10 měsíců - neumíme pít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
11.1.12 12:29

10 měsíců - neumíme pít

Ahoj maminky! Malá má 10 měsíců a neumíme pít z ničeho jiného než ze lžičky. Už si nevím rady. Zkoušela jsem různé hrníčky, dudlíky atd. Z flašky s dudlem mi vypije jen mlíko a když jsem ji chtěla ošálit a dala jí tam vodu, štávu, čaj atd. v různých teplotách nevzala mi to. Jedině čeho jsme dosáhli, tak ví, že z hrnečku se pije, sama si ho vezme a dá k pusince a jeden lok vypije a pak už to vše lije kolem sebe. vše co vypadá jako hrneček strká do pusinky a chce jakoby pít, ale doobravdy se jen jednou napije. nevím co už vymyslet. s tou lžičkou je to už na palici. děláme to tak od půl roku, kdy nechtěla pít vůbec ani mlíko. trvá to hrozně dlouho.prosím o rady, pokud nějaké jsou. A ještě bych se chtěla zeptat kolik vám vypijou za den dítka tekutin? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101532
11.1.12 12:36

Nejsou, ale to tě moc nepotěší…
Jinak malý má už 15 měsíců a nepije o nic lépe než tvoje malá… jediné z čeho si trochu cucne je láhev v brčkem, jinak z ničeho a i tam tak max 2-3×, takže za den tipuju tak 20 - 50 ml
Ale naštěstí se ještě kojí, tak si říkám, že do sebe nějaké ty tekutiny dostane. Jo a z dudlu nepije vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
11.1.12 12:39

Zkoušeli jste brčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
11.1.12 12:39

zkus láhev s brčkem nebo klasickou pet flašku co se v ní prodává třeba brumík jsou to láhve s tím sosáčkem. Malý z toho pije rád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.1.12 12:42

zkoušela jsem jak brčko, tak láhev od kubíka a nic, asi jsme fakt ztracenej případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
11.1.12 12:42

Já mám zase opačný „problém“ … Je nám 15 měsíců a lahvička je náš „poklad“, malý jí musí mít neustále po ruce, vypije tedy přes den tak 2-3 lahvičky po 150 ml… Ale chtěla bych už přejít pomalu na „učící“ hrnečky apod, ale to bez úspěchu (jakmile to nemá „dudel“, tak to zahodí…) :? Přitom dudlíka jako takového nemáme od narození, ten odmítal… Takže já se zase bojím, aby nám ta lahvička nezůstala až do puberty… :mrgreen:

Snad se to ale srovná… I u Tebe… Kamarádka, když přecházela z kojení na lahev, tak jí malá taky odmítala pít, bojovali dlouho, ale nakonec jí pořídila takový ten „učící hrneček“ s tvrdou „násoskou“, vyndala zevnitř ten „systém proti vytékání“ (ježiš já se vyjadřuju :mrgreen: ) a po troškách vždy dávala napít… To se jim uchytilo a dělají to tak dodnes (cca od 5 měsíců, teď je jim 8 měs) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
11.1.12 12:48

Naše ráda pila z tohodle hrnečku, úplně ho milovala http://www.malvik.cz/…y-SI-9938447

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673

Mě se teď malá(13m) naučila pít z obyč. hrnku.Držím ji ho a pije krásně.A hlavně ji to baví,tak to zkusit třeba to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29

my vypijeme tak 3 lahvičky (lžičkovací metodou :)) takže tak 500ml vody a k tomu 300 ml mlíka a dr. mi říká že je to málo. tak já nevím. mně to málo nepřijde. ještě k tomu když to dá tolik práce.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.1.12 12:51

taky zkouším hrnek, ale jak jsem psala, jen si jednou lokne a pak už děla blbosti. holt to musím zkoušet pořád dál a snad jednou budem pít normálně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
11.1.12 12:51
Liduš88 píše:
Mě se teď malá(13m) naučila pít z obyč. hrnku.Držím ji ho a pije krásně.A hlavně ji to baví,tak to zkusit třeba to :nevim:

Jo to naše malá je taky nadšená když jí dám pití do obyčejnýho hrnku, když se mi zdálo že málo pije stačilo dát úplně obyčejný hrnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.1.12 12:56
Terez85 píše:
Já mám zase opačný „problém“ … Je nám 15 měsíců a lahvička je náš „poklad“, malý jí musí mít neustále po ruce, vypije tedy přes den tak 2-3 lahvičky po 150 ml… Ale chtěla bych už přejít pomalu na „učící“ hrnečky apod, ale to bez úspěchu (jakmile to nemá „dudel“, tak to zahodí…) :? Přitom dudlíka jako takového nemáme od narození, ten odmítal… Takže já se zase bojím, aby nám ta lahvička nezůstala až do puberty… :mrgreen:Snad se to ale srovná… I u Tebe… Kamarádka, když přecházela z kojení na lahev, tak jí malá taky odmítala pít, bojovali dlouho, ale nakonec jí pořídila takový ten „učící hrneček“ s tvrdou „násoskou“, vyndala zevnitř ten „systém proti vytékání“ (ježiš já se vyjadřuju :mrgreen: ) a po troškách vždy dávala napít… To se jim uchytilo a dělají to tak dodnes (cca od 5 měsíců, teď je jim 8 měs) …

dvojcata piji taky z lahve, vzdyt o nic nejde… hrnek umi, ale poliji podlahu a sebe a brachy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.1.12 12:57
natalousek píše:
taky zkouším hrnek, ale jak jsem psala, jen si jednou lokne a pak už děla blbosti. holt to musím zkoušet pořád dál a snad jednou budem pít normálně :)

co to zkusit z lahve lit na lzicku, ze uvidi tu lahev a zvykne si, treba se pak napije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.12 12:58

Myslím, že není problém v tom, že to neumí. Spíš nechce. Takže namotivovat. U nás byl naštěstí výrazný motivační prvek jídlo. Dokud se nenapil, nebylo jídlo. Funguje to do dnes.
Jinak asi také nejvíc zabralo brčko, trochu jablečný džus (ale ten později), později ´tukání na zdraví, pití z půllitru, panáků, sklenic na víno, 5 brček naráz v jednom hrnečku a ty střídal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
11.1.12 13:10

tak pokud z té flašky mlíko pije, tak to asi umí ale nechce. Mě v 10 měsících taky nic moc jinýho než mlíko nepil ani jeden :nevim: Do roka a půl pili z flašky, ale museli mít trochu sladký čaj. Potom už pili z hrnečku, ale musel být trochu „tekoucí“-tj. nějaké pítko bez membrány nebo brčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí