5 mesicu, co na piti krome MM

6557
3.7.09 09:11

5 mesicu, co na piti krome MM

ahoj holcice bude brzo pulrok a mne pripada, ze kojim ted vic, nez kdyz byla novorozenec, neda se MM necim doplnovat, voda, caj atd? Jak to delate a jak casto kojite? Je fakt, ze jsou ted vedra, ale stejne bych uvitala delsi pauzy nez kazde 2 hodiny
 dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10054
3.7.09 09:51

Jasně že kojíš víc, malá má žížeň, takže pije častěji. Jestli ti to vadí, tak jí dej převařenou kojeneckou vodu. Já malé dávála taky, když byli takový ty šílený horka. Určitě můžeš i nějaký čaj, ale já jsem ráda, že jsem malou naučila na čistou vodu, protože teď vůbec nevyžaduje takový ty umělý Jupíky, Kubíky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
3.7.09 10:08

Ahoj, já teď taky kojím po dvou hodinách nebo i častěji, mají prostě žízeň. Když jdeme ven, beru s sebou převařenou čistou vodu, abych nemusela každou chvíli hledat lavičku… Ondra dudlík na lahvičce spíš žužlá a mokro je všude kolem něj, ale něco přece jenom vypije a osvěží se, interval kojení se tak natáhne asi na tři hodiny, když opravdu tvrdě usne, tak i o chvíli víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
3.7.09 10:13

určitě je to tím, že má žízeň, a jak radí holky přede mnou - buď mu dej převařenou vodu, nebo se smiř s častějším kojením. Případně můžeš i ten čaj, ale doporučuji nedávat granulovaný, jsou opravdu hódně sladké, plné cukru (je jedno jestli jako sacharidy nebo laktóza, zbytečně se tím mimčo zvyká na skladké). čajík je nejlepší v sáčcích, tam cukr prostě není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
3.7.09 10:26

my taky davamme holcicce od 5m vodu, kazde rano prevarime do hrnecku s tim cucatkem a ve vedrech ho vetsinou i cely vypije..a taky jinak jeste kojim, i kdyz uz s prikrmama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
3.7.09 10:32

ahoj, tak dik za informace, asi zkusim tu vodu, mam doma novorozenecky dudlik s 1 dirkou a potom az ten posledni se 3, tak asi na tech 5m. jsou 2? U syna jsem nepouzivala az do roku. Caj mame leros bylinny, ten je od 4 mes.

Mne by to caste kojeni ani tak nevadilo, ale nekdy nevydrzi ani ty 2 hodiny a k tomu snad cely den ublinkava.. takze se naji, poblinka, pokadi, prevlikneme a skoro jedeme znova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
3.7.09 12:51

Tak to já jsem od začátku kojila minimálně po dvou hodinách. Nejčastěji to pak bylo po hodině a půl a někdy v růstovém období i po půl hodině. Ale já to neřešila, protože mi to nevadilo. Pokud chceš něco kromě MM dávat, tak jsem taky pro převařenou kojeneckou vodu, maximálně sem tam můžeš dát čaj pro dobré trávení (na dětských čajích je označeno od kolika měsíců se může).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
3.7.09 13:43

já jsem dávala čaj od 6 týdnů i kvůli prdům a pak v srpnu byla děsná vedra. Vodu nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
4.7.09 01:01

Ahoj, zaprvé buď ráda, že zatím jenom kojíš a nemusíš přikrmovat. Je to nejjednodušší :). A jestli se ti nechce (nebo nemůžeš) tak často, tak je opravdu nejlepší ta převařená voda. A souhlasím - žádné granulované čaje! Ty jsou nejhorší. A žádné Kubíky a Jupíky a podobné s.ačky :P. Moje zubařka před tím důrazně varuje. Skutečně nejlepší a nejzdravější je navyknout dítě na čistou vodu. A pro začátek samozřejmě kojit, dokud to jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí