100 kč na hodinu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.10.24 08:59

100 kč na hodinu

Dobrý den, ráda bych slyšela Váš názor. Nedávno jsem nastoupila do nového zaměstnání, jsem zatím vedená jako brigádníky, než podepíšu smlouvu na HPP. Prvni měsíc jsem se chodila pouze dívat co se a jak dělá, jedná se o složitý obor ve kterém nemám požadované vzdělání, ale na základě předpokladů jsem byla přijata to zkusit. Za ten měsíc, kdy jsem pouze chodila získávala nové vědomosti jsem byla vyplacena částkou 100,– na hodinu..říkám, super stačí za to, že jsem v podstatě v práci seděla a nic nedělala..ale teď druhý měsíc, kdy už jsem vytvářela sama věci a opravdu za mnou už výsledky byly, až na nějaké chyby jsem byla vyplacena stejnou částkou na hodinu jako měsíc předešlý..tak si říkám aha..takže i další měsíc to bude takto málo. Jsem z toho v šoku..mé kolegyně které jsou v tomto zaměstnání dostávají max. 145,– na hodinu a to mi přijde také málo, nicméně po X letech se rozhodly dát konečně výpověď..a já to musím řešit též s tím, že sto korun na hodinu jsem dostávala při studiu na brigádě a to už je hodně dávno..jak by jste tuto situaci řešili vy? Částka kterou jsem ohodnocení přijde směšná a nevím zda v takovém zaměstnání zůstávat..nicméně mi jde i o vědomosti, které mohu získat a díky nim si v budoucnu najít lepší pracovní místo. Myslim si, že více než 140,– na hodinu opravdu nedostanu a to mě hodně demotivuje..bylo by toto pro Váš přijatelné? Žádnou další pracovní pozici zatím nemám, čili zůstala bych dokud si nenajdu něco lepšího..lepší něco než nic..říkám si, ale zaměstnavatel bude asi i do budoucna držgrešle. Jak to mám s ním řešit? Děkuji moc za případné reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2949
27.10.24 09:04

Minimálka je ca 117 kc/hod. Tak složitá práce to asi není, když platí max. 145 kc/hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3695
27.10.24 09:04

Najdi si jinou, lepe ohodnocenou praci a nez nastoupis, tak se podivej do smlouvy, jaka bude tvoje odměna. Divím se, že nastupujes nekam a nevíš, kolik peněz mas cekat ve vyplate..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
27.10.24 09:09
@suzka1 píše: Více

A uz ten zacatek - pry nejdriv brigada, nez podepise smlouvu na hpp = obrovsky red flag.

Nojo, lidi jsou zjevne cim dal tim hloupejsi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
27.10.24 09:12

Ty neznáš svou výši odměny? Snad jsi podepisovala smlouvu/dohodu, kde to bylo uvedeno. Jinak 100,– Kč na hodinu je opravdu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
27.10.24 09:16

Vždyť jsi musela podepsat dohodu kde byla informace i o penězích ne? Ano, 100 Kč na hod je opravdu málo, ikdyž tam nic neděláš - přece do toho dáváš i svůj čas…ani 145 Kč na hod neni moc na to že to je složitý obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 09:20

Všechno to bylo spíše o domluvě, zkusit tu práci jestli ji chci dělat nebo ne, zda mi půjde. A obor to složitý je. Není to žádná dělnická práce nebo tak. Nemám smlouvu žadnou, čili načerno..brala jsem to jako příležitost a následně jsme se měli bavit o platovém ohodnocení na což samozřejmě řeč přijde, to ne že ne. Kolegyně si toho byly vědomy, že jejich ohodnocení ( a to jedna z nich z oboru je a to dlouholetou praxí) je neúměrné, ale taky je ta práce bavila a volno si mohly vzít v podstatě kdykoliv, to byla výhoda, ale stres v práci bohužel přispěl také k tomu, že už dále nebudou zůstávat.

• Citovat
  • Upravit
19784
27.10.24 09:20
@Anonymní píše: Více

Jak bych tuto situaci řešil já?

Já bych se do této situace nedostal, protože mzdové podmínky bych si dohodl před podpisem smlouvy.

A bez podepsané smlouvy bych do práce nechodil.

A nepíšeš, jestli vůbec nějakou smlouvu máš. Co znamená to „jsem zatím vedená jako brigádníky, než podepíšu smlouvu na HPP“?

Máš písemnou dohodu o pracovní činnosti, nebo nemáš nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
27.10.24 09:33

Na černo, proboha :roll: Když někam nastoupím, vím taxu a tak, síto podle toho snad spočítám, kolik to vyjde za měsíc a jestli mi to stačí, nebo zda mi to za to stojí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 09:36

Nemám žádnou smlouvu, ústní dohodu..zatím.. říkám, že teď to budeme řešit další pracovní týden. Zatim mne to moc napálilo, neb jsem byla na rodičáku a brala to opravdu jako brigádu s tím se něco naučit a třeba v tom pokračovat, ale účty se mě ptát nebudou..zdá se mi to jako nefér jednání.

• Citovat
  • Upravit
8397
27.10.24 09:38

A to byly/jsou schopné zaplatit účty a celkovém finančně vyjít? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 09:43

@izabe tak jedna je vdaná, kde manžel vydělává více a druhá neměla finanční nouzi, ale začala se na to dívat už jinak a žze zdravotního hlediska se rozhodla odejít, ale obě dvě jsou nedoceněné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 09:45

@Dahlia0409 je to o penězích, ale také o příležitosti a nových vědomostech..tonuz se pak prace hledá jinak.Jen nevím, jestli k tomu takto pristupovat a vydržet to nějakou dobu..

• Citovat
  • Upravit
16184
27.10.24 09:48

Při RD jsem mela dvě brigády a taxa byla samozřejmě to první, co mě zajímalo. Plus smlouva. Bez toho bych fakt nedělala :roll: A jak jsem psala, taky si umím spočítat, jestli se mi to vyplatí. Hlavně práce na HPP, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42250
27.10.24 10:04

Nikdy bych bez řádné smlouvy ani nenastavila budík.
Tam je všechno špatně, mzda není ani minimalni a je to načerno :roll:
Taky jsem měla špatně placenou brigádu, tak jsem ji prostě ukončila a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat