Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky,kdyz umyjete prcku a nebo utrete ubrouskama(neresim jaky zpusob,to at kazdy dela jak vyhovuje) mazete nejakou masti preventivne a nebo jen kdyz je treba zacarveni,nejaky problem???
Dneska jsem nad tim premyslela,tak me zajima jak u jinych…
Ted kdyz meju pepu pod vodou, tak jen kdyz je cervenej, jinak nemazu.
Ahoj,
já mažu při každém přebalování. Kdybych nenamazala, oprudila by se. A s tím už jsme si pěkně „užili“, takže raději tomu předcházím. Používám sudocrem.
sterezie píše:
tak do půl roku preventivně, pak při obtížích
Já taky tak ![]()
já mám 7.měsíčního koloučka a mažu stále, akorát teda když ho přebaluju v noci tak ne
Malá se teda opruzuje naprosto minimálně a mažu opravdu jen, když máme problém.. ale asi to záleží na pokožce, no..
asi 4 měsíce jsem mazala preventivně, teď už jen když má červený zadeček nebo byl předtím pokakaný
Tak já mažu jak kdy.Většinou totiž přebaluji pokaždé jinde jednou je to v pokojíčku,v ložnici nebo obýváku.Záleží na tom kde zrovna spolu hospohaříme.Plenky a ubrousky mám nachystané všude,ale mastičku jen v ložnici.No ale u opruzení samozřejmně mažu pokaždé
Ja mam mesicni mimi a zatim mazu pokazde mesickovym kremem weleda:)
Mazala jsem syna Bepanthenem tak do 3/4 roka po každém přebalení. Poté jenom, pokud měl červený nebo opruzený zadek.
me prave mudra rikala,at mazu preventivne rybylkou a nejak od 3mesice jsme najeli na kosmetiku nivey nutri sesntive a jejich sos krem miluji…
ja prave si rikam,ze jeste jsme nemeli opruzeninu,tak ze bych vynechavala,at nepatlam 7× denne…jako po kadeni a na noc,kdy neprebalujem(maly se nebudi)tak beru jako povinnost,ale jinak ze bych vynechavala…
zase si rikam,jestli jsme nemeli zadnou opruzeninu jen proto,ze jsem patlala mastickou ![]()
Teď mažu už jen na noc a při problémech.Přes den jsem mazala dokud měla pleny,ale jen po kakání (teď má totiž pleny už jen na noc)
RadanaH píše:
me prave mudra rikala,at mazu preventivne rybylkou a nejak od 3mesice jsme najeli na kosmetiku nivey nutri sesntive a jejich sos krem miluji…ja prave si rikam,ze jeste jsme nemeli opruzeninu,tak ze bych vynechavala,at nepatlam 7× denne…jako po kadeni a na noc,kdy neprebalujem(maly se nebudi)tak beru jako povinnost,ale jinak ze bych vynechavala…
zase si rikam,jestli jsme nemeli zadnou opruzeninu jen proto,ze jsem patlala mastickou
já myslím, že nic nezkazíš, když jednou, dvakrát vynecháš a uvidíš, jestli je malý cíťa nebo se s tím popere krásně sám
mně zas doktorka říkala, že když je čistý a nebolavý, tak nemá cenu ho (cca. od toho 4 měsíce) nechávat zlenivět, ať se ta kůžička naučí tvořit si sama ochrannou bariéru a bránit se sama.
jakmile bys viděla, že se mu to nelíbí, tak máznout a pokračovat v mazání můžeš vždycky, tohle není nic, co bys nějak fatálně zanedbala nebo mu tím mohla ublížit ![]()
no ja parkrat uz vynechavala a nic to neudelalo,teda jsem nic nevypozorovala…tak zkusim to nechat jen na tu noc a po kadeni…a uvidime
…ale s tou niveou je prijemne mazani,jemne voni…to neni jak nekolik tydnu jen mazani rybylkou,ja nesnasela ten jeji pach ![]()