10,5 roku - bolavé prso

8.8.14 21:10

10,5 roku - bolavé prso

Ahoj.
Naší malé je 10,5 roku. Je drobná, hrozný hubeňour. Před pár týdny si začala stěžovat, že jí trochu bolí prsa. Nevěnovali jsme tomu moc pozornost s tím, že jí asi rostou. Dnes si zase stěžovala, hlavně na pravé prso. Na pohled nic zvláštního, prsa ještě žádné nemá, je hubená jak tyčka a úplně plochá, ale na pohmat jsem zjistila, že to pravé prso (bradavku) má trochu zduřené a tvrdší. Levé je normál. Na dotyk jí to trochu bolí a je jí to nepříjemné.
Myslíte, že je to z růstu? Je normální, že je např. takhle jedno prso zduřené a druhé ne? Nebo to může být něco jiného? Nic jí z něho nevytéká…
Připadá mi to na její věk brzo, o to víc, že je skoro nejmenší ze třídy a je šíleně hubená. Mě začala růst prsa a MS snad až v 18 letech. :nevim:
Prosím o radu či názor. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
8.8.14 21:12

Brzo určitě není, v dnešní době růst prsou a MS v deseti letech není až taková zvláštnost. Pokud jí to ale nepřejde o víkendu, v pondělí bych se poradila s pediatrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.8.14 21:13

Myslím si, že je to růst a je to zcela normální věk. Spodní hranice pro růst prsou a dokonce začátek menstruace je 8let, od těch 8 se to bere jako že je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
8.8.14 21:15

Zkuste navstivit doktora, sestra 18 ma neco podobneho uz se ji udelala i boulicka a ma zanet na nejake zlaze. Pokud je hubenour tak v 10 letech je na rust prsou fakt asi brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
8.8.14 21:16

Taky myslim, ze je to rust :) me rostly prsa na stridacku :) nerostly naraz :) a jako prvni mi take zdurely bradavky, uplne se mi to ted vybavil, jak jsem cetla Vas dotaz :) a bolelo to jak cert :) muzete pro jistotu k pediatre, ale nemusite mit strach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
8.8.14 21:18

Zase tak úplně brzy to není, ale pokud jí to stále bolí a je jí to nepříjemné na dotek, tak bych s ní raději k doktorovi zašla, jistota je jistota.
přeju hodně štěstí, at to nic není, jenom ten růst :hug:

• Citovat
  • Upravit
3931
8.8.14 21:22

Brzo není určo mojí ségře je 9 a už lentilky má ;) ale pro jistotu a čistý svědomí bych být Tebou radči v pondělí zašla k pediatrovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.14 21:25

Holky, díky moc. K pediatře pro jistotu asi i tak zajdeme.
Pokud (snad ano) to bude jen ten růst - je něco, co jí může ulevit nebo zlepšit to zduření? Mastička, obklad…?
A ještě - myslíte, že pediatra pozná podle vzhledu a pohmatu, zda jde o růst nebo nás pošle na sono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
8.8.14 21:29
@slunicko-sedmitecne píše:
Holky, díky moc. K pediatře pro jistotu asi i tak zajdeme.
Pokud (snad ano) to bude jen ten růst - je něco, co jí může ulevit nebo zlepšit to zduření? Mastička, obklad…?
A ještě - myslíte, že pediatra pozná podle vzhledu a pohmatu, zda jde o růst nebo nás pošle na sono?

Spíš myslím to sono, ale nejsem doktorka, uvidíš.
Mě, když rostla prsa, tak jsem si dávala studené obklady, moc mi to pomáhalo :palec:

• Citovat
  • Upravit
4362
8.8.14 21:30
@Jančakecalka píše:
Spíš myslím to sono, ale nejsem doktorka, uvidíš.
Mě, když rostla prsa, tak jsem si dávala studené obklady, moc mi to pomáhalo :palec:
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
8.8.14 21:31
@tehulka.j píše: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

No fákt, mě to pomáhalo, nestydim se za to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5363
8.8.14 21:31

@slunicko-sedmitecne sestra byla na ultrazvuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
8.8.14 21:32

Je to normalni:-) neboj. Ale taky jsem pred casem vysilovala a ptala jsem se doktorky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellievanessqa
8.8.14 21:33

Muzou jí rust já mela prsa už v 9ti letech :) :oops:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
8.8.14 21:35
@ellievanessqa píše:
Muzou jí rust já mela prsa už v 9ti letech :) :oops: