Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nás 13mesicni ma od včera rýmu a teplotu
. Rýmu odsavame, dáváme kapičky a teplotu, když přesáhne 38°, tak srazim nurofenem, ale vždy se do 5-6 hodin zase vrátí na 38°. Mám doma i paralen, kdyby náhodou teplota stoupala co 4 hodiny. Pije a docela i ji. Problém je, ze ho neudrzim v klidu
, ted mel zase 38 a litá tu, jako by mu nic nebylo a to ma chudák porad plny nos a dýchá pusou. Samozřejmě, pokud se to nezlepší v pondělí půjdeme k dr. Moje otázka je, jak mu to ještě víc usnadnit, aby mu bylo lépe? Možná to prožívam hůř než on, ale když vidím, jak nemůže pres ucpany nos dýchat, tak mi to rve srdce.
Na ja bych sla zitra, pokud to nebude lepsi. prece jen v tom veku, pokud ma 2 dny vracejici se teplotu, tak bych ho nechala poslechnout. lepsi nez o vikendu ficet na pohotovost. jinak na nos nam pomohl morska voda ve spreji (specialni pro takhle male deti), ale jsou i klasicke spreje do nosu, co se muzou od roka.
Tím sražením mu děláš medvědi službu. Udělá se mu líp a začne řádit.
@Ali-Ali : k dr chodime, když je teplota déle jak 3 dny ( on ji ma od včera odpoledne, takže cca 26 hodin. Tak kdyby mel něco na pruduskach nebo plicích tak to by asi kaslal a právě ze vůbec nekasle
. No u idim co ted večer, dyztak ráno vyrazim k dr, i když se bojím, aby v čekárně k tomu ještě něco nechytil ![]()
@lucenka : když on tu i s tou teplotou řadí. Já nemám nervy na to, nechat dítěti teploty pres 39 a nesrazet. Nechávam pres 38 a pak srazim.