Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží, jak dobře pije, jestli spí „normálně“ a pak je čilé, nebo je to taková ta žloutenková letargie… Nicméně dýl jak 4 hodiny bych novorozence spát nenechala, už kvůli stimulaci tvorby mlíka.
Nebuď, malá mi krásně spala i v noci a když jsem ji vzbudila, stejně nechtěla pít. Však ono to mimino není blbé, řekne si, když má hlad
Naše bambulka nepřibírá dobře, takže jsem se rozhodla, že jí nenechám spát víc než 6 hodin v kuse.
Ale kdyby normálně přibírala, tak jí nechám a i když mi hodně nepřibírá (minimum co je ještě ok), tak jí budit nebudu určitě každé 3 hodiny.
Já bych taky nebudila, pokud máš rozjetou laktaci, u ted už roční dcerky jsem si to pořádně nezjistila, budila a dnes jí je už přes rok a dodnes jsme se pořádně nevyspali… Pěkně jsem si jí naučila na noční kojení, takže za mě nebudit pokud spinká a prospívá. U druhého bych už taky nebudila… ![]()
myslím že se tu smíchaly dva časy buzení
(teď si nejsem jistá, jestli to sama zakladatelka uvedla, co chce vědět)
řekla bych, že doktoři říkají většinou přes den budit (resp. nechat spát maximálně 4h vkuse, ideál jsou 3) a v noci nebudit, v noci se spinká a pokud je hlad už tak velký, že mimčo vzbudí, tak nakrmit ![]()
a každá maminka si to udělá podle své intuice, už jsem to psala výš, mně se osvědčila ta doktorská rada, no.
Já jsem nikdy nebudila.
A to mi Matyas spal v noci hodin v kuse.
nebudit!!! já malou budila kolem 4hod ranní, protože vydržela chrnět celou noc - od narození a budí se mi v ty čtyři dodnes (8 měs) ![]()
dnes už bych nebudila a mudr. mi též říkala nebudit
pavur píše:
Já bych taky nebudila, pokud máš rozjetou laktaci, u ted už roční dcerky jsem si to pořádně nezjistila, budila a dnes jí je už přes rok a dodnes jsme se pořádně nevyspali… Pěkně jsem si jí naučila na noční kojení, takže za mě nebudit pokud spinká a prospívá. U druhého bych už taky nebudila…
toho se dá se zaťatýma zubama zbavit. Prostě v noci nedát. Syn byl hladový, kojila jsem i v noci po 2h od porodnicn. V 9m mě naštval a noční kojení jsem mu zarthla
. Od té doby klid, vyspíme se všichni. ![]()
omites píše:pavur píše:toho se dá se zaťatýma zubama zbavit. Prostě v noci nedát. Syn byl hladový, kojila jsem i v noci po 2h od porodnicn. V 9m mě naštval a noční kojení jsem mu zarthla
Já bych taky nebudila, pokud máš rozjetou laktaci, u ted už roční dcerky jsem si to pořádně nezjistila, budila a dnes jí je už přes rok a dodnes jsme se pořádně nevyspali… Pěkně jsem si jí naučila na noční kojení, takže za mě nebudit pokud spinká a prospívá. U druhého bych už taky nebudila…. Od té doby klid, vyspíme se všichni.
To bych taky potřebovala ![]()
Zatím bych nebudila a počkala do další kontroly hmotnsti a zařídila se podle prospívání.
Samozřejmě bych to stále udržvsla v mezích, déle jak 4-5 hodin bych přes den spát nenechala - jednak kvuli stimulaci laktace , jednak kvuli určitmu nabvození rozdílu den/noc.
Taky bych nebudila,záleží jak prospívá.Sama jsem byla ráda,že si můžu o něco víc pospat nebo odpočívat
Nebudila jsem,byla jsem ráda že spí a já si mohla trochu odpočinout nebo poklidit ![]()
Ahoj maminky, obnovuji tuto diskuzi, ale zajima mne vas nazor… Za par dni bude synovi pul roku, do 5ti m.spal v noci pekne,1-2× kojeni, ale pi ulozeni spal min.6 hodin a prez den vstaval v pul 8-8,pak byl vzdy hod a pul vzhuru a hod a pul spinkal. Docela vse pekne vychazelo, byla jsem rafa, ze mame zabehly rezim. Pred mesicem se nam ale uplne vse rozhodilo. Vstava uz tak v 6rano, vecer mi musi usnout u prsu sam jako driv vubec, v noci se budi max.po trech hodinach a prez den mi spi vselijak. Jeden den spi jen po pul hodinach a druhy den zas klidne hodiny dve.Mame vse uplne prevracene a za par dni zacnem prikrmovat, tak bych chtela mit rezim dne, aby se jedlo a spalo vzdy cca stejne. Myslite tedy, ze mam prez den vzdy vzbudit, aby se nam to nerozhodilo? Delate vasim detem rezim vy nebo si ho delaji sami? Diky ![]()
Delam rezim jak chce ona. Jednou spi pul hodiny, jindy dve, ale v prumeru spi trikrat denne. Ale hlavni spanek je dany, vyzaduje ho hlavne ona na cas a presne ![]()
@flipa Tak s tím buzením na kojení ti nepomůžu. Já jsem kojila 4. měsíce
Ale s tím režimem u nás bylo podobné. Už jsme měli zaběhnutý režim já se radovala a sotva co jsem se doradovala tak bylo úplně všechno jinak a to už několikrát. Režim jsem mu „nastavovala“ jen večer kdy jsem se ho snažila max. utahat aby byl v 8 hodin v posteli a spinkal, teď když se blíží hodina na noční spánek tak si postýlku vyžádá sám. Ranní vstávání a běh dne si určoval on. Ale většinou během dne po 3 hodinách odpadnul a šlo se do postýlky nebo kočárku (spí tak 30-50 min.) pak najíst a hrát a furt dokola až do večera.
Příspěvek upraven 02.02.14 v 20:52