Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, jak jste prosím řešily situaci, kdy je dítě přisáté u prsu celou noc?
Dcera (10 měsíců) spí v posteli s námi asi poslední dva měsíce, protože spí klidně jedině tak, že má možnost je kdykoliv „napojit na zdroj“. A to využívá hojně, spíme tak 8 hodin a z toho je třeba 4 hodiny u prsu a mě ty prsa už fakt bolí.
Vím že si ze mě dělá dudlík, ale normální dudlík nechce, zkusila jsem asi 15 druhů a nic.. hlad nemá, to vím jistě.
Už opravdu nevím co dělat, je to hodně nepříjemné. Má někdo zkušenost, jak to odnaučit? ![]()
To musi byt desny.
Nauc ji odpojovat.
Napije se, podudla, usne, odpojit.
A tak furt dokolecka, ona na to prijde, neboj.
Já to dělám tak, že když se odpojí, vrátím jí do postýlky a lehnu si na druhý bok. Když pak zas fňuká, vezmu si ji, spíme, a když se vzbudím, tak opět přendávám do postýlky. Většinou je odpojená, pokud ne, odpojím ji malíčkem do koutku mezi čelisti. Dudlík taky nefunguje. Mně to ale zas tak nevadí, jen občas, když jí rostou zuby, špatně skousne a to mě pak vždy pár dní bolí. Za mě ale mnohem lepší, než kdyby v noci vyřvávala a nespala, jako jsem to měla se dvěma staršími sourozenci.
Taky jsme to tak meli, v urcitem obdobi..ktere bylo tak nejak pred tim rokem a trvalo, no, nevim presne, ale mesic urcite. U nas stopro souvislost se zubama nebo jinou nepohodou (pri nemoci). Ja to vzdy par dni nechala, vedela jsem, ze me potrebuje a proste mi to nevadilo, i kdyz jsem holt byla dudlik. Urcitou dobu to u nas nemelo cenu resit a akorat me to nervilo - kdyz jsem aktivne odpojovala, znamenalo to, ze se stejne hned dozadovala znovu, treba za 10min, ne kdy ani to nevydrzela a stresovalo me to vic. Vzdy ale po par dnech se to trochu uklidnilo a pak jsem zacala odpojovat, prvni dve tri noci byly horsi, pak si zvykla a vratilo se to do normalu.
Jinak mela jsem stavy zoufalstvi, kdy jsem skoro brecela, ze to pitomy kojeni uz provozovat nechci. Nicmene, kdyz to porovnam, zachranilo mi pak kojeni uz tisikrat nervy, takze porad je pro me vyhodnejsi nekdy prezit nejaky nepohodli ![]()
Drzim palce, at to rychle prejde ![]()
Až se napije, tak odcucnout
. My si pak ustálili signál - jemné poklepání po koutku úst, prcek prs pustil a šlo se spát. Prcek to pochopil rychle a to byl taky bezdudlíkový. Ale každý to má jinak, někdo u kojení klidně spí. Já to neumím.
V 10 m jsem ho prehodila na flasku. Večer usnul a mezi 12-1 se vzbudil a už se nepustil prsa. Tak jsem po mesici zkusila dat um. Vypil a spal až do rána. Odsoudil se sám ![]()