Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chtěla bych vypustit kojení přes den a kojit pouze ráno a večer, tak se ptám jestli nejsem krkavci matka, že mu chci odepřít kojení, tak brzy. Jinak papa celkem hezky, jogurty, prenidavky, masozeleninove prikrmy, kasičky, krupky, pečivo…nechci mít právě závisláčka. Jsou tu některé, co to mají podobné? Případně bych poprosila o denní jídelníček pro inspiraci
Nejsi krkavci matka. Když pěkně jí tak bych klidně kojila jen ráno a večer. Mě se dcera odstavila sama v roce a půl a to se ke konci kojila třeba 1× za 3 dny když si vzpomněla. Syn jsem začala trochu omezovat když jsem v jeho 13m zjistila že jsem těhotná, když jsem byla cca ve 4 měsíci tak jsem přestala kojit taky a úplně v pohodě a to byl docela prsomil.
Za mě je to v tom cca roce když pěkně jí, ráno a večer dostačující, případně ještě po O na uspání.
A on se kojení vyžaduje, že říkáš „odepřít“? Já v 11 měsících kojím v noci, jak chce a přes den dvakrát, vždy před spaním. Pak třeba, když mám pocit, že by chtěla, když jsme dlouho venku a vypadá žíznivá, ale je to max o to jedno kojení víc. Vyplynulo to z příkrmů, kojit víc už ani nejde, i tak mi přijde, že pořád krmíme. Vlastně je to taky, jak chce, jen s jídlem je ta potřeba kojení menší. Že by byla závislá se nebojím, kojení není droga.
@Mayaa007 fakt nejsi krkavci matka. Proč bys jako měla být! Muzes klidně uz i odstavit. Nic by se nestalo.
Ja kojila normalne na pozadani i po tom roce, prijde mi to nejlepsi.
Ale ty si to udelej jak chces.
Jestli chces kojit rano/vecer, tak to udelej, v cem je problem…?
Děkuji moc za rady, ono to mám spíš v hlavě takový pocit, že mu něco odepiram.Ale když pěkné ji normální jídlo i pije, není asi v ničem problém. Ono kojení mi dělá problémy v psychice, tak to chci odbourat. dekuji
@Mayaa007 píše:
Děkuji moc za rady, ono to mám spíš v hlavě takový pocit, že mu něco odepiram.Ale když pěkné ji normální jídlo i pije, není asi v ničem problém. Ono kojení mi dělá problémy v psychice, tak to chci odbourat. dekuji
Já odstavila dceru uplně v půl roce…byl to opruz…já ji musela odsávat, dokrmovat, něco si sama vysála ale málo… a jak se začala na prso v noci budit asi 10-15× tak jsem ji v noci dala láhev s UM a spala do rána…a tehdy ráno jsem se rozhodla že končím s kojením… a necítím se jako krkavčí matka. Pokud to je i o psychice klidně kojení ukončí úplně!!! Pokud jí vše a dost, nepotřebuje to.
@Mayaa007 píše:
No ono kojeni je super co nejdele, doda to vyzivne latky, ktere treba v pevne strave tolik nejsou, plus v nemoci protilatky a hydratace jako kdyz najdes, takze duvody „pro“ urcite jsou a velke.
Ale jak pisu, jestli kojit nechces (i kvuli te psychice), tak to proste stopni.
@Lucie_Sx píše:
No ono kojeni je super co nejdele, doda to vyzivne latky, ktere treba v pevne strave tolik nejsou, plus v nemoci protilatky a hydratace jako kdyz najdes, takze duvody „pro“ urcite jsou a velke.Ale jak pisu, jestli kojit nechces (i kvuli te psychice), tak to proste stopni.
Jj, nechci to úplně stopnout, prostě odbourat postupně, kojit bych chtěla ráno a večer popř v noci když se probudí…zatím jsme zkoušeli odbourat přez den a jde to dobře, děkuji ![]()