nedávám, ale to spíš proto, že jsem se ještě nedostala k tomu je koupit. Jak se dostanu do Globusu pro ty kukuřičné nesolené, co se v podstatě v puse rozpustí, tak je koupím a dostane je. :jazyk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.1.12 16:32
kobliha1 píše:
gabi.design píše:
A ty křupky jakou značku??Nebo jsou všechny stejný? :?:

Já myslím, že je to víceméně jedno, jen kupuji ty bez soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí