Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Naky mas tlak a jak se citis? Tep je pravidelny? Lexaurin neber, to je stary lek a vytvari velkou zavislost
@Eva.asdfghjkl Tlak mám v pořádku 117/75 což je naprostý ideál. Tep je pravidelný. Malinko cítím jak to srdíčko tluče ale ne extrémně jako třeba při panický atace. Lexaurin beru jen půlku nebo větší čtvrtku 1,5mg mám, takže půlka nebo čtvrtka z toho. A jen nárazově. Když zjistím, že mám vysoký tep tak jsem vnitřně nervózní
Já na to beru beta blokátory, konkrétně concor, ale to je lék na předpis, takže sama nepořídíš. Zkus vydržet a zklidnit se.
Mně to dělá hlavně tedy při pohybu, stačí obyčejná chůze a sotva popadám dech.
@Anonymní píše:
Ahoj. Měla jsem 134 tepů za minutu, mívám vysoký tep ale takto nikdy, teď se to pohybuje kolem 120/min, mám jet na pohotovost nebo to mám přetrpět a počkat do pondělí na obvodní? Už jsem byla na EKG ale tam vše v pořádku. Nevím, jestli mám zažádat o holter nebo to je k psychice. Už jsem si vzala lexaurin. Jak mam vysoký tep tak mi nic není, jen malinko cítím to srdíčko ale jinak jsem to zjistila na tlakoměru
A proč sis měřila tlak? Nemáš to z psychiky, že se moc sleduješ?
@aiwwa protože si to měřím pravidelně přesně jak píšeš - z psychiky. Nevím zda ty tepy jsou k psychice nebo to mám řešit dále.
@Anonymní píše:
@aiwwa protože si to měřím pravidelně přesně jak píšeš - z psychiky. Nevím zda ty tepy jsou k psychice nebo to mám řešit dále.
No tak to asi jsou, když s tím trpíš.
Měříš se po 10 minutách sezení?
Jinak zvýšený tep je jedna z prvních známek stresu, tady není co řešit, pokud jsi v tomto směru labilní.
@Anonymní píše:
Tady ti těžko někdo odpoví z čeho to máš.
@Anonymní píše:
@Jolynka a kolik si měla tepů, než di začala brát prášky?
Měla jsem taky přes 130 ale jak jsem psala při pohybu, nebylo to v klidu. V klidu
tak mezi 90-100. Ale já mám zřejmě po tátovi zděděnou arytmii. Mívám stavy, že mi třeba minutu tluče srdce strašně rychle a to se mi stává vždy v klidu. Zatím se to pokaždé samo srovnalo. Bohužel tohle právě nemám jak u doktora prokázat, protože se mi to stává náhodně, takže to zatím neřeší, že až to bude prokazatelná arytmie, tak pak se uvidí.
No k tve otazce - v pondeli k dr. urcite to je k reseni, normalni tep je tak do 90 a i to uz je mirne zvysene. Se 130 bych sla. Pokud se ti pritizi do te doby, zavolej 155.
@Jolynka píše:
Měla jsem taky přes 130 ale jak jsem psala při pohybu, nebylo to v klidu. V klidu
tak mezi 90-100. Ale já mám zřejmě po tátovi zděděnou arytmii. Mívám stavy, že mi třeba minutu tluče srdce strašně rychle a to se mi stává vždy v klidu. Zatím se to pokaždé samo srovnalo. Bohužel tohle právě nemám jak u doktora prokázat, protože se mi to stává náhodně, takže to zatím neřeší, že až to bude prokazatelná arytmie, tak pak se uvidí.
babská, ale účinná rada - když tluče to srdce tak rychle, začni kašlat - pomáhá to, a doktor ať ti dá holter na měření na 24 hodin, pokud jsi ho ještě neměla
@Anonymní píše:
Ahoj. Měla jsem 134 tepů za minutu, mívám vysoký tep ale takto nikdy, teď se to pohybuje kolem 120/min, mám jet na pohotovost nebo to mám přetrpět a počkat do pondělí na obvodní? Už jsem byla na EKG ale tam vše v pořádku. Nevím, jestli mám zažádat o holter nebo to je k psychice. Už jsem si vzala lexaurin. Jak mam vysoký tep tak mi nic není, jen malinko cítím to srdíčko ale jinak jsem to zjistila na tlakoměru
U panicke ataky naprosto normální. Jeden čas jsem je měla. Sice lehké, ale zato výživné. Vykaslala bych se na měření tlaku. Evidentně te to rozrusuje. Pokud s nim nemáš problémy tak nevidím důvod
@hospodki takže to byla panická ataka? Když jsem ji měla poprvé, tak jsem se klepala, zrychleně dýchala a cítila jak to srdce tluče - úplně strašně silně. Tady jsem to vůbec necítila a nebylo mi nic jen až potom když jsem to zjistila. Máte všichni pravdu včetně mé milované rodiny. Měření tlaku mě rozrušuje ( tlak mám vždycky normální, ale merim to kvůli tepu a pak jsem vynervovaná)