13ti denní miminko odmítá sát

20
13.6.22 19:25

13ti denní miminko odmítá sát

Dobrý den, prosím o radu jsem už zoufalá. Malý má 13 dní a absolutně odmítá sát.
první týden dokud byly prsa nalitá tak pil krásně pak splakly a od té doby je už nechce. Nejdřív se uplně vzpíral a řval, že to do pusy vůbec nevezme, ted si ho aspon vezme ale jednou potáhne a buď čumí pokud je vzhůru a nebo hned usne. Byla tady laktační poradkyně a vše děláme správně. Taky ho nedokázala přimět aby sál. Zkusila jsem i kloboučky všechno. Teď odstříkávám a dávám UM ale nepřibírá. Prosím máte někdo zkušenost. Přikládám ho často ale on 22 hodin prospí opravdu tvrdě. Když je na mě mléko začne téct samo takže ho asi nemám málo. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
13.6.22 19:36

Zkušenost mám. Po deseti dnech tohohle hororu jsem koupila krabici umělého mléka a s kojením sekla. Malá začala prospívat, já se uklidnila a začala si to užívat. Měla jsem naprosto spokojené miminko a tak jsem byla spokojená i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
13.6.22 20:01

Pokud chceš rychlou a snadnou cestu bez nervů, kup UM.
Pokud chceš bojovat a kojit, tak hned zavolat LP z Mamily. Buďte hodně v kontaktu kůže na kůži, co nejčastěji přikládat, UM nedávat flaškou ale kalíškem, nebo lépe cévkou po prsu. Malého dej do šátku nebo nosítka, koj hned jakmile se začne vrtět. Kojení nijak neomezovat, často nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
13.6.22 20:03

V tvem pripade bych se vykaslala na kojeni. Ale pises, ze odstrikavas a davas UM a on stejne nepribira. Kolik toho UM vypije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
13.6.22 20:08

Mně “splaskla” prsa až po nějakých 2,5 měsících, dcera to taky nebyla schopná vydýchat, hodně jsme bojovaly, měsíc bylo peklo, řev, zkoušení všeho možného… pak jsem dala UM a bylo to to nejlepší rozhodnutí. U druhé dcery to samé ve 2,5 měsících, to už dostala rovnou láhev.

Asi bych zkusila vždycky nakojit a pak případně dokrmit UM. Třeba se to ještě rozjede. Ale jinak radím - netrápit se, já toho pak hodně litovala, že jsem si to období kvůli těm bojům vůbec neužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
13.6.22 20:54

Mně to syn dělá taky. Někdy ano někdy ne. Ječí, vzteka se, párkrát si protáhne a usíná nebo to má v pusce a jen tak to drží nebo se nechce vůbec chytit. Je mu 5 týdnu a dělá to od porodnice. Také od narození dokrmuji. Mléko mu sedí. Chtěla jsem kojit ale tohle nezvládám a ani mě to nebaví. Někdy mi mléko samo odkapava. Odsat ale nejde nic. Takže dávám bebu a tu si bez problémů vezme a kojím ráno a večer jen. At má ode mě aspoň něco. Jako vitamíny a sušené mléko jako jídlo. Navíc mi připadá že mu to stejně nestačí a je stále hladový tak se bez umělého mléka neobejdu. Když jsem mu ho nedala vztekal se a po nem se uklidnil a usnul. Měl hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.6.22 08:28

Dávám mu 60ml UM. Ted v noci vypil dvakrát 20 ml a dokrmuju svým odstříkaným tak snad je to na dobré cestě. Rada pediatra ještě nedat dokrm a nechat ho vyhladovět na to jedno kojení jestli se vzbudí a bude chtít sát…tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová