Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, ja uz tedy hypoteku tahnu 6. rok, takze jsem to dostala pred krizi. Ale v podstate 120 % (odhad nizsi, nez prodejni cena)… taky si vzali peknej urok. Byla jsem sama a prijmy takovy normalni zadnej zazrak… takze v tomhle si myslim, ze je KB dobra. Ted jsem tedy refinancovala a nasi mi ruci svym barakem, uroky jsou uplne o jinem, nez pri 100% hypotece a samozrejme je to i dobou.
@veberun ahoj, no nám nabídli úrok při 100% 3,75 což se mě nezdá jako taková katastrofa, tak uvidíme. Právě vím, že dřív s těma 100% byli benevolentnější tak brzo budem vědět jak na tom jsme ![]()
@mis29 tak katastrofa to neni, ale ja mam ted 2,99 po refinancovani a s rucenim… Proste tech 100% zaplatis na urocich.
Ja myslim, ze kdyz me pujcili v podstate 120 % tak snad musi kazdymu ![]()
Někdo další, kdo by měl zkušenosti ze získáním 100% hypotéky u KB?
@Anonymní píše:
já ![]()
@Anonymní píše:
Taky ![]()
My máme 100% hypo u komerčky teď je to přesně 3 roky, úrok byl v té době 4,19 po všech těch jejich slevách atd… a odhad byl stanoven na kupní cenu.
Teď po 3 letech refinancujeme u jiné banky. Dělal se nový odhad, a ejhle, odhadní cena vyšla o víc jak 500tis. víc, díky tomu jsme se dostali na 85% s úrokem 1,69% a je to teda na splátkách hodně znát.
Takže podle mě, museli moc dobře vědět, když tu 100% hypo dali, že ten odhad je mnohem vyšší. Jinak by to určitě nedali tak jednoduše.
@IlkaV
tédy, to je celkem brutal
nám to u nich vyšlo jednoznačně nejlíp.. ![]()
No ono před 3lety byli ceny nemovitosti taky podstatně níž než ted. Já jsem do na bytu v Praze vydělala ze 3roky co mám hypo cca 700 000,–
@IlkaV
A nevadilo by Vám napsat, o jakou částku jste žádali a s cca jakým příjmem? Chápu, pokud ne, je to dost osobní. ![]()
@Anonymní píše:
A nevadilo by Vám napsat, o jakou částku jste žádali a s cca jakým příjmem? Chápu, pokud ne, je to dost osobní.
35 tis, jedna osoba, 1 000 000,–
100 % hypotéka u KB není problém, když splňujete všechny požadavky.
@Vladimír Švorba píše:
100 % hypotéka u KB není problém, když splňujete všechny požadavky.
je třeba dobrý odhad a o chlup lepší příjem jak u klasické
nám to vyšlo v pohodě ![]()
My jsme vpodstatě jinou možnost neměli, jelikož jiná banka by nám jí nedala, 100% v té době dávali jen Komerčka, ČSOB a Uni Credit. A u ČSOB myslím byli náročnější na přímy, a u Uni Credit jsme měli druhou hypotéku. Mě teda nenapadlo že bychom jí vůbec dostali. Měli jsme v té době hypo na byt 600tis. a kupovali baráček za 1,2mil.. Po koupi se byt prodal a zůstala jenom hypo na domeček.