Jak přestat kojit 1,5 roční dite?

25
18.4.22 08:03

Jak přestat kojit 1,5 roční dite?

Zdravím, rozhodla jsem se přestat kojit, male je rok a půl, ale je to zavislak. Moc krom MM nejí, vše jen ochutna, na prsu ji mám furt. Bohužel jsou všichni furt v praci, takze si ji nikdo nemůže brát na déle, aby nebyla semnou a na MM nemyslela. Když jsme spolu furt ho vyžaduje, furt vymyslim nějaký aktivity, ale moc to nepomáhá. Vždy si vzpomene a chce, ani se poradně nenaji, proste jen chce být u prsa 🤦🏼‍♀️ 😀 Jsme spolu furt, tak si myslím, ze to není tím, ze by ji chyběl nějaký kontakt semnou. Vunec nevím, od jakého konce to chytit a jak začít, budu rada za jakékoliv rady a zkušenosti. Dekuji moc 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101613
18.4.22 08:21

Moje zlusenost je, ze me osobne prijde zbytečné odstavovat dite, co se chce kojit a moc jineho neji, nwvidim pro to duvod, az nebude chtit, odstavi se samo nwbo se postupem casu snizi frekvence natolik, ze to jde skoro samo, tak proc to lamat pres koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.4.22 08:28

@j.a.n.i1
Bohužel, jak znám dceru jen tak to samo nepřijde a kojit do tri let určitě nechci. Mám k tomu důvody, proč přestat, jen potřebuji vědět, jak na to, co nejcitlivěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
18.4.22 08:29

@K_Rachel co nejcitlivěji to nepůjde, prostě nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3706
18.4.22 08:50

@K_Rachel Zacni tim, ze prestanes kojit pres den. Jeden tyden odbourej jedno kojeni pres den, pak pres noc, jeszli to chces hodne citlive. Nebo uz nedej a nedej a po par dnech se prestane vztekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12896
18.4.22 08:54

Tohle nejcitlivěji nejde. Bohužel, stala se z toho prostě závislost.
Toto je důsledek kojícího terorismu, kdy se všude objevuje kojit na požádání, jenže to platí u malinkých dětí, u takhle velkých to často vede k závislosti na kojení a následné nutnosti tvrdého odvykání. Je mi to líto, nemůže si někdo vzít na pár dní dovolenou, očividně s tím máš mentální problém, pokud to nepůjde po dobrém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
18.4.22 09:18

Ahoj, mela jsem to podobně. Maly zavislacek. U nas byl problém ze se neustále v noci budila, slouzila jsem ji jako dudlík. Takze pak pohar trpělivosti pretekl. Chlap si ji vzal na 4 noci sam na starost a najednou nebylo kojeni v noci třeba :palec:
Naplánujte si dovolenou a at je s malou tatínek nebo babička.

Kojící terorismus - s tim naprosto souhlasím. Mela jsem pocit že selhavam kdyz nechci dále kojit.

Naštěstí mame skvelou pediatricku. Ta mi narovinu řekla že slouzim jako zivy dudlík a at kojeni ukoncim. Nechtělo se mi věřit ale bylo to tak. Jinak mam taky nejedlika. Mela jsem obavy co bude jist kdyz se nebude kojit. Vyzkouseli jsme několik druhu UM ale vzala az Kendamil. Po ukončení kojení zacala trošku lépe jist a zvykla si na umělé mléko.

Odstavila jsem pomalu v průběhu tydne. Nabízela jsem vzdy lahev a postupně si zvykla.

Držím palce ať to zvladnete v co největším klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
18.4.22 09:23

Hele já mám závislacka taky, ale paradoxně když jsem začala nahlas mluvit o tom, ze už mě to časté noční kojení štve a ze ho asi odstavim, začal se kojit min a celkově se min budí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.4.22 09:25

@green tea To vypadá, ze mame úplně to stejné. Dávala jste UM i přes den místo MM? Když nejedl nic jineho?
Ja asi začnu nejdřív tím, ze ji naučím usinat jinak než u prsa, pak si tatínek bude muset zářit volno a bude to na nem 😀
Mockrát Vám dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.4.22 09:25

@Semtex ja ji to už vysvětlovala několikrát a mám pocit, ze chce ještě víc 🤦🏼‍♀️ 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
18.4.22 09:35

Tak statečně odstav, ale férově i vůči dítěti. Ne že mu vezmeš prso i mámu. To je prostě srabáctví.

• Citovat
  • Upravit
14592
18.4.22 09:37
@K_Rachel píše:
@Semtex ja ji to už vysvětlovala několikrát a mám pocit, ze chce ještě víc 🤦🏼‍♀️ 😂

Já už byla fakt naštvaná, byla krize jako blázen, to jsem tady celej den nahlas lamentovala a stěžovala si chlapovi, že na mě malej furt leze celej den i noc a chce mliko a že už se na to mám sto chuti vykaslat a odstavit ho :P tak se dite asi leklo a umravnilo, dokonce už jsem koupila i UM :P ale neotevrela :lol:

Takže té chapu. Já bych zkoušela omezovat denní kojení, což dělám, vysledovala jsem, ze nejvíc chce mliko, když třeba nestíhám navarit úplně na čas a zpozdim se třeba o 20 minut :think: takže se snažím ho nakrmit ještě chvilku predtim, než dostane fakt hlad, protože pak už chce jenom mliko a jídlo vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
18.4.22 09:42

@K_Rachel

Tak už jsi jí to vysvětlila a teď prostě nedej. To si musíš ustát. Vysvětlit a nedat. Ne vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat a pak si nechat prso vytáhnout. Takové vysvětlování jaksi nemá význam…
Pokud chceš odstavit, tak odstav. Pokud chceš odstavit citlivě, tak postupně omezuj četnost kojení a jednou nebude žádná dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.4.22 09:48

Zatím nemám velké zkušenosti, já jsem pro začátek odstavila v noci, takže kojím teď už jen přes den, asi třikrát. Snižuji frekvenci, pomáhá hodně chodit ven na zahradu nebo na vycházky, tam si na to ani nevzpomene, přijde mi, že by to mohlo fungovat. Zásadně taky odmítám kojit před jídlem, řeknu, že bude jídlo a mléko kdyžtak po něm. Některé dny vystačí s ranním kojením. Co zkusit v čase, kdy se obvykle chce kojit, dát do kočárku a jet na procházku? Jinak já jsem byla 4 dny v porodnici, pak jsem přijela a dcera se kojila normálně dál. Nemusí fungovat ani víkend s tatínkem.

Jo a taky když řeknu, že to bolí, tak se dcera odpojí sama..je jí teď 16m, takže podobný věk.

• Citovat
  • Upravit
1137
18.4.22 09:56

Z moji zkusenosti je lepsi nechat kojeni na usinani, cely den pak muzes rikat, az mliko bude az vecer v posteli (u nas to pomohlo, ale dite rok a 3/4 to taky chapalo), nejprve jsem nedala v noci, proste nekolik noci jekotu, pak pres den, opet nekolik dni jekotu, ale proste mit na prsu prakticky cely den dvoulete dite…on uz si pak vymyslel au schvalne (treba sel a bouchnul rukou do gauce vedle me, zacal fnukat ze au a ze prso). S odstavem se zacal i mazlit, coz predtim vubec, zajimalo ho ze me jen prso, zvlada byt beze me delsi dobu (predtim po pul hodine bloumal domem s kojici deckou a plakal po mame-prsu) a hlavne zacal jist, ted blouma po kuchyni a vyvolava nam nam :D
Jinak v noci jsme taky prave moc nespali, byli oba podrazdeni a pak mi to opravdu prijde kontraproduktivni. Myslim, ze nektere deti proste samoodstav nezvladnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová