Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, holky myslíte, že by 7měsíční mimi mohlo třeba 100% jablečnou šťávu naředěnou vodou?
jakože vymačkách jabka a dáš mu napít? Jistě… ![]()
No a u těch kupovaných… raděj opatrně, ne všude kde je psáno 100% džus je v krabici 100% džus bez konzervantů a barviv… to bych možná ještě malinko počkala…
Ale delaji se opravdu stoprocentni ale musis vedet ktere to jsou.Jinak se prodavaji primo pro deti.
Kup si nějaké ovocné šťávičky např. od Hippu (to je na tobě) a nařeď si je ![]()
Jinak čerstvé jasně …
Jasně, že může. Kup kvalitní džus, nařeď a je to. Šťávičky od Hippu sice jsou, ale při naší spotřebě lezly hodně do peněz. Asi od synova půl roku kupuju kvalitní džusy (Relax, Toma, Happy Days, Rauch) a ředím v poměru cca 60 ml džusu a 200 ml vody. Kupuju jen 100 % neslazené.
Martina
My taky od půl roku ředíme 100% relax půl napůl,jablečný,hruškový,dokonce i pomerančový a jahodový. ![]()
Ahojky, jj, pokud naředíš víc, tak v pohodě
U nás momentálně vede jahodovej
![]()
Taky ředíme stoprocentní džusy, ze začátku jsem koupila pár skleniček, ale kupuju i pro nás kvalitní šťávy v krabici, tak je to jednodušší…
Jen koukám, aby byly 1OO% a bez cukru.Nevadí mi ani tak ten cukr, jako spíš si říkám, že to asi nebyla tak dobrá jablka, když je potřeba doslazovat…
100% džus dáváme jenom od Hippu nebo z vymačkaného ovoce. Ředíme tak 1:1.
Pokud mu není nic po pomerančích, tak může, ale jako příjem tekutin je daleko lepší ředěný.
@Ignácie malym dětem to prý zatěžuje ledviny, někde jsem to slysela ![]()
Jako určitě se mu nic nestane, ale příjde mi lepší ředěný… jak chuťově, tak i na žížeň efektivnější a ještě mi to i kdysi doporučoval na ORL ředit kvuli kyselinám, jsou slabý, ale někoho to dráždit může…
100% je dost kysely, ja sama ho piju jedine 50% naredeny vodou ![]()