Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@stinga píše:
babská, ale účinná rada - když tluče to srdce tak rychle, začni kašlat - pomáhá to, a doktor ať ti dá holter na měření na 24 hodin, pokud jsi ho ještě neměla
Na holter jsem objednaná, ale tam to maximálně ukáže ten zrychletý tep, na který mi právě dal ten concor. Ta arytmie se objeví jednou za čas, takže to by byla fakt sakra náhoda, aby to bylo zrovna v ten den, kdy budu mít holter.
@Eva.asdfghjkl v úterý mám jít na kontrolu protože jsem na neschopence. Tak mám kvůli tomu jet echt k doktorce nebo to vydrží na to úterý?
@Nechcibytznama a ten tep je takový od včera pořád? Jako asi bych si zkusila zítra zavolat a zeptat se, ale pokud to nezpůsobuje další problémy, jako třeba s dýcháním atd. tak bych řekla, že to do úterka vydrží. Samozřejmě se to nemůže nechat dlouhodobě, protože to srdce přetěžuje. Proto mi doktor dal ty prášky na zpomalení, protože srdce zbytečně pracuje moc rychle a není to třeba.
@Jolynka píše:
Na holter jsem objednaná, ale tam to maximálně ukáže ten zrychletý tep, na který mi právě dal ten concor. Ta arytmie se objeví jednou za čas, takže to by byla fakt sakra náhoda, aby to bylo zrovna v ten den, kdy budu mít holter.
Muj bracha mel holter tyden. Jemu by teda stacil na den, mel arytmie furt.
@mag no já jeden den ráno ho dostanu a druhý den ráno vracím. Ale ani týden by nemusel být lepší. Já to mám někdy třeba několikrát za týden, ale někdy taky několik měsíců ne. Nevím, co to vyvolává, protože se mi to stává vždy, když jsem v klidu. Sedím nebo ležím a najednou to srdce tluče, jak kdyby chtělo vyskočit z hrudi a po chvíli se to srovná. Tátovi to prý začalo už ve 20 letech a pak prostě jednou se to nesrovnalo samo, ale museli mu to srovnat elektrošoky. Několikrát s tím byl i na operaci.
Já měla při panicke atace tlak třeba 180/120 a tep 170. Dělám to taky jak blba ze se merim když mám ataku nebo jsem nervni a vše mám vysoké. V klidu mám tlak třeba 119/75 a tep 60-70. Vše okolo srdce mám v pořádku. Z psychiky jsem měla tlak zvýšený asi půl roku a i tep třeba 120 v klidu. Je to hrůza. Pak se to srovnalo
@Lucinkaamimi já při první atace měla tlak 157/135 a tepů si už nepamatuji ale hodně, protože to začalo tím, že mi strašně začalo tlouct srdce a další věci okolo ( klepání, strach že umřu, černo před očima, zrychlené dýchání až jsem z toho byla překyslyčená) já mam tlak v pořádku, jen ten tep. Vždycky když začnu být malinko nervózní, hned nasadím manžetu a měřím a pak jsem z toho výsledku ještě víc v prdélce. Dneska jsem měla v klid 96, tak uvidíme
@Anonymní píše:
@hospodki takže to byla panická ataka? Když jsem ji měla poprvé, tak jsem se klepala, zrychleně dýchala a cítila jak to srdce tluče - úplně strašně silně. Tady jsem to vůbec necítila a nebylo mi nic jen až potom když jsem to zjistila. Máte všichni pravdu včetně mé milované rodiny. Měření tlaku mě rozrušuje ( tlak mám vždycky normální, ale merim to kvůli tepu a pak jsem vynervovaná)
Tak můžeš to mít vylozene ze stresu, který ti vyvolává to měření. Zkusila bych spis klasickou metodu - počítání na zile když už teda musíš.
@Anonymní píše:
@hospodki takže to byla panická ataka? Když jsem ji měla poprvé, tak jsem se klepala, zrychleně dýchala a cítila jak to srdce tluče - úplně strašně silně. Tady jsem to vůbec necítila a nebylo mi nic jen až potom když jsem to zjistila. Máte všichni pravdu včetně mé milované rodiny. Měření tlaku mě rozrušuje ( tlak mám vždycky normální, ale merim to kvůli tepu a pak jsem vynervovaná)
Záleží taky kdy ten vysoký tep máš. Já mám 130 běžně při poklizeni, cvičení, to mám i 150. Pokud se hodně pozorujes, tak to můžeš mít i od psychiky. Přestaň se na to soustředit, vysetrena jsi, tak je to ok.
@hospodki píše:
Tak můžeš to mít vylozene ze stresu, který ti vyvolává to měření. Zkusila bych spis klasickou metodu - počítání na zile když už teda musíš.
No lepsi budou hodinky nebo naramek, ono to skoro odpovida. A nemyslis na to, vidis, ze mas treba vyssi tep v nektere hodiny (pri stazeni do apky), ale pamatujes si, ze jsi treba v te dobe spechal do prace atd.
@Anonymní píše:
@Lucinkaamimi já při první atace měla tlak 157/135 a tepů si už nepamatuji ale hodně, protože to začalo tím, že mi strašně začalo tlouct srdce a další věci okolo ( klepání, strach že umřu, černo před očima, zrychlené dýchání až jsem z toho byla překyslyčená) já mam tlak v pořádku, jen ten tep. Vždycky když začnu být malinko nervózní, hned nasadím manžetu a měřím a pak jsem z toho výsledku ještě víc v prdélce. Dneska jsem měla v klid 96, tak uvidíme
@Anonymní píše:
Já si jak dement merim tlak třeba 20krat za den ale je to špatně cele já to vím a víš to i ty. To se akorát člověk furt dostává do te spirály a bludnyho kruhu a pak se to bude ještě zhoršovat.. já dostala zákaz i hodinek co ukazuji tep od doktorky
Je to zlo ale vím jak je to těžké. Taky jsem měla hodně ty tepy a ataky založeny na tom a furt si je měřila. Teď to mám zase s tlakem protože se mi jednou udělalo zle měla jsem vysokej tlak a bála jsem se ze na to umru a pak dostala ještě ataku… ale tak strašnou ze mám trauma do teď a musela tenkrát přijet rychla. to jsem se trepala dvě hodiny v kuse a měla moc kyslíku a chytla jsem křeč jak ti dojde hořčík… takže injekce hořčík, apaurin a prášek na tlak pod jazyk a pak sem jezdila jak dement kazdej den na pohotovost protože to bylo k nevydrženi.. pak byl chvilku klid a teď nanovo 🙃 🙃 Psych říkala ze to mám psychosomaticke a chronické a musí byt terapie a léky ideál. Ale najít terapeuta co bere je nadlidský výkon. Beru měsíc zoloft a poslední týden hrůza tak čekám kdy zabere nebo budu měnit ![]()