Nechat spát nebo budit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
10.1.12 10:24

Záleží, jak dobře pije, jestli spí „normálně“ a pak je čilé, nebo je to taková ta žloutenková letargie… Nicméně dýl jak 4 hodiny bych novorozence spát nenechala, už kvůli stimulaci tvorby mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
10.1.12 10:24

Nebuď, malá mi krásně spala i v noci a když jsem ji vzbudila, stejně nechtěla pít. Však ono to mimino není blbé, řekne si, když má hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
10.1.12 10:28

Naše bambulka nepřibírá dobře, takže jsem se rozhodla, že jí nenechám spát víc než 6 hodin v kuse. :) Ale kdyby normálně přibírala, tak jí nechám a i když mi hodně nepřibírá (minimum co je ještě ok), tak jí budit nebudu určitě každé 3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
10.1.12 10:30

Já bych taky nebudila, pokud máš rozjetou laktaci, u ted už roční dcerky jsem si to pořádně nezjistila, budila a dnes jí je už přes rok a dodnes jsme se pořádně nevyspali… Pěkně jsem si jí naučila na noční kojení, takže za mě nebudit pokud spinká a prospívá. U druhého bych už taky nebudila… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
10.1.12 10:33

myslím že se tu smíchaly dva časy buzení :D (teď si nejsem jistá, jestli to sama zakladatelka uvedla, co chce vědět)

řekla bych, že doktoři říkají většinou přes den budit (resp. nechat spát maximálně 4h vkuse, ideál jsou 3) a v noci nebudit, v noci se spinká a pokud je hlad už tak velký, že mimčo vzbudí, tak nakrmit :)

a každá maminka si to udělá podle své intuice, už jsem to psala výš, mně se osvědčila ta doktorská rada, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.1.12 10:41

Já jsem nikdy nebudila. :roll: A to mi Matyas spal v noci hodin v kuse.

• Citovat
  • Upravit
1863
10.1.12 11:08

nebudit!!! já malou budila kolem 4hod ranní, protože vydržela chrnět celou noc - od narození a budí se mi v ty čtyři dodnes (8 měs) :zed:
dnes už bych nebudila a mudr. mi též říkala nebudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.1.12 11:13
pavur píše:
Já bych taky nebudila, pokud máš rozjetou laktaci, u ted už roční dcerky jsem si to pořádně nezjistila, budila a dnes jí je už přes rok a dodnes jsme se pořádně nevyspali… Pěkně jsem si jí naučila na noční kojení, takže za mě nebudit pokud spinká a prospívá. U druhého bych už taky nebudila… :zed:

toho se dá se zaťatýma zubama zbavit. Prostě v noci nedát. Syn byl hladový, kojila jsem i v noci po 2h od porodnicn. V 9m mě naštval a noční kojení jsem mu zarthla :-P. Od té doby klid, vyspíme se všichni. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
10.1.12 11:16
omites píše:
pavur píše:
Já bych taky nebudila, pokud máš rozjetou laktaci, u ted už roční dcerky jsem si to pořádně nezjistila, budila a dnes jí je už přes rok a dodnes jsme se pořádně nevyspali… Pěkně jsem si jí naučila na noční kojení, takže za mě nebudit pokud spinká a prospívá. U druhého bych už taky nebudila… :zed:
toho se dá se zaťatýma zubama zbavit. Prostě v noci nedát. Syn byl hladový, kojila jsem i v noci po 2h od porodnicn. V 9m mě naštval a noční kojení jsem mu zarthla :-P. Od té doby klid, vyspíme se všichni. :jazyk:

To bych taky potřebovala :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.1.12 14:14

Zatím bych nebudila a počkala do další kontroly hmotnsti a zařídila se podle prospívání.
Samozřejmě bych to stále udržvsla v mezích, déle jak 4-5 hodin bych přes den spát nenechala - jednak kvuli stimulaci laktace , jednak kvuli určitmu nabvození rozdílu den/noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
10.1.12 14:42

Taky bych nebudila,záleží jak prospívá.Sama jsem byla ráda,že si můžu o něco víc pospat nebo odpočívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.1.12 14:46

Nebudila jsem,byla jsem ráda že spí a já si mohla trochu odpočinout nebo poklidit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.2.14 20:38

Ahoj maminky, obnovuji tuto diskuzi, ale zajima mne vas nazor… Za par dni bude synovi pul roku, do 5ti m.spal v noci pekne,1-2× kojeni, ale pi ulozeni spal min.6 hodin a prez den vstaval v pul 8-8,pak byl vzdy hod a pul vzhuru a hod a pul spinkal. Docela vse pekne vychazelo, byla jsem rafa, ze mame zabehly rezim. Pred mesicem se nam ale uplne vse rozhodilo. Vstava uz tak v 6rano, vecer mi musi usnout u prsu sam jako driv vubec, v noci se budi max.po trech hodinach a prez den mi spi vselijak. Jeden den spi jen po pul hodinach a druhy den zas klidne hodiny dve.Mame vse uplne prevracene a za par dni zacnem prikrmovat, tak bych chtela mit rezim dne, aby se jedlo a spalo vzdy cca stejne. Myslite tedy, ze mam prez den vzdy vzbudit, aby se nam to nerozhodilo? Delate vasim detem rezim vy nebo si ho delaji sami? Diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
2.2.14 20:45

Delam rezim jak chce ona. Jednou spi pul hodiny, jindy dve, ale v prumeru spi trikrat denne. Ale hlavni spanek je dany, vyzaduje ho hlavne ona na cas a presne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
2.2.14 20:48

@flipa Tak s tím buzením na kojení ti nepomůžu. Já jsem kojila 4. měsíce :-( Ale s tím režimem u nás bylo podobné. Už jsme měli zaběhnutý režim já se radovala a sotva co jsem se doradovala tak bylo úplně všechno jinak a to už několikrát. Režim jsem mu „nastavovala“ jen večer kdy jsem se ho snažila max. utahat aby byl v 8 hodin v posteli a spinkal, teď když se blíží hodina na noční spánek tak si postýlku vyžádá sám. Ranní vstávání a běh dne si určoval on. Ale většinou během dne po 3 hodinách odpadnul a šlo se do postýlky nebo kočárku (spí tak 30-50 min.) pak najíst a hrát a furt dokola až do večera.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky