Novorozenec se nepřisává

12880
21.4.22 19:15

Novorozenec se nepřisává

Jsme už nešťastní, naše holčička narozená 36+5 se nepřisává a nekojí. Mléko nějaké mám, odsávám tak 40-60ml na jedno odsátí.
První dva dny v nemocnici se přisávala na klobouček, ale to jsem mléko ještě neměla. Pak přestala dělat i to.

Krmíme odstříkané mléko a Nutrilon stříkačkou po prstě, byly tu už dvě laktační poradkyně ale nic se moc nezměnilo. Malá už nemá k prsu vysloveně averzi, občas mě štípne do bradavky (kloboučky jsem zrušila), ale přisátí nic, i když děláme skin to skin, nabízím prso při každém krmení přes den, atd.

Jsem z režimu stříkačka, dokrm a odsávání úplně hotová, malá pořádně nepřibírá a mám podezření, že se mi rozjíždí PPD, protože „baby blues“ se teď po cca deseti dnech od porodu změnilo v celodenní zoufalství, neustálý pláč, nedokážu se vůbec hodit do pohody, do jídla se nutím jen kvůli mléku.

Prošel někdo něčím podobným a co vám pomohlo? Mám změnit krmení že stříkačky na cévku na prstě nebo kádinku, pomohlo by to něčemu?

Nemůžu přenést přes srdce že bych nikdy malou neuklidnila kojením, nikdy si jí sama nenakrmila, všude vidím doporučení pro kojící maminky a rve mi to srdce. Už nevím, co mám dělat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
21.4.22 19:38

Krmit cévkou po prsu, ne prstu. Hodně být kůži na kůži, přikládat co nejčastěji to jde, klidně nakrmit a pak nechat u prsa, celé bdělé okno a klidně i spánek. Samozřejmě s přestávkama, kdy si zajdete na záchod atd.
Noste v šátku, nosítku.
Odkud byla LP? Doporučuju pozvat tu z Mamily.
Jestli nechcete další LP, přidejte se do skupiny na FB „Kojení snadno - laktační poradenství“, už několikrát mi tam holky pomohly.
A kdyby to nevyšlo, jste pořád skvělá máma ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
21.4.22 19:44
@Asiina píše:
Krmit cévkou po prsu, ne prstu. Hodně být kůži na kůži, přikládat co nejčastěji to jde, klidně nakrmit a pak nechat u prsa, celé bdělé okno a klidně i spánek. Samozřejmě s přestávkama, kdy si zajdete na záchod atd.
Noste v šátku, nosítku.
Odkud byla LP? Doporučuju pozvat tu z Mamily.
Jestli nechcete další LP, přidejte se do skupiny na FB „Kojení snadno - laktační poradenství“, už několikrát mi tam holky pomohly.
A kdyby to nevyšlo, jste pořád skvělá máma ❤️️

Ona se po prsu krmit nemůže, protože se na něj absolutně nepřisaje :,(

Bdělé okno nemá, usíná vyčerpáním už při krmení, jak je nedonošená a zhubla, nemá žádnou energii.

Bojím se i hospitalizace, za 10 dní od porodu nejdřív zhubla z 3,2 kg na 2,88 během dvou dnů, a od té doby (přes týden) nabrala jen asi 60 gramů :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
21.4.22 19:47
@Liberalissima píše:
Ona se po prsu krmit nemůže, protože se na něj absolutně nepřisaje :,(

Bdělé okno nemá, usíná vyčerpáním už při krmení, jak je nedonošená a zhubla, nemá žádnou energii.

Bojím se i hospitalizace, za 10 dní od porodu nejdřív zhubla z 3,2 kg na 2,88 během dvou dnů, a od té doby (přes týden) nabrala jen asi 60 gramů :?

Přidej se do té skupiny a napiš tam ❤️️ jsou tam všechny hrozně hodné, hodně tě podpoří v čemkoliv, podrží tě a poradí ti.
Je malinká, takže hned jak se probudí, nakrmit, a dát aspoň teda kůže na kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 19:57

Já se obávám, že už teď děláš maximum!!! Já mám první týdny s malou úplně v mlze…jen kojení a příprava na kojení. A malá mi hubla. Takže jsme dali dokrm rovnou z flašky. Částečné kojení a dokrm jsem provozovala tři měsíce. Druhé dítě taky od začátku na dokrmu. Prostě jsem se nerozkojila. Moje mléko-šedivá voda. Mléko kamarádky, hustá smetana. Kdybych to neviděla, nevěřím. Z mého mléka se opravdu pribirat nedalo. Aby ses uklidnila Ty i dítě, doporučuju umělé mléko. Až tehdy jsem si začala děti užívat. Předtím to byl jeden velký stres. Absolutně nejsem proti kojení, když je všechno v pohodě, jak jsem viděla u kamarádky. Ty ani dítě v pohodě nejste.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
21.4.22 20:01

A hledací reflex má? Otevře dokořán pusinku? Jestli tam byla laktační, tak už asi na to přišla řeč, ale není problém s uzdičkou pod jazykem? Na nepřisávací děti je dobrá poloha na tanečníka, zkoušela jsi? Ta se osvědčila mně. První dcera byla narozená 37+6 a na začátku to přisátí taky bylo slabší, ale rychle se to zlepšilo. To je tak, co mě napadá, snad někdo poradí lépe. :think:
Každopádně hlavu vzhůru. :hug: Já osobně než odsávat a dokrmovat, tak radši dám umělé z flašky, jsem líná. To máš můj obdiv, jak bojuješ :kytka: Snad si to všechno sedne a i ty smutné nálady odezní a jde zas lépe :hug:.

• Citovat
  • Upravit
K92
2033
21.4.22 20:01

Známé pomohla nějaká speciální masáž tváří, jakoby těch svalů. A co v noci v polospánku, to se taky nechytne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
21.4.22 20:02

Zdravím,

v prve řadě - tímto nechci strašit, v žádném případě. Ale náš syn se nepřisával a prokázala se u něj metabolická nemoc, na kterou zemřel.
Nicméně, metabolických poruch je cca 700-800 s různou prognózou a rozmanitým spektrem příznaků… u nás byl první přiznak nepřisáváni, respektive těsně po porodu se přisál hned a vzorně, ale jakmile přijal mléko, už jeho složení na něj působilo špatně a přisávat se přestal.
Jak říkám, rozhodně nechci strašit, určitě je to častý problém, který nic neznamená, ale v prvé řadě bych to řešila s lékařem a klidně nadhodila i ta metabolická onemocnění, aby se to vyloučilo. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
21.4.22 20:03
@Kolicek95 píše:
A hledací reflex má? Otevře dokořán pusinku? Jestli tam byla laktační, tak už asi na to přišla řeč, ale není problém s uzdičkou pod jazykem? Na nepřisávací děti je dobrá poloha na tanečníka, zkoušela jsi? Ta se osvědčila mně. První dcera byla narozená 37+6 a na začátku to přisátí taky bylo slabší, ale rychle se to zlepšilo. To je tak, co mě napadá, snad někdo poradí lépe. :think:
Každopádně hlavu vzhůru. :hug: Já osobně než odsávat a dokrmovat, tak radši dám umělé z flašky, jsem líná. To máš můj obdiv, jak bojuješ :kytka: Snad si to všechno sedne a i ty smutné nálady odezní a jde zas lépe :hug:.

Právě že má, hledá, ale když jí dám na prs, hledá dál, nebo se začne vztekat, plakat. Když jí přiložím počas krmení stříkačkou (vezmu prst, dám na prso), občas se „přisaje“ ale jen tak falešně - dvakrát si kousne, a konec :zed:

Uzdičku nikdo nekontroloval.

Používám tanečníka a fotbalistu, jiné polohy nezvládnu zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
21.4.22 20:04
@K92 píše:
Známé pomohla nějaká speciální masáž tváří, jakoby těch svalů. A co v noci v polospánku, to se taky nechytne?

To děláme taky.

Ne nepřisaje, začne plakat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 20:11

To je utrpení, jen to čtu… :,( jako já když jsem viděla, jak se pak malá vrhala po flašce, tak jsem se za sebe až styděla, že jsem ji tak dlouho trápila. Poprvé jsem zažila, co je to pořádně pročuraná plena…do té doby, jo měla to množství, co má být, ale byla to jen malá loužička. Neměla chuděra z čeho :zed:

• Citovat
  • Upravit
774
21.4.22 20:12
@Liberalissima píše:
Jsme už nešťastní, naše holčička narozená 36+5 se nepřisává a nekojí. Mléko nějaké mám, odsávám tak 40-60ml na jedno odsátí.
První dva dny v nemocnici se přisávala na klobouček, ale to jsem mléko ještě neměla. Pak přestala dělat i to.

Krmíme odstříkané mléko a Nutrilon stříkačkou po prstě, byly tu už dvě laktační poradkyně ale nic se moc nezměnilo. Malá už nemá k prsu vysloveně averzi, občas mě štípne do bradavky (kloboučky jsem zrušila), ale přisátí nic, i když děláme skin to skin, nabízím prso při každém krmení přes den, atd.

Jsem z režimu stříkačka, dokrm a odsávání úplně hotová, malá pořádně nepřibírá a mám podezření, že se mi rozjíždí PPD, protože „baby blues“ se teď po cca deseti dnech od porodu změnilo v celodenní zoufalství, neustálý pláč, nedokážu se vůbec hodit do pohody, do jídla se nutím jen kvůli mléku.

Prošel někdo něčím podobným a co vám pomohlo? Mám změnit krmení že stříkačky na cévku na prstě nebo kádinku, pomohlo by to něčemu?

Nemůžu přenést přes srdce že bych nikdy malou neuklidnila kojením, nikdy si jí sama nenakrmila, všude vidím doporučení pro kojící maminky a rve mi to srdce. Už nevím, co mám dělat :,(

Dojdi si k praktické ať se koukne zda nemá malička uzdicku pod jazykem. Měly to obě me dcery, u zubaře se to smiklo a od té doby se kojení o 90℅zlepsilo. A kdyby to nešlo tak si z toho nic nedělej :hug: hlavni je milující maminka která je v pohodě vnitřně a je jedno zda kojí nebo krmí flastickou. A až si to u vás sedne a bude starší věř že najdeš dalších 100+1 způsob jak ji utěšit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
21.4.22 20:17

Prošla jsem něčím podobným s podobně předčasně narozenými dětmi. Chce to čas, oběma mým nedonošencům to přeplo až kolem (pomyslného) 39tt a začali doslova z krmení na krmení normálně pít. K přisávání opravdu zázračně pomohla orofaciální stimulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
21.4.22 20:25

@Liberalissima Tak ať tu uzdičku někdo zkontroluje. A ještě jsem si vzpomněla, že mi pomáhalo podráždit bradavkou přímo horní patro mimina. Jakože strčit prso do pusy a vytvarovat ho a zahýbat jím tak, aby se ta bradavka dotkla patra, blbě se to vysvětluje :lol:. Každopádně hlavně ať je malá zdravá a roste. Kojení je fajn, to je fakt. Nejsem sice kdovíjak zasloužilá matka, starší má 16m, ale už teď si ale říkám, že v tom mateřství jsou větší výzvy než kojení. A hezčí pocity. Až ti to dítě dá první pusu, tak to bude úplně fuk, jestli bylo kojený nebo ne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12880
21.4.22 20:32
@Anonymní píše:
To je utrpení, jen to čtu… :,( jako já když jsem viděla, jak se pak malá vrhala po flašce, tak jsem se za sebe až styděla, že jsem ji tak dlouho trápila. Poprvé jsem zažila, co je to pořádně pročuraná plena…do té doby, jo měla to množství, co má být, ale byla to jen malá loužička. Neměla chuděra z čeho :zed:

To zas ona má ale, těžké pleny i pořádné nálože..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová