Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, syn 11 měsíců už dva měsíce hubne. Už na 10 měsíční kontrole měl o 200g míň než na 8 měsíční. Doktorka se jenom zeptala jestli pěkně papá jinak moc neřešila. Přisuzovali jsme to k tomu že se malý v tom období odstavil on mléka a odmítá pít aji umělé. Ale teď jsem ho po měsíci vážila znova a má zas 800 gramů míň. V 11 měsících má 8kg a 78cm. Je pravda že se teď hodně rozchodil a hodně se hýbe ale i tak jsem z toho ve stresu. Jinak papá pěkně má větší jídla snídaně, obědy a večeře a mezi tim má ještě menší svačiny, většinou všechno sní. Myslíte že mám radši hned zavolat doktorce? Je to.moje první dítě tak vůbec nevím jestli je to normální nebo ne, na internetu jsem se toho moc nedocetla.
Resila bych to. Pokud dite nepribira neni to takovy probrem a hubnout dite nema.800 gramu je hodne. Muj syn mezi 6 a 8 pribral 20g, mezi 8 a 10 asi 200g a to sr hybe opravdu hodne.
@Bára217 píše:
Ahoj maminky, syn 11 měsíců už dva měsíce hubne. Už na 10 měsíční kontrole měl o 200g míň než na 8 měsíční. Doktorka se jenom zeptala jestli pěkně papá jinak moc neřešila. Přisuzovali jsme to k tomu že se malý v tom období odstavil on mléka a odmítá pít aji umělé. Ale teď jsem ho po měsíci vážila znova a má zas 800 gramů míň. V 11 měsících má 8kg a 78cm. Je pravda že se teď hodně rozchodil a hodně se hýbe ale i tak jsem z toho ve stresu. Jinak papá pěkně má větší jídla snídaně, obědy a večeře a mezi tim má ještě menší svačiny, většinou všechno sní. Myslíte že mám radši hned zavolat doktorce? Je to.moje první dítě tak vůbec nevím jestli je to normální nebo ne, na internetu jsem se toho moc nedocetla.
Určitě řešit, dítě nemá hubnout a navíc u vás je to ztráta cca 10 % váhy a to je opravdu hodně
Taky bych řešila…kdyby nezhubnul tak vpohode, to může být když začnou lézt/chodit..ale on hubne a to dost…chtělo by to asi vyšetřit zda nemá nějaký problém se vstřebáváním zivin
Určitě řešit hned. Jestli pěkně ji tak bude někde problém. Já jsem měla nejedliky a i tak přibírali.
Děkuju za reakce, hned zítra zavolám k doktorce. Tak snad to nebude nic vážného ![]()
Tohle už bych řešila, zhubnul celkem 800g nebo celý kilogram?
@Bára217 píše:šla bych ještě ho zvážit k doktorce na váhu, taky může být rozdílna váha. Jsi říkám že bych poznala u takového mimina kilo váhy i na oblečení..je to fakt 10% váhy.. když 70kg žena zhubne 7kg taky to jde poznat… A jiank rozhodně řešit!!!
V tomto období se přidává hodně potravin, dcerce jsme takto postupně přišli na 6 základních potravin které netoleruje(Alergie) jen měla řidší stolici a v noci byla neklidná, ale az když se objevil exem tak jsem věděla že takhle nee.Tak řešit. Mam děti víc a tohle je určitě špatně, zůstat na váze, ano hubnout ale ne.
@KKK85 ano to si taky říkám že to domácí vážení, kdy mám vlastně malého já sobě nemusí být přesné, protože je pravda že vůbec na to nevydá že by zhubl. Podle mě je to kus chlapa a vůbec není vychrtlý 🤷🏻♀️ ale určitě půjdem na převážení.
@Bára217 píše:
@KKK85 ano to si taky říkám že to domácí vážení, kdy mám vlastně malého já sobě nemusí být přesné, protože je pravda že vůbec na to nevydá že by zhubl. Podle mě je to kus chlapa a vůbec není vychrtlý 🤷🏻♀️ ale určitě půjdem na převážení.
Určitě bych zašla hned zítra.
Jo ty ho nevazis na kojenecké váze, ale dohromady s tebou a pak odečtes svou váhu? Tak to může klidně házet rozdíl. Ale určitě bych na kontrolu šla.