Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, chtela jsem se zeptat jestli tady nema nekdo novejsi zkusenost s KB u 100% hypo. Prave tedkom to resime, chceme 2,4 odhad udelali na kupni cenu, prijmy mame tedkom cca 30 tis. mesicne(jsem na MD zatim s druhym ditetem) tak jestli je sance realna, financni poradkyne nam porad tvrdi ze ano, ale nenasla jsem zadnou aktualni diskuzi k tomu. Dekuji ![]()
100% hypotéky se dávají velmi vyjímečně, záleží jaká je kupní cena a jaká je cena od odhadce banky. Pokud je odhadní cena vyšší než kupní, tak reálné to je, ale i tak bych na to nespoléhala, zvlášť u komerčky
@mis29 my tedy máme děti 3 příjmy o 5,000 vyšší než vy a řekli nám že máme šanci maximálně na 1,7 mio do 85%
Čau, nám dali 120% nebo kolik přesně… Prostě kupní cenu plus ještě ca půl mega navíc na vybavení ![]()
@Gabulle píše:
100% hypotéky se dávají velmi vyjímečně, záleží jaká je kupní cena a jaká je cena od odhadce banky. Pokud je odhadní cena vyšší než kupní, tak reálné to je, ale i tak bych na to nespoléhala, zvlášť u komerčky
Tak to si nemyslím že by záleželo jen na odhadu, ale na tom, jakej jsi klient, jak jsi bonitní, jaký jsou příjmy atd. Jde dát opravdu i víc než 100% a absolutně bez jakýhokoli problému.
My teď to samé řešíme u ČS. Bankou jsme prošli a dnes u nás byl odhadce. Tak snad to odhadne tak, jak my potřebujeme
chceme teda 1,7.
@Seizdra no ale na to musíš mít příjmy a když srovnám naše příjmy s jejich s tím že máme roky účet u komerčky takže jednoznačně vidí že ty pravidelné příjmy jsou dlouhodobě, nemáme žádné splátky tak se mi nezdá ten velký rozdíl ve výši hypo co mají oni a my
No ono je nejhorsi, nemit zadne dluhy, neni pak nikde platebni historie a paradoxne to ublizi.. kazdopadne tam bude urcite horsi urok.
@xreni platební morálku přece zjistí když mrkne na výpisy z účtu za poslední dva roky?? Nebo to že nikde nic nedlužíme je pro nás nevýhoda?
@mis29 píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat jestli tady nema nekdo novejsi zkusenost s KB u 100% hypo. Prave tedkom to resime, chceme 2,4 odhad udelali na kupni cenu, prijmy mame tedkom cca 30 tis. mesicne(jsem na MD zatim s druhym ditetem) tak jestli je sance realna, financni poradkyne nam porad tvrdi ze ano, ale nenasla jsem zadnou aktualni diskuzi k tomu. Dekuji
my jí máme, ale jsme teda bezdětní…
Já ji dostala a to jsem žádala sama, odhadní cena byla stejná za jakou se byt prodával a to mi Komerčka bez problémů dala… Podotýkám, že v tu dobu to byl ještě družstevní byt a to hypo. moc bank nedává, podmínka je samo., že byt musí do roka přejít do osobního vlastnictví, ale to družstvo bez problémů do roka převede…
@anickadomnik píše:
@Seizdra no ale na to musíš mít příjmy a když srovnám naše příjmy s jejich s tím že máme roky účet u komerčky takže jednoznačně vidí že ty pravidelné příjmy jsou dlouhodobě, nemáme žádné splátky tak se mi nezdá ten velký rozdíl ve výši hypo co mají oni a my
My brali hypo bezdetni, prijem mel jen chlap, k tomu jeste nedoplacenej uver. A priteluv prijem neni urcite nadstandardni. Jde to, jen mit dobrou minulost a dobryho rucitele.
@Seizdra tak minulost nevím, nikdy jsme žádný úvěr neměli děti máme ale zase příjem máme průměr cca 35 + nepravidelný příjem občas který nebudeme dokládat ale v bance o něm vědí když chodí na účet, prý je to plus no a ručitele nemáme nechci nikoho otravovat
Registry mame cisty, tim jsme prosli hned na zacatku, zadnej dluh nemame, manzel ma vyplatu plus rentu cca 5 tis., nejprve nam volali, ze rentu taky krati a max.,ze dosahnem na 1,7 pak za 3 dny volali, ze byla chyba v systemu a prosli jsme s odrenyma usima. Odhad je tam dolozenej a je shodnej s kupni cenou domu 2,4. Tak jsem zvedava jestli to projde konecnym schvalenim na tech 100% ![]()