Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím ![]()
Nemáte někdo osobní zkušenost s intoleranci na Histamin u plně kojeného miminka 4m?
Držím měsíc Abkm dietu + vejce, sója a asi teď zkusím i pšenici, ale malému se sice stolice začala lepšit,, vracela se žlutá barva, občas se náznakem ukázala i ta „michana vajicka“ a hlenů ubývalo
Ale teď poslední týden zase zhoršení i když jim stále stejně žluto hnědá stolice (dřív byla zelená jak žabinec), plná hlenů, 3× se ukázala i krev a když už není slizká hlenovitá tak je tak vodnatá že se cela vsaje do plíny Úplně bez problémů to nebylo nikdy, ale trpím dost na záněty v prsu, 2× už jsem měla ze zoufalství Antb ( v rozmezí 3 mesicu), počet zánětu jsem u 15. Přestala počítat, a teď jsem se dočetla že tělo ve velkým produkuje histaminy při akutních a chronických zanetech- což mám a jdou i do mlika..
Dneska mě zas poboliva prso a malému se zas zabarvuje stolice do zelena + hleny, krev atd.. (přitom o zelené stolici nikde v tomto spojeni nepsali ale má to tak pokazde)
Doktorku jsem prosila před týdnem o vyšetření na gastro ale shodli jsme se že přeci jen.. je ještě malinký ![]()
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Případně radu jak začít s testováním? Vím že je to dost individuální ale už takhle jim dost omezený počet potravin a jsem z toho už na blázinec ![]()
Nevim, moc se mi nezda, ze by to byl histamin. Chodila jsem na ruzne weby a diskuse a tohle nikdy nikdo nepsal, ze by u ditete zazil.
@vokishka ráda bych kdyby to nebylo ono, ale už si nedokážu představit co jiného.. A je mi opravdu divne, že co mi začne zánět, zelená mu stolice ![]()
@Ellen-Robin co proste alergie na mleko, v tu chvili se proste trochu zmeni složení a je tam vic toho, co mu vadi.
@vokishka mléko a produkty z mléka nejím už měsíc.. přišlo zlepšení, pak se to zas vrátilo do „normalu“, vysadila jsem vajíčko i soju- zase trochu zlepšení a po 2 týdnech zase návrat na začátek ![]()
Jestli myslíš MM tak to by mi nezbývalo nic jiného než speciální UM kterému se samozřejmě snažím vyhnout když mám velké přebytky svého ![]()
@Ellen-Robin píše:
@vokishka mléko a produkty z mléka nejím už měsíc.. přišlo zlepšení, pak se to zas vrátilo do „normalu“, vysadila jsem vajíčko i soju- zase trochu zlepšení a po 2 týdnech zase návrat na začátek
Jestli myslíš MM tak to by mi nezbývalo nic jiného než speciální UM kterému se samozřejmě snažím vyhnout když mám velké přebytky svého
Tak pokud to bude ABKM, nic jineho nez specialni mliko nezbude. Tezko rict, co to je, ale HIT je dost malo pravdepodobne