Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky mam dotaz. Malemu byl ted pred par dny rok. Stale kojim, ale uz jen tak 4× denne spis na uklidneni a na uspani a v noci 1×. Zacal me strasne kousat, ma 8 zubu. Pred 14-ti dny me kousl takovym zpusobem, ze mam bradavku do masa. Resila jsem kousani s laktacni poradkyni, a rekla mi, ze to kousani zpusobuje nekolik duvodu. Dohodli jsme se co a jak a rekla, at kojim, jen kdyz bude vylozene chtit, a necham to treba jen na to nocni kojeni, ze kouse z duvodu, te pomalu prichazim o mleko a mam maly tok mleka a kouse, protoze si mysli, ze toho vysaje nebo,,vytece,, vice. Ted ale posledni dva dny nechce prso skoro vubec. Uz ani na ti uspani. Je mi to celkove tak lito a premyslim co ted. Mam mu vubec davat umele? Nebi uz v 1 roce ani neni potreba kdyz ma vyvazenou stravu? Je tu nejaka maminka, ktera nekoji a ani nedava UM? Vubec nevim, co delat😢 Dekuju predem
Malý pil UM asi do roku a měsíce. Pak už ho nechtěl, prostě nebylo možný ho do něj dostat. Doktor řekl ať do něj dostaneme mléčné výrobky jinak, takže teď jí sýry, jogurty a nebo kaši z plnotučného mléka. Ale kdyby UM chtěl, tak mu ho klidně budu dávat aspoň k snídani dál ![]()
To co pises o laktacni mi prijde dost divne.
Deti proste kousou, zkusi to vsechny. Dulezite je je na to upozornit a nenechat se - po kousnuti vzit prso apod.
Jestli chces kojit, tak klidne jeste pokracuj, treba v polospanku nebo za chuze se nakoji. Nabizej, vytrvej a uvidis.
@Lucie_Sx No, ono ted ani to prso nabizet nejde.. mam bradavku rozkousanou do masa a musi se to zahojit. Rikala, ze je to hodne hluboka rana a bude se to hojit dele. A hlavne on to prso uz 2. Den vubec nechce😣
@andulka1234 V tomhle věku ještě mléko potřebuje. Klidně ještě UM a pokud by nechtěl, tak mléčné kaše, jogurty, pudink, sýr, cokoliv.
@Kryptozoo Laktacni i doktorka mi rekli, ze UM uz neni treba. Jestli ma kvalitni vyvazenou stravu, coz ma. Tak, ze je UM zbytecne.