Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@flipa Tak s tím buzením na kojení ti nepomůžu. Já jsem kojila 4. měsíce
Ale s tím režimem u nás bylo podobné. Už jsme měli zaběhnutý režim já se radovala a sotva co jsem se doradovala tak bylo úplně všechno jinak a to už několikrát. Režim jsem mu „nastavovala“ jen večer kdy jsem se ho snažila max. utahat aby byl v 8 hodin v posteli a spinkal, teď když se blíží hodina na noční spánek tak si postýlku vyžádá sám. Ranní vstávání a běh dne si určoval on. Ale většinou během dne po 3 hodinách odpadnul a šlo se do postýlky nebo kočárku (spí tak 30-50 min.) pak najíst a hrát a furt dokola až do večera.
Příspěvek upraven 02.02.14 v 20:52
@Alena27 tak my vydrzime tak hod a pul,max.dve vzhuru a spime prez den jen v kocarku, v postylce opravdu jen v noci ![]()
@flipa ne, v noci. Obcas se mi povede ten poobedovy delsi, ale ona si to prohazuje jak chce, nekdy i vynecha, treba na nakupu. Ale v sedum se musi koupat a spat, jinak je zle. Spi vetsinou doma, u kojeni. Snazim se na poledni ji vic utahat a davat do postylky. Venku spi jen za jizdy, at aute nebo kocarku.
Tak to k vzteku. S tím režimem asi nic moc nenaděláš, jak jsem napsala už hooodně krát se to vše překopalo ale to večerní ukládání se snažím udržovat. On si tu postýlku na spánek vyžaduje když teda ho nedám do kočárku a nejedeme ven, ale horší to je když jsme na návštěvě třeba k rodičům a jeho postýlka tam není ![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale za mě nechat spát - miminko se samo probudí, pokud má hlad… Ale sama si přes noc odstříkat mléko, protože tvorba mléka je závislá na spotřebě a když miminko nepije, tak klesá… Alespoň z tohoto důvodu jsem o mléko přišla já… Držím palce s prťouskem
@LenďaD s mlekem problem nemam, uz je malymu pul roku, jsem rozkojena a mlicko bylo i kdyz spal 9hodin, ale diky
Já bez režimu dávala spát vždy, když bylo dítě ospale naprosto nepravidelne a kdykoliv a nikdy jsem ji nebudila. Režim si vytvořila az kolem 11 mes.,kdy začala spát jen 2krat..pred a po obědě cca v přesný cas.
Ještě dodám, ze v tomto věku spala každé 2 hod., tj. vždy jak začala byt protivna, tak flaška a spát ihned a bylo to spokojené mimi ![]()
Já malou budila jen v porodnici a to protože nám nechtěla tahat z prsu a podle sestřiček je nebezpečné, když se takhle malé miminko nechá spát víc jak 3 hodiny. Pak se musí vzbudit. Ale jak nám začala přibírat na váze, tak už jsem ji nechávala spát jak dlouho chtěla. Takže si myslím, že pokud ti mimčo přibírá krásně na váze, tak není důvod ho budit. Pokud máte problémy s krmením a váhou, tak bych ho raději budila.
Jak říká pan doktor na dětském, v noci se spí
Ale sama jsem v šestinedělí budila co tři hodiny, pak mě to přestalo bavit, malá byla nevzbuditelná, i 3/4 hodiny mi to trvalo. A po šestinedělí až do půl roku spala 10-11 h. Teď už mám smůlu a vstávám i 3× za noc.
@FikuLenka Tak to jsme měli stejný problém. Nám v porodnici taky trvalo i 3/4 hodiny než jsme ji vzbudili. Už pak musela přijít i sestřička mi pomoct a i tak se to moc nedařilo.
A to jsme na ni mluvili, oblékali… Jenže ona mi nechtěla ani jíst, takže jsme ji prostě vzbudit museli, aby mi nezeslábla. Ale jakmile začala krásně přibírat, tak už jsme ji nechávala spát i 4-4,5 hodiny a v noci i déle. Teď jí jsou 4 měsíce a má to vše hezky ustálené a pravidelné.
@rachele Taky jsme trochu s přibíráním válčili, u kojení usínala. Celé šestinedělí jen spala a pila, moc srandy s ní nebylo
Zato teď je jí 8,5 m a je to holka do nepohody
Miluje jogurt a vodu ![]()
@FikuLenka No mě nechtěla prso vůbec
. Jakmile viděla, že se blíží kojení, tak dávala hlavičku pryč a řvala děsně. Sestřičky ji nechali 1,5 dne vyhladovět a že se pak třeba hlady chytne, ale ona si udělala hlavu a čím dýl to bylo, tím víc prso nechtěla. Takže jsem musela odstříkávat a dávat jí to nejdřív hadičkou a pak flaškou. Přitou sací reflex má úžasný. Já mléka víc než dost, že bych uživila 2 děti a bradavky mám prý taky ukázkové. Teď když jí zkusím prso podat, tak ho olízne a vyflusne s obličejem, jako by měla citron v puse. Nebo si ho nechá v puse, ale s otevřenou pusou a kouká na mě a má pohled, který říká: No a co si tím dokázala…stejně netahám
![]()