Průjem a večerní zelená stolice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47759
10.1.12 09:26

prujem a vecerni zelena stolice

prosim o radu. Nas skoro ctyr mesicni chlapecek mel pred ctrnacti dny prujem. Z niceho nic z nej jednou denne vystrikla zelena voda. Po vyterech se prokazala bakterie ve strevech. Dostali jsme hylak forte a davali cerny caj s bananem. Zavolali jsme na hygienickou stanici aby jsme se informovali o co konkretne jde, tam nas uklidnili a ze to pry je jen premnozeni jedne bakterie ktera je ve strevech a na doporuceni jsme vysadili probioticke kapky a duslednejsi dodrzovani hygieny. Ted uz ma jen ridsi stolici tak trikrat denne ale vzdy vecer je zelena. Vcera jsem se po konzultaci s detskou doktorkou po telefonu malem pohadala ze by to mohla byt hladova stolice, ale ja vim ze hladova stolice ma jinou barvu a za posledni tri tydny pribral 480 gramu. Ted zkousim vysadit vsechny mlecne vyrobky ( mleko, maslo, jogurty, syry) Na jak dlouho jste je vysazovali vy ? a meli jste nekdo stejny problem ? Ani mi poradne nedokazi vysvetlit jak vypada prujmovita stolice. Jak tedy vypada ? Budu rada za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
10.1.12 09:38

já mám mladší miminko a zelenou stolici má taky, zítra jdu k mudr, tak jsem zvědavá, co poví. každopádně dost přibývá…je plně kojený, tak taky podezírám mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
10.1.12 09:44

Ahoj, taky my malá takhle rychle nabírala a také měla zelenou stolici, dr říkala, že to může být z mnoho předního mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.1.12 09:45

tak pak pisni jak jste dopadli ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.1.12 09:51

na to jsem se taky ptala ale ze by to pry byt nemelo i kdyz je to logicky protoze dopoledne ma stolici takovou oranzovou ale v noci kojim po ctyrech hodinach. Pres den tak po dvou az trech h. a po te ctvrte hodine odpoledne to zacne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.1.12 10:23
Magnificata píše:
Ahoj, taky my malá takhle rychle nabírala a také měla zelenou stolici, dr říkala, že to může být z mnoho předního mléka.

a dělali jste s tím něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.1.12 12:35

Moje malá měla zelenější stolici pořád a byla plně kojená, přibírala sice méně, ale vypadala spokojeně, tak jsem nehcalal jen kojení. Já jsem vůbec nejedla mléčné výrobky - byla pořád zelená, ale ne tak moc, jako když jsem mléč.výr. jedla. MM je taky mléko, ale jiné, tak si myslím, že jim to nazelenalé může zůstat. Můj Dr. mi řekl, že pokud z ní neletí 6×denně voda, tak to průjem není, ale jen řídká stolice. Banán bych určitě nedávala, ani černý čaj - nechala bych to tak a nanejvýš bych dala trošku mrkvovo rýžového pyré - lžičkou. Možná ji prohnaly ta probiotika - dneska je strašně moderní je dávat dětem, ale podle mě si malé mimi vytvoří svoji střevní kulturu a není dobré ani nutné do ní zasahovat - u kojených dětí se tvoří ještě dříve a lépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.1.12 12:39
Magnificata píše:
Ahoj, taky my malá takhle rychle nabírala a také měla zelenou stolici, dr říkala, že to může být z mnoho předního mléka.
To by taky mohlo být, tak by bylo dobré nechat dítko pít co nejdéle jen z jednoho prsu a kdyby chtělo i to druhé, tak nejdříve trochu odstříkat, aby toho předního nevypilo tolik a dostalo se dříve na zadní. Přední mléko je řídké a s velkým obsahem vody, takže není tak výživné - když pije pokaždé z obou prsou, může se stát, že pije jen přední mléko.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.1.12 12:55

nam prave rekli ze to ty probiotika muzou zpusobit tak jsme je hned vysadili. Taky ze zacatku pribiral tak 120 gramu za tyden ale byl spokojeny. Ted uz pribral vic. Nekdy si da i z druheho nekdy ne to nechavam na nem. A ten caj s bananem jsme davali na doporuceni dr. chutnalo mu :O ale davala jsem mu jen trosku aby nemel boleni briska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.1.12 13:09

hm, Jonáš hodně přibírá a nejdřív opravdu pil z obou prsou, ale teď jen z jednoho a stolice je zelená pořád, taky hlavně večer, přes den oranžová, žlutá, ale pak zas zelená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
10.1.12 13:17
Saroya píše:
Magnificata píše:

Zkoušela jsem kojit jen z jednoho prsa, ale nějak nám to nevyhovovalo, navíc malá byla žrout, tak chtěla pít z obou,tak jsme s tím nic nedělaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.1.12 13:48
Magnificata píše:
Saroya píše:
Magnificata píše:
Zkoušela jsem kojit jen z jednoho prsa, ale nějak nám to nevyhovovalo, navíc malá byla žrout, tak chtěla pít z obou,tak jsme s tím nic nedělaly.

dík za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.1.12 19:57

Já jsem tu stolici už pak moc neřešila - malá byla spokojená, i když přibírala pomalu a Dr.se to pořád nelíbilo… jinak já jsem kojila stále z obou - dělalo se mi mléka tak akorát a byla jsem ráda, že mi to vystačilo… :D

Čaj s banánem - já vím, že ti to doporučila Dr., ale to nemusí znamenat, že je to správné… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.1.12 20:34

Pokud má zelenou stolici tak pije jen přední mléko ,stačí jen déle kojit pokud to jde ,nebo déle dávat z jednoho prsa víckrát ,až vypije zadní mléko .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.1.12 20:40

já nemám problém s kojením kluka jsem kojila 2 roky už je to 13 let, teď mám malou 5 měsíční rošťandu a kojím mám mléka hodně , kojení je supr ,žádné lahve , :roll: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí